|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δύο πράγματα για τα Κόι . Τα Κόι δεν είναι ψάρια χαμηλών απαιτήσεων ούτε είναι εύκολα ψάρια όπως πολλοί νομίζουν . Είναι ψάρια με μεγάλο κόστος συντήρησης σε όλα τα επίπεδα .
Όταν κάνουμε εκπτώσεις ή συμβιβασμούς έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα . Δεν το λέω για τον φίλο μας εδω (μην παρεξηγηθώ ) το λέω και στον εαυτό μου . π.χ. δεν έχω το ίδιο φυτεμένο με τον ΝΙΚ ούτε θα γίνει ποτέ αν δεν δώσω το 100% του χρόνου , προσοχής και χρημάτων ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ολη μερα σκεφτομαι αυτα που με συμβουλευετε και ψιλομελανχολησα που πρεπεινα ξηλωσω τις φυσικες σπηλιες αλλα τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη
Σκεφτηκα λοιπον να κρατησω τα βραχια γυρω γυρω, μεχρι το 1,2μ, (αδυνατον να βγουν χωρις μηχανημα),ετσι μυκραινω και το χωρο. Βαζω το λαινερ εσωτερικα καλυπτοντας τα βραχια,μεχρι το 1,2μ και το γυρναω στις πατουρες των βραχων χτιζω τις εμφανης πετρες και γλυτωνω τις διαροες, τουνελ και σπηλιες ξηλωνονται και ο θεος βοηθος. Που βρισκουμε λαινερ,διαβασα οτι πρεπει να εχει παχος τουλαχιστον 1mm.ισχυει? Ξερει κανενας τιμες? Παιδια ευχαριστω για το ξεμπλοκαρισμα. Στα 15μ κατηφορα υπαρει χωραφι,φτιαχνω φιλτρα για τα στερεα η μεθοδος ποτισματος σκεφτομαι float and drown υπερχυλιση τα φυτα ζαρζαβατικα ετσι για να πειραματισθω, εξαλλου το κεφι μας κανουμε οπως γραφει και η Αρτεμις. ------------------------- [QUOTE=ΠΑΝΑΣ;920035]Ολη μερα σκεφτομαι αυτα που με συμβουλευετε και ψιλομελανχολησα που πρεπεινα ξηλωσω τις φυσικες σπηλιες αλλα τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη Σκεφτηκα λοιπον να κρατησω τα βραχια γυρω γυρω, μεχρι το 1,2μ, (αδυνατον να βγουν χωρις μηχανημα),ετσι μυκραινω και το χωρο. Βαζω το λαινερ εσωτερικα καλυπτοντας τα βραχια,μεχρι το 1,2μ και το γυρναω στις πατουρες των βραχων χτιζω τις εμφανης πετρες και γλυτωνω τις διαροες, τουνελ και σπηλιες ξηλωνονται και ο θεος βοηθος. Που βρισκουμε λαινερ,διαβασα οτι πρεπει να εχει παχος τουλαχιστον 1mm.ισχυει? Ξερει κανενας τιμες? Παιδια ευχαριστω για το ξεμπλοκαρισμα. Στα 15μ κατηφορα υπαρει χωραφι,φτιαχνω φιλτρα για τα στερεα η μεθοδος ποτισματος σκεφτομαι float and drown υπερχυλιση τα φυτα ζαρζαβατικα ετσι για να πειραματισθω, εξαλλου το κεφι μας κανουμε οπως γραφει και η ΑρτεμισιαQUOTE] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΠΑΝΑΣ : 10-02-16 στις 21:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε στενοχωρήσαμε εεεε ? Δεν είχαμε πρόθεση απλά όλοι μας προσπαθούμε να σε γλυτώσουμε απο τα λάθη τα δικά μας
![]() ![]() Τώρα για το liner , πρέπει να το προστατέψεις απο φθορές και αιχμηρά σημεία (πέτρες ρίζες ) οπότε στρώνεις άμμο ψιλή σε όλες τις επιφάνειες που θα καλύψει και όπου υπάρχει πιο επικίνδυνο σημείο βάζεις ή πετροβάμβακα ή dow (φελιζόλ το ξέρω εγώ ) . Το πάχος του liner 1 mm και πάνω να μήν εχεις ιστορίες σε καμια 10ετία και μιλάμε για epdm (έχει μεγαλύτερες αντοχές) . Για να βγάλεις τα μέτρα που θα χρειαστείς πάρε σχοινί (η μετροταινία) το βάζεις έξω απο την λίμνη μισό μετρο και ξεκινάς να κατεβαίνεις καλύπτοντας όλη την επιφάνεια μέχρι την απέναντη πλευρά (Σε σταυρό θα μετρήσεις ) θα βάλω φωτό ![]() Τιμές απο 10ευρω το τ.μ. ο Γρηγόρης μου είχε προτείνει να πάω σε μαγαζί με μονωτικά δομικά υλικά το ίδιο σου προτείνω και εγω , μήπως και βρείς . epdm για Λιμνοδεξαμενες αν δεν καταλάβουν τι ψάχνεις . Αν δεν βρείς στην περιοχή σου εδώ είμαστε θα ψάξουμε όλοι μαζί και βλέπουμε ![]() Για τα φίλτρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά οι υπόλοιποι κατέχουν απο κατασκευές ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 21:04 |
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμη αυτο επειδη το διαβαζω πολυ συχνα και οχι μονο απο εσενα, και ερχετε σε αντιθεση με τα Κοι του Νικου , που τα εχω δει ποσο "σκυλια" ειναι, τα τελευταια 15 χρονια.....για να σιγουρευτω οτι δεν ειναι ακομη ενας μυθος του χομπι που κανουμε, εχεις καποια λινκ που να γραφει και εξηγει με επειχηρηματα και αν ειναι δυνατον ερευνα, ξεκαθαρα, οτι ειναι πιο απαιτητικα και δυσκολοτερα στην διατηρηση τους σε σχεση με τα χρυσοψαρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γρηγόρη Καλησπέρα καλέ μου ,
Τα Κόι του Νίκου είναι περίπτωση ![]() ![]() ![]() Τα χρυσόψαρα όσο ξέρω , επειδή είναι μικρότερα σε μέγεθος έχουν λιγότερες απαιτήσεις , όχι στην ποιότητα του νερού (εκει για μένα όλα τις ίδιες ανάγκες έχουν) αλλά στα μηχανήματα και στον χώρο . ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 21:04 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Προσωπικά είδα τεράστιες διαφορές με την αεραντλία. Αν και έχω καταρράκτη, όταν μεγάλωσαν κάπως τα ψάρια έγιναν υποτονικά μέχρι που πήρα αεραντλία. Όταν μεγάλωσαν και άλλο αναγκάστηκα να αναβαθμίσω ξανά την αεραντλία μου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Οξυγονωτικα φυτά στο βυθό είχες ή δοκιμασες να τα αυξήσεις, πριν βάλεις αεραντλία; Τι διαστάσεις έχει ή λίμνη σου και ποσά κοί έχεις; Τι μεγέθους όταν διαπιστώσες το πρόβλημα; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακόμα και τώρα αν για κάποιο λόγο η αεραντλία σταματήσει, τα ψάρια γίνονται αρκετά υποτονικά, φοβισμένα και σταματάνε να κολυμπάνε πέρα δώθε... Με την αναβάθμιση της αεραντλίας (0 σε 400λτ/ωρα και μετά 4200λτ/ώρα) είδα διαφορά. Με την αναβάθμιση των φίλτρων (από 40λτ-60λτ σε 120λτ και μετά 320λτ) δεν είδα διαφορά στην συμπεριφορά των ΚΟΙ. |
|
||||
|
||||
![]()
......χωρις να θελω να χαλασω το θεμα ....που ομολογουμενως παρακολουθω με μεγαλη μου χαρα
![]() θελω να ρωτησω την Αρτεμισια εαν μπορει να μου πει καποια βιβλιογραφια στα ελληνικα γυρω απο τα κοι ....γτ ψαχνω και δεν βρισκω κατι αξιολογο ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα ,
Φυσικά και δεν χαλάς το θέμα ![]() Μερικά αλλά στα Αγγλικά είναι αυτά : https://books.google.gr/books?id=Jfg...&q=koi&f=false https://books.google.gr/books?id=D78...&q=koi&f=false https://books.google.gr/books?id=_q9...%20koi&f=false Υ.Γ. Θα ψάξω λίγο και θα σου πώ .
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 21:07 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεος στο χομπι ζηταει βοηθεια! | κωνσταντινος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 28-07-14 19:30 |
14 χρονων αρχάρια ζηταει βοηθεια | Rafaela | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 12-11-11 11:23 |
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΜΝΗ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ??? | ελενη | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 05-06-09 17:04 |
Η ΠΑΛΙΑ γουρνα-λιμνη | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 29-04-08 16:34 |