|
|
||||
|
||||
![]()
Eχεις πολυ φως εαν βλεπεις αλγες. Δε βγαζεις αλγη απλα επειδη επεσε παραπανω λιπασμα. Το φιλτρο το εχεις καθαρισει?
|
||||
|
||||
![]()
Στην ένταση εντοπίζεις το πρόβλημα ή στη διάρκεια; Πιστεύω ότι 150watt στα 200 λίτρα δηλαδή αναλογία 0,75 watt/lt και χωρίς να ξέρω το ύψος δεν το λες και υψηλό φωτισμό, μέτριο προς υψηλό θα έλεγα, εγώ πιστεύω πως φταίει η φωτοπερίοδος των 10 και μισής ώρας πως θα πρεπε να πέσει στις 8 και χρειάζεται να αλλάζει το 50% του νερού του κάθε βδομάδα γιατί έχουν συσσωρευθεί λιπάσματα. Αν μπορεί ο φίλος να μας δώσει και το ύψος της λάμπας απ το βυθό για να έχουμε μία άποψη αν φταίει και η ένταση. Αν δεις και στο δικό μου θέμα με την ίδια άλγη, έφταιγε που έριχνα παραπάνω flourish απ αυτό που προτείνει η εταιρία και χωρίς να έχω υψηλό φωτισμό, δηλαδή παίζει κι αυτό το ρόλο του αν βάζεις κάτι παραπάνω που δεν καταναλώνεται.
|
||||
|
||||
![]()
Η φωτοπεριοδος ειναι μεγαλη πραγματι αλλα ενδεχομενως και η ενταση. Απο τη στιγμη που φουντωνει η αλγη το πρωτο μετρο ειναι να ελαττωθει η ενταση και η περιοδος του φωτισμου. Τα λιπασματα απο μονα τους δε δημιουργουν αλγες ειδικα σε ενα ενυδρειο οπως του Παναγιωτη που ειναι γεματο φυτα γρηγορης αναπτυξης.
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που ξαναδιάβαζα το αρχικό του μήνυμα λέει για 3 φορές flourish την εβδομάδα από 4ml, άρα 12ml τη στιγμή που η seachem προτείνει 8ml κι αν το συνδυάσεις με τις αλλαγές 25% του νερού του αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύθηκε το γενικό το οποίο απ όλα τα γενικά περιέχει τον περισσότερο σίδηρο, το είπε κι ο ίδιος ότι πάντα είχε αλλά λίγο και ξαφνικά άρχισε να επιδεινώνεται. Επίσης στο τέλος γράφει για ύψος 55 εκατοστά, αυτό με 150 watt στα 200 λίτρα πιστεύω πως θεωρείται μεσαίος φωτισμός. Εν ολίγοις για μένα κι είναι προσωπική άποψη, πρέπει να μειώσει τη φωτοπερίοδο στις 8 ώρες, να βάζει 3χ2ml flourish δηλαδή να ρίξει τη δοσολογία στο μισό και τελευταίο να κάνει μια γενναία αλλαγή 70% του νερού του και μετά κάθε βδομάδα το 50% και θα είναι εντάξει, κυριολεκτικά το πρόβλημά του είναι ίδιο με το δικό μου, έτσι ξεκίνησε αφού έφτασα να ρίχνω τη διπλάσια δοσολογία flourish, έχω την ίδια αναλογία φωτισμού/λίτρα και περίπου την ίδια φυτομάζα, έκανα ό,τι έγραψα παραπάνω με τη βοήθεια και γνώστη στο αντικείμενο και ξεμπέρδεψα.
|
||||
|
||||
![]()
Αφηνω τους γνωστες να εκφερουν αποψη.
|
||||
|
||||
![]()
Εχω την εντύπωση πως παρεξηγήθηκες, προς Θεού άποψη προσωπική εκφέρω δεν σου αντιπαραθέτομαι, αν έτσι φάνηκε ζητώ συγγνώμη, εξάλλου εγώ αρχάριος είμαι, απλά το πρόβλημά του είναι ακριβώς το ίδιο που είχα εγώ, την ίδια αναλογία έντασης φωτός έχουμε κι εγώ έχω και μικρότερο ύψος, δεν είπα ότι σώνει και καλά είναι αυτό που λέω εγώ κι εμένα γνώστης των φυτεμένων με βοήθησε να καταλάβω το λάθος μου και τώρα πάει καλύτερα, όλα όμως σε μένα ξεκίνησαν απ όταν ανέβασα τη δοσολογία στο flourish επειδή ήξερα ότι περιέχει σίδηρο κι ήθελα να βοηθήσω το κόκκινο φυτό μου, όσο έριχνα 4ml που είναι κι η προτεινόμενη δόση δεν είχα πρόβλημα, μόλις έφτασα στα 7ml μετά από μία βδομάδα γέμισα άλγη, την ξαναμείωσα τη δοσολογία, αύξησα το ποσοστό αλλαγής νερού κι ήρθα στα ίσα μου.
|
||||
|
||||
![]()
Κανενας λογος να απολογεισαι Κωστα. Ο καθενας ακουει,φιλτραρει και ακολουθει. Δεν υπαρχει μονο μια αληθεια.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Green Beard Algae τη κάνω;;; | Κωστας86 | Malawi | 7 | 30-05-15 20:30 |
Staghorn και green hair algae | Κουραμπιές | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 12-03-14 03:59 |
grean beard algae | boutas ski | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 13-06-13 00:06 |
Blue Green Algae | ixtlilton | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-03-11 00:31 |
ΑΛΓΗ BGA (Blue Green Algae) | Z_X | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 66 | 22-03-07 18:00 |