|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ramshorn εχω αμα θες ελα να σου δωσω να ξεκινησεις.
Ειναι οι γνωστοι επιβητορες του taki.gt axaxxaxa Κανουν παντος τρομερη δουλεια. Πεντακαθαρα ολα.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μπηκαν λοιπόν οι σαλιαγκες, THANK U sarpijk,
το θεμα ειναι οτι 3 απο τους λαθρεπιβατες ανέβηκαν στην στάθμη του νερού, οι πιο μικροι βασικά. οι άλλοι ειναι πάνω στο taxiphyllum. ta ramshorn και οι τρομπετες ειναι ΟΚ.. νερο αλλαξα εχθες εκανα πριν λιγο μετρησεις. αμμονια = ελάχιστα ίχνη νιτρωδη =0 νιτρικα= 10-15 γενικη σκλ = 10 ανθρακικη= 7 ph= 8 συμβαίνει κάτι;;;;;;; ------------------------- ------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 09-02-16 στις 11:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι να ειναι στρωμμενο το φιλτρο σου. Aπο εκει και περα ολες οι επιφανειες σε ενα ενυδρειο αποικουνται απο τα ιδια βακτηρια που κατοικουν και στο φιλτρο. Προσωπικα εδω και πολυ καιρο και στα δυο φυτεμενα μου δε χρησιμοποιω καθολου ενυδρειακο βαμβακι μιας και μπουκωνει και θελει αλλαγη καθε εβδομαδα.
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω τα φώτα σας παρακαλώ.
στο εξωτερικο φίλτρο που έχω έχει ένα καλαθάκι μόνο. με την σειρά ροής του νερού έχω τα εξής. ατο κενό του πάτου χώρος 5cm το μισό είναι γεμάτο με κεραμικο μακαρόνι της eheim για μηχανικη, μετα στο καλαθάκι εχω 400ml matrix της seachem για βιολογικη και απο πάνω του στρωμένο βαμβακι ενυδρειακο. ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ? ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΤΡΑΝΣΗΣ. επισης στο στομιο του σωληνα που ρουφαει μεσα απο το ενυδρειο τυλιξα ενα σφουγγαρι. τωρα θελω και κατι ακομα. αν θελησω να βαλω ανθρακα ή ζεολιθο, το βαζω απλα σε διχτακι μέσα στο καλαθακι? ------------------------- Παράθεση:
------------------------- ------------------------- άσε ετοιμαζω και 25λιτρο. μάλλον aquael είναι. περιμένω να μου το φέρει να δω πιο μοντέλο είναι, με την led ή τ8 λάμπα. σκέφτομαι χαλιά και endler μέσα. να το δω πρώτα και θα κάνω καινουριο υπόμνημα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 09-02-16 στις 11:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μηχανικη φιλτρανση κανει το σφουγγαρι μια χαρα. Εαν δεν εχεις μεσα στο φιλτρο βαλε. Οπως ειπα το ενυδρειακο βαμβακι μπουκωνει γρηγορα και ετσι επηρεαζει την ροη του φιλτρου. 25 λιτρο πολυ μικρο ειναι για ψαρια Γιωργο. Οσο κανει ενα ετοιμο aquael κολλας μια γυαλα 60 λιτρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Το θεμα ειναι οτι επειδη εχω ενα καλαθι το σφουγγαρι δεν μπορςι να μπει πριν την βιολογια γιατι οταν θα το καθαριζω θα σκορπαω ελαφροπετρες. Μετα αν μπει δεν νομιζω να εχει νοημα γιατι ολη η μπιχλα θα πηγαινει στην βιολογια. Στον πατω κατω απο το καλαθι με το μακαρονι φοβαμαι οτι αν βαλω σφουγγαρι θα μπουκωνει και το νερο θα φευγει απο τα πλαγια ασε που μπορει ευκολα να δημιουργουνται αναεροβιες περιοχες ------------------------- [QUOTE=takis_gt;919527]Ανθρακα και ειδικα ζεολιθο δεν θα βάλεις. Αν μπορεις πριν το βαμβακι βάλε χοντρο σφουγγάρι Αν το μακαρονι ειναι μονο για μηχανική φιλτρανση, κάποια στιγμη αργοτερα αντικατεστησε το με ελαφροπετρα. Το matrix ελαφροπετρα ειναι , τσαμπα λεφτα πληρωσες ![]() Ανθρακα, αχρειαστος να ειναι , μονο μετα απο ασθενεια για να αφαιρεσεις τα φαρμακα, απορροφάει και τα λιπάσματα. Ζεολιθο ΠΟΤΕ, απορροφαει αμμωνια και αποδυναμώνει τη βιολογια[/QUOT Γιατι να αντικαταστησω το μακαρονι με ελαφροπετρα;; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 09-02-16 στις 14:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η ελαφρόπετρα έχει πιο πολλους πόρους απο το μηχανικο μακαρόνι, αν είναι siporax να μη το αλλαξεις
|
||||
|
||||
![]()
Ανθρακα και ειδικα ζεολιθο δεν θα βάλεις.
Αν μπορεις πριν το βαμβακι βάλε χοντρο σφουγγάρι Αν το μακαρονι ειναι μονο για μηχανική φιλτρανση, κάποια στιγμη αργοτερα αντικατεστησε το με ελαφροπετρα. Το matrix ελαφροπετρα ειναι , τσαμπα λεφτα πληρωσες ![]() Ανθρακα, αχρειαστος να ειναι , μονο μετα απο ασθενεια για να αφαιρεσεις τα φαρμακα, απορροφάει και τα λιπάσματα. Ζεολιθο ΠΟΤΕ, απορροφαει αμμωνια και αποδυναμώνει τη βιολογια
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος ο Τακης.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Albatros Κοινωνικό mix 50lt (Γραφείου) | Albatros | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 3 | 29-01-15 23:06 |
50lt Red cherry. Παρουσιαση. | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 7 | 07-03-09 21:04 |
400 φυτεμενο! | jimfytakis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 30-09-07 21:28 |