|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι απλα ρωτησα για να δω αν εχεις μεταφερει και λιγα κανονκα βακτηρια με τα φυτα.
Και οπως φαινεται θα μπορουσες να ειχες μεταφερει και να γινοταν ενα ψιλομπολιασμα, αλλα τα ξεπλυνες και θα χαθηκαν αρκετα. Επισης για να επισημανω οτι οι φοβοι πολλων για το μπολιασμα (μηπως και μεταφερουν καμια ασθενεια στο ενυδρειο τους), ειναι ανουσιοι, οταν παραλληλα περνουνε φυτα και ζωντανα και τα βαζουν στο ενυδρειο τους χωρις να τα περνανε καραντινα και απολυμανση. SD
|
|||
|
|||
![]()
Σωστό. Στην ουσία το ίδιο πράγμα είναι. Και απευθύνομαι και στον εαυτό μου μιας και έχω τους ίδιους ενδιασμούς.
Βέβαια όπως λες λογικά κάτω από το νερό και γενικά έξω στον αέρα για κάποια ώρα θα πέθαναν τα περισσότερα. Ο λόγος που δεν μπολιάζω τώρα είναι ότι έχω φάει τον γαϊδαρο στο στρώσιμο και μου μένει μία ούρα. Απότι φαίνεται δεν είναι ουρά 2 ημερών καθώς είμαστε ήδη στις 5-6 αλλά λογικά πλησιάζω. Ταλαιπωρούμαι βέβαια.. Εσύ τι πιστεύεις ; Αφού έφτασα ως εδώ να δείξω υπομονή και να το περιμένω; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χανονται ευκολα τα βακτηρια. Ουτε ο αερας θα τα πειραζε.
Απλα τα ξεπλυνες. Εγω θα μπολιαζα αν ειχα ψαρια μεσα και ειχα ενδειξεις τοξικων στις μετρησεις. Αν ομως προσεξεις στο ταισμα, εχεις υπομονη με τις μετρησεις, αλλαγες, δεν βαλεις αλλα ψαρια απο τωρα ή αργοτερα πολλα μαζι κλπ, ολα θα πανε καλα. Αναμενομενο φυσικα να εχεις καποια μικρα peaks μεχρι να στρωσει. Μη ξεφυγουν μονο πανω απο το 0.5. Mεχρι εκει το αντιμετωπιζεις με μικρες αλλαγες και Prime Αν ξαναδεις προβληματα, μπολιασε. ΥΓ μη πειραζεις/ανακατευεις το βυθο και προς το παρον το φιλτρο (εκτος κι αν βουλωσει). SD
|
|||
|
|||
![]()
Eδώ έχουν παιχτεί λάθη από πλευράς μου.
Τον βυθό σε κάποια φάση τον ανακάτεψα ολόκληρο γιατί είχα ξεστήσει. 1ο λάθος.. Το φίλτρο αλλάζω βαμβάκι τακτικά και είχα πλύνει 1 φορά πολύ απαλά το σφουγγάρι μου με νερό ενυδρείου. Τώρα δεν πειράζω ξανά κάτι. Θα κάνω αλλαγή με βακτήρια ανά 5 μέρες και θα μετράω καθημερινά για να ρίχνω prime. 1 τιμή μου φεύγει μόνο και είναι τα νο2.. πάνε και 1. Αμμωνία δεν σήκωσα ποτέ.. To λαχάνιασμα μετά το prime που μου είπες το παρατηρώ πράγματι. Βέβαια επειδή ταϊσα λίγο , τα ψάρια δείχνουν πολύ ενεργητική συμπεριφορά και όρεξη να φάνε (βέβαια πεινάνε και κάμποσο γιατί ρίχνω με ρέγουλα), αλλά επειδή τα έχω λίγο γενικά έχουν πρωτόγνωρη όρεξη για κίνηση και βόλτα. Αυτό που είδα όμως και δεν ξέρω αν είναι κάτι είναι ότι η κοιλίτσα της θυληκιάς μου μόβισε. Ήταν κατακκόκινη και τώρα μόβισε. Δεν έχουν χάσει χρώματα απλά έχει λίγο μωβίσει. ------------------------- Φίλε Δέλτα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Είδα σε ένα άρθρο που απαντούσες και είπες πως πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Εγώ πχ ειδικά τώρα τον 1ο καιρό βάζω συνέχεια χέρι μέσα να φυτέψω , να κάνω τέλος πάντων συντηρήσεις. Πρέπει να φοράω κάτι; Όπως πχ γάντια; Η απλά εννοούσες να ξεπλένουμε τα χέρια μας μετά; Δεν είμαι υποχόνδριος προς Θεού απλά θέλω να τηρήσω τους κανόνες. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lightt : 05-02-16 στις 19:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, μη τρελλαινεσαι.
Απλα για ασφαλεια, μη βαζεις στο νερο, χερι που εχει πληγη. Και μη πινεις το νερο του ενυδρειου ![]() Και φυσικα για την ασφαλεια των ψαριων, μη βαζεις χερια στο νερο που εχουν τυχων υπολειμματα απο σαπουνι, απορρυπαντικα, εντομοκτονα κλπ.
|
|||
|
|||
![]()
Να πω την αλήθεια μου κάτι με έχει πειράξει από χτες το βράδυ και την έχω βγάλει με λαπά χααχαχχα
![]() E και επειδή έχω κάνει καθημερινές εργασίες αυτές τις ημέρες...λέω λες; Από την άλλη πολύ δύσκολο... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
PRIME και BBA | manolischania | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 06-12-13 18:15 |
prime | gianniwpopi | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 23-06-12 21:15 |
χρήση UV | jimmis1974 | Φίλτρανση | 11 | 18-05-12 19:31 |
Χρήση ¶νθρακα Στο Στρώσιμο | Akakios Miskos | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 22-03-12 00:04 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |