|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισης, ο ανθρακας, εκτος απο το χρωμα, δεν θα αφηνει την τυρφη να το μαλακωνει οσο θα μπορουσε χωρις τον ανθρακα. Πρεπει να μπει σε αλλο φιλτρο βασικα ο ανθρακας, οχι μαζι με τη τυρφη. Για να μειωθει το effect αυτο. Τυρφη, ειτε τη βαλεις σε βαρελι προετοιμασιας ειτε στο ενυδρειο απευθειας, ετσι κι αλλιως πρεπει να την αλλαζεις καθε 15 μερες συνηθως, γιατι χανει τη δραστικοτητα της. Αν τη βαλεις στο ενυδρειο και κανεις αλλαγες με νερο πιο σκληρο και αλκαλικο (απο τη βρυση δλδ) θα εχεις μεταβολες στο pH και στις GH KH. Υποτιθεται οτι προσεχουμε το νερο της αλλαγης πρεπει να ειναι παρομοιων παραμετρων με του ενυδρειου, για να μη καταπονειται ωσμωτικα ο οργανισμος των ψαριων (εως και να ασθενουν ή να πεθαινουν, αναλογα την εκταση του ωσμωτικου σοκ). Για την τυρφη εδω, μαζεμενες αρκετες πληροφοριες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60604 Η ΑΟ στην περιπτωση σου, μου φαινεται μονοδορομος. Με υπομονη ή με Booster. ΥΓ η απευθειας αλλαγη απο τη βρυση, εγκυμωνει κι αλλους κινδυνους (οπως GBD). Ελπιζω να μη εμφανιστει ποτε. Και επισης οταν βγαινει απο τους σωληνες υδρευσης, τα αερια που περιεχει συνηθως, το κανει να εχει αλλες τιμες πεχα. Τιμες που αλλαζουν μετα απο μερικες ωρες (μπορει να δοκιμασει ο καθενας να μετρησει πεχα σε ενα ποτηρι νερο και να ξαναμετρησει μετα απο αρκετες ωρες αφου το αφησει να "σταθει"), κατι που μπορει να προκαλει και παλι μεταβολες στο πεχα στο ενυδρειο. Γενικοτερα, η απευθειας αλλαγη απο τη βρυση, δεν ειναι και οτι καλυτερο και ασφαλες, ως μονιμη ρουτινα. Ιδιως σε πιο ευσισθητα ψαρια κα ιδως σε ψαρια που βρισκονται σε ενυδρειο με αλλαγμενες παραμετρους συγκριτικα με της βρυσης.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Έχω δύο φίλτρα οπότε θα μπορούσα να βάλω την τύρφη στο ένα και άνθρακα στο άλλο. Από την άλλη όμως ο Σπύρος έχει δίκιο όσο αφορά τις αλλαγές από τη βρύση και τη διακύμανση του pH. Με βλέπω να ξεχνάω τα ψάρια που τόσο πολύ με ενθουσίασαν. Δεν έχω και την πολυτέλεια του χρόνου και του χώρου για να κάνω και πολλά πράγματα, είμαι και λίγο μυστήριος με το χρώμα στο νερο, είναι και η πίεση του δικτύου.... "τσουρ τσουρ" που λένε και στο χωριό μου, πάμε γι' αλλά λοιπόν. Ευχαριστώ.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Το booster ειναι η μονη λυση.
Σκεψου το (αν διαθετεις το οικονομικο αντικρισμα - που δεν ειναι και πολυ μεγαλο) Επισης θα χρειαστει και ειδικη βαλβιδα για να μιξαρει αυτοματα και προφιλτραρισμενο βρυσης μαζι με το νερο της ΑΟ (απο τη στιγμη που θες να κανεις απευθειας αλλαγη απο τη βρυση. Δεν μπορεις να βαζεις 100% ΑΟ. Εκτος κι αν πας π.χ. για αγριους δισκους). Για ολα υπαρχουν λυσεις.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιες σημειώσεις μου από την χρήση Alder Cones ως πληροφορίες για την δοσολογία τους:
Μια ελαφριά δόση είναι 1 κώνος για κάθε 10λίτρα και μπορείς να την αυξήσεις έως 1 κώνο για κάθε 4 λίτρα νερό (ή 3 κώνους για κάθε 10 λίτρα). Προσοχή όμως, δεν βάζουμε με την πρώτη όσους κώνους χρειαζόμαστε στο ενυδρείο. Τώρα σύμφωνα με τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την εμπειρία μου για ενυδρείο με π.χ. 100 λίτρα νερό: Θα έβαζα πρώτα 10 με 12 κώνους και θα πρόσθετα κάπου 3 με 4 την εβδομάδα ώσπου να έρθω στο αποτέλεσμα που θέλω. Βάζεις τμηματικά τόσο λίγα για να ελέγχεις το αποτέλεσμα όσο και για να μην έχεις απότομες αλλαγές στις παραμέτρους του νερού σου. Τα Alder cones "αφήνουν πολύ πράγμα" ![]() Δηλαδή η δοσολογία εξαρτάτε αρκετά από το τι θέλεις να πετύχεις και τις ρουτίνες σου.
__________________
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
edler+γαριδες | maxmike | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 32 | 13-02-15 14:10 |
60lt με edler | pigasosaek | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Κ. Αμερικής | 14 | 17-06-13 16:43 |
alder cones | sotos+ramona | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 02-12-08 00:36 |