|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω πως δεν το αντεχα για πολυ αυτο που κανεις
![]() Θα ειχα ενα βαρελι 60+ λιτρο (να παιρνει και λιγο παραπανω αν θελω να μεγαλωσω την αλλαγη καποια φορα), θα γεμιζα μια φορα τον κουβα με 10 λιτρα ΑΟ, θα το εριχνα στο βαρελι και θα εβλεπα μεχρι που εφτασε και θα εβαζα καποιο σημαδι με το ματι (συνηθως εχει γραμμες μεσα το βαρελι για τα "νευρα" να μη λυγιζει). Μετα θα γεμιζα και με βρυσης 4 κουβαδες για τα υπολοιπα 40 και θα εβλεπε μεχρι που εφτασε στο βαρελι. Απο εκει και μετα θα γεμιζα το βαρελι με το ματι και θα χρησιμοποιουσα την αντλια φυσικα για ανεβασμα στο ενυδρειο. Το tds meter βοηθαει για επαληθευση της τιμης που θελω να εχει το νερο για να κανω την αλλαγη, χωρις τεστακια με σταγονες κλπ καθε φορα ΥΓ1 Υπαρχουν και Calculator ογκου και θα εβρισκα ακρη και με αυτα. ΥΓ2 την eheim 1000 l/h ρυθμιζομενη εχω. Δυο μετρα χαλαρα μανομετρικο. Εχω κανει αλλαγη απο 15 μακρυα με ανεση https://www.eheim.com/en_GB/products...s/compact-1000 ΥΓ3 Σε ολα τα ενυδρεια εχω κανει διαγραμιση ανα 10 λιτρα εξωτερικα στο τζαμι με ανεξιτηλο μαρκαδορο. Αν 50 λιτρα τραβαω λιγο μεγαλυτερη γραμμη. Φυσικα σε μικρα ενυδρεια μπορει να γινει και σε μικροτερη αναλογια, πχ ανα 2 λιτρα, ανα 5 κλπ. Μετρημα στο ενυδρειο χρειαζεται για αυτο, χωρις να υπολογιζουμε το παχος των τζαμιων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σου επισυνάπτω φωτό να δεις το αυτοκόλλητο που έχω φτιάξει για τη στάθμη, έχω φτιάξει και καινούριο με στάθμη στα 50 λίτρα απλά ακόμα δεν το έχω αντικαταστήσει, ίσως κι αύριο να γίνει κι αυτό.
|
||||
|
||||
![]()
Μονο για τα 10 λιτρα?
Ολην την αλλαγη καντη με αντλια οπως σου εγραψα. Χαρας στο κουραγιο σου. ![]() Ή εστω οταν θα βαρεθεις, σκεψου το κι αλλιως
|
||||
|
||||
![]()
Οχι εννοώ για τα 10 λίτρα χ5, θα το βάλω στο πρόγραμμα για την αντλία οπωσδήποτε, εχθρός του καλού το καλύτερο.
|
||||
|
||||
![]()
Θα θελα τη γνώμη σας πάνω στο φωτισμό μου, όταν σβήνει η λευκή η λάμπα και μένει αναμένη μόνο η grolux τότε το ενυδρείο γίνεται πιο ατμοσφαιρικό και τα φυτά και τα ψάρια έχουν φοβερά χρώματα, άμα άλλαζα τη λευκή λάμπα και την έκανα κι αυτή grolux θα υπήρχε πρόβλημα; Εχω διαβάσει κατά καιρούς ότι η συγκεκριμένη λάμπα κάνει μεν για τα φυτά αλλά εξίσου και για τις άλγες, θα είχα έξαρχη αλγών λέτε αν τις έκανα και τις δύο grolux?
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα Κώστα νομίζω ότι για τις άλγες εαν έχεις sylvania ειναι πολύ πιθανόνο να σου εμφανισθούν . Οι sylvania ειναι στα 8.000 κελβιν , οι eheim στα 6.000 κελβιν , νομίζω παίζουν ρόλο στις άλγες αν και δεν είμαι σιγουρη , όσο πιο πολλά κελβιν τοσο πιο πολλες άλγες . Εγω προσωπικά έχω επιλέξης μια flora - grulux eheim 48 watt ( 3.8k lumen ) , μια λευκη eheim 48ara ( 3.8k lumen) και μία led ψυχρου φωτος 18 watt ( 3.2k lumen ) και έχω και επιλέον εξωτερικου φως θερμο λευκο 50 watt φωτιστικό , που χτυπάει συκγεκριμένο σημειο του ενυδρειου που θέλω και όχι όλο .
Το θέμα επίσης είναι ότι εαν βάλεις μονο grulux δεν θα καλύπτεις όλο το φάσμα του ηλιακού φωτός που είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των φυτών μας , ιδιαίτερα των πιο απαιτητικών , στο ενυδρειο . Εγω για να είμαι και σίγουρη αφήνω το ενυδρείο μου να το χτυπάει και 1 ώρα ντάλα ο ήλιος την μέρα κατα το απογευματάκι 4-5 . Δεν ξέρω εαν αυτά που σου είπα για τον φωτισμό είναι απόλυτα σωστά απλώς είμαι στο στάδιο που αρχίζω να παρατηρώ κάπιοια πράγματα και εγώ με το φως και πειραματίζομαι . Σίγουρα θα υπάρχουν και πιο έμπειροι να σου πουν για το φως ! |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε ο,τι λαμπα θες Κωστα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα μαρεσει παντως ο συνδυασμος gro και aquastar.
Πoλυ ροζ το σκετο Gro για συνεχη λειτουργια, να το βλεπω συνεχεια ετσι δλδ.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοινωνικό 100lt | panvar | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-09-15 16:32 |
Το πρώτο μου ενυδρείο... 100lt. | NICKMAN | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 08-04-11 08:21 |
Φωτισμος ενυδρειου 100lt | Konstantin79 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 29-10-10 00:20 |
Το Juwel Rio 180 High-Lite Κοινωνικο Φυτεμενο | delta66 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 26 | 04-10-09 17:07 |
ΝΕΟ 100lt ενυδρειο | loizos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 04-12-08 12:04 |