|
|
||||
|
||||
![]()
Ο αρακάς ενδείκνυται για μία φορά την εβδομάδα, συνήθως μετά από νηστεία, για βοήθεια στα εντερικά των ψαριών και όχι για τροφή σε καθημερινή βάση.
¶λλα ψάρια όπως οι ancistrus ή οι οτόκυκλοι αγαπάνε τα ζεματισμένα κολοκυθάκια. Καλό είναι τα ψάρια μας να τα ταΐζουμε δύο τρεις διαφορετικές τροφές εναλλάξ, ή κάποιο μιξ ώστε να μην βαριούνται! Όσο για το τι ποσότητα αρακά... αυτό το δοκιμάζεις και βλέπεις, αν μείνει αφάγωτος μετά από 1-2 ώρες τον βγάζεις και τον πετάς και την επόμενη φορά ρίχνεις πιο λίγο (εκτός κι αν έχεις σαλιγκάρια που τα αφήνεις να κάνουν την βρωμοδουλειά).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε αντίστοιχη περίπτωση - πχ ανθρώπου, μετά από αφαγία (νηστεία) πίνουμε καθαρτικό (αρακάς)???? Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τη συγκεκριμένη άποψη? Μηπως εξαντλούμε με τον τρόπο αυτόν, τα ψάρια? Ποιος πρότεινε την παραπάνω μεθοδο για πρώτη φορα? Έχει λογική ή όχι? ![]() ΥΓ : Κι εγώ δίνω αρακά στα ψάρια μου (χρυσόψαρα), αλλά ποτέ μετά από νηστεία και όχι κάθε εβδομάδα (συνήθως μεταξύ 10-15 ημερών) |
|
||||
|
||||
![]()
Η λογική που πιστεύω ότι κρύβεται από πίσω είναι ότι τα περισσότερα ψάρια δεν τον τρώνε με ευχαρίστηση (ο μονομάχος μου σίγουρα όχι πάντως) ενώ έτσι θα τον φάνε σίγουρα.
Και συνήθως το κάνουμε έτσι όταν υπάρχει θέμα με δυσκοιλιότητα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά οι ερωτήσεις στο προηγούμενο ποστ, παραμένουν ![]() Αν το κάνουμε έτσι μόνο σε θέματα δυσκοιλιότητας, γιατί βαζουμε τον αρακά μετά από νηστεία στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι απάντησα.
|
||||
|
||||
![]()
ok
Προσπαθω να πω τόση ωρα, πως κατι που είπε καποιος πριν 362 χρόνια, ενδεχομένως ούτε τότε να ισχύε, πολύ περισσότερο ουτε τωρα Θεωρώ - χωρίς να έχω αποδείξεις - πως ο αρακάς μετά τη νηστεία δεν εξυπηρετεί Σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, όντως έχει λογική Ως πρόταση σε αρχάριο, ωστε να μπει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ταίσματος (νηστεία και μετά αρακάς), τη θεωρώ λανθασμένη |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου ότι δεν ξέρουμε ποιος το είπε και τι σκεφτόταν.
Κι εγώ προσπαθώ να εξηγήσω τι σκέφτομαι εγώ όταν το κάνω. Δεν το εφαρμόζω σε εβδομαδιαία βάση, και το ανέφερα μόνο και μόνο γιατί το ρώτησε η κοπέλα. Αν το τρώνε κανονικά τα ψάρια μας δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα στην νηστεία!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καινουργια αρχη | Τσουπρακάκος παναγιώ | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 31-03-15 02:01 |
Καινουργια αρχη | Savou | Bettas | 2 | 29-11-10 22:01 |