Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Bettas

Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-01-16, 10:01
japetus Ο χρήστης japetus δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

¶ρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μὀνο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.
Αφού σου αρέσουν τα ψάρια δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν χώρο για αυτά.. Εγώ, δεν τα έχεις δει, έχω στο σπίτι μου στη βεράντα "κλείσει" ένα κομμάτι σαν θερμοκήπιο, που έχω τα τροπικά φυτά και ανάμεσά τους τρεις δεξαμενές 50λτ και 75λτ και δυο 20ρες γυάλες για διαχείμανση στα ευαίσθητα φυτά, νούφαρα και ψάρια της λίμνης, αλλά διατηρώ συγχρόνως χωριστά σε αυτά και άλλα μικρά ζωοτόκα (γκάπις, κουνουπόψαρα, εντλερς, μονομάχους) και σαλιγγάρια.. Απλά στις μαύρες δεξαμενές τα ψάρια δεν φαίνονται και δεν προσφερεται ο τροπος αυτος διατηρησης τους για αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπως γίνεται με ενα ενυδρειο. Τα έχω κυρίως για πηγή υγρασίας και θερμανσης στο χώρο των φυτων..

Χωρια από αυτά η λίμνη που είδες έξω, καθώς και τα τέσσερα ενυδρεία μου που είναι στο σπίτι με θαλασσινό (μεσογειακό), καραβίδα, μούλτις και το φυτεμένο με τις red cherrries..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-16, 10:29
takolas Ο χρήστης takolas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μεσσηνια
Προεπιλογή

Καλή αρχή εύχομαι στο νέο σου εγχείρημα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-16, 10:55
Το avatar του χρήστη Artemisia
Artemisia Ο χρήστης Artemisia δεν είναι συνδεδεμένος
Νεράιδα της Λίμνης

Περιοχή: Κομοτηνή
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από japetus Εμφάνιση μηνυμάτων
¶ρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μα½€νο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.
Αφού σου αρέσουν τα ψάρια δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν χώρο για αυτά.. Εγώ, δεν τα έχεις δει, έχω στο σπίτι μου στη βεράντα "κλείσει" ένα κομμάτι σαν θερμοκήπιο, που έχω τα τροπικά φυτά και ανάμεσά τους τρεις δεξαμενές 50λτ και 75λτ και δυο 20ρες γυάλες για διαχείμανση στα ευαίσθητα φυτά, νούφαρα και ψάρια της λίμνης, αλλά διατηρώ συγχρόνως χωριστά σε αυτά και άλλα μικρά ζωοτόκα (γκάπις, κουνουπόψαρα, εντλερς, μονομάχους) και σαλιγγάρια.. Απλά στις μαύρες δεξαμενές τα ψάρια δεν φαίνονται και δεν προσφερεται ο τροπος αυτος διατηρησης τους για αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπως γίνεται με ενα ενυδρειο. Τα έχω κυρίως για πηγή υγρασίας και θερμανσης στο χώρο των φυτων..

Χωρια από αυτά η λίμνη που είδες έξω, καθώς και τα τέσσερα ενυδρεία μου που είναι στο σπίτι με θαλασσινό (μεσογειακό), καραβίδα, μούλτις και το φυτεμένο με τις red cherrries..
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο για τις συμβουλές Πάπυρο θα τους βάλω και equisetum fluviatile και κάποια άλλα φυτά , φίλτρανση θα κάνω χωρίς μεγάλη ροή και έχω σχέδια να στάζει το νερό απο την πλάτη που θα κατασκεύασω πάνω σε φυτά , ξέρω ότι τους αρέσει λίγο σκοτεινό το περιβάλλον τους, θα τους βάλω και φύλλα μουριάς και μοσυσμουλιάς για τις τανίνες αλλά για να τους βλέπω και λίγο σκέφτομαι να πάρω ανοιχτόχρωμη χαλαζιακή άμμο μπέζ . Με την υγρασία δεν φαντάζομαι να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα .... έχω και ορχιδέες στον ίδιο χώρο .
Θέλω να το κάνω μια μικρή όαση μέσα στο σπίτι γιατι το χειμώνα δεν χαίρομαι τις λίμνες μου
Λοιπόν μη χανομαστε, ΚΑΦΕ Να μαθαίνω και για θαλασσινό σιγά σιγά
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takolas Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλή αρχή εύχομαι στο νέο σου εγχείρημα!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 26-06-16 στις 20:58 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-16, 13:12
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από japetus Εμφάνιση μηνυμάτων
¶ρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μὀνο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.

H λογική λέει πως όταν ένας οργανισμός (πχ ψάρι) αναπαράγεται, τότε σημαίνει πως οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι από καλές εώς ιδανικές

Το αναφέρω, σε σχέση με την απουσία μηχανικής φίλτανσης και την αραιή ανανέωση του νερού

Μπράβο για όλα όσα κάνεις!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-16, 14:38
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Η λογικη εμενα μου λεει οτι ολα τα ειδη εχουν στο ενστικτο την επιβιωση του ειδους και προφανως την αναπαραγωγη, περνανε δεν περνανε καλα. Ιδιως ομως οταν δεν περνανε καλα.
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα.

Επισης η λογικη λεει οτι σε ενα συστημα ανεξελεγκτο, δεν μπορεις να μετρησεις θανατους και γεννησεις.
Απλα βλεπεις να συνεχιζεται η ζωη. Τι ζωη ειναι αυτη, δε ξερεις.

Επισης
Φιλτρανση του νερου δεν σημαινει απαραιτητα και παρουσια φιλτρου.
Ανανεωση των στοιχειων του νερου και αφαιρεση των τοξικων απο αυτο, δεν σημαινει απαραιτητα και αλλαγες νερου.
Δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ψαρια και ολα τα ενδυρεια.
Παλιά 27-01-16, 15:28
Το avatar του χρήστη moradin
moradin Ο χρήστης moradin δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Η λογικη εμενα μου λεει οτι ολα τα ειδη εχουν στο ενστικτο την επιβιωση του ειδους και προφανως την αναπαραγωγη, περνανε δεν περνανε καλα. Ιδιως ομως οταν δεν περνανε καλα.
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα.
Σπύρο συγγνώμη αλλά βρίσκω αυτή την αναλογία εντελώς άστοχη. Τι σχέση έχουν οι λόγοι αναπαραγωγής των ανθρώπων με αυτές των ψαριών ?
Παλιά 27-01-16, 15:40
Το avatar του χρήστη alexis cosmo
alexis cosmo Ο χρήστης alexis cosmo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Σπυρο δεν νομιζω να ισχυει αυτο αν το λες για τα ψαρια γιατι στην αφρικη ειναι πιο αγνα τα μερη και οι ποταμοι και οι λιμνες απο της ευρωπης και της αμερικης.
Λιγοτερα αποβλητα και καθαροτερη ατμοσφαιρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-16, 16:53
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα. Είναι το μοναδικό σημείο με το οποίο διαφωνώ κι αυτό γιατί δεν μου κολλάει η σύγκριση! Όλοι μας ξέρουμε πως και οι παππουδες μας ειχαν 10 αδέλφια ο καθένας, αλλά υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτό! Δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε μέχρι την Αφρική για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα.Δεν μπορώ όμως να τους θεωρήσω μονομάχους...

Επισης η λογικη λεει οτι σε ενα συστημα ανεξελεγκτο, δεν μπορεις να μετρησεις θανατους και γεννησεις.
Απλα βλεπεις να συνεχιζεται η ζωη. Τι ζωη ειναι αυτη, δε ξερεις.

Επισης
Φιλτρανση του νερου δεν σημαινει απαραιτητα και παρουσια φιλτρου.
Ανανεωση των στοιχειων του νερου και αφαιρεση των τοξικων απο αυτο, δεν σημαινει απαραιτητα και αλλαγες νερου.
Δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ψαρια και ολα τα ενδυρεια.
Νόμιζα ότι είχα απαντήσει πριν κανενα 2ωρο...τελικά δεν πάτησα το καταχώρηση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-02-16, 20:56
Νεράιδα της Λίμνης

Προεπιλογή

Για να δούμε τι έχω κάνει μεχρι τώρα .... έβαλα πέτρες για να κάνω ένα μέρος για την φίλτρανση (δεν την τελειώσα ) , έκανα πλαίσιο με τελάρα και έβαλα πολυουρεθάνη για να φτιάξω ψεύτικο βράχο (δεν τελειώσα έχω ακόμα την διακόσμηση ) την πλάτη με καταράκτη δεν την ξεκίνησα , έβαλα φυτά στην αρχή στην άμμο έφευγαν ... τελικά τα έβαλα σε γλαστρακια όπως στις λίμνες .
Μου εχει βγεί η πίστη με την εσωτερική λίμνη έχω μάθει στις εξωτερικές έκανα το σπίτι χάλι μαύρο .... και ακόμα δεν είμαι ούτε στα μισά ....
Πάρτε μάτι τώρα και να είσαστε επιεικείς παρακαλώ
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20160129_215707.jpg
Εμφανίσεις:  486
Μέγεθος:  50,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20160129_203030.jpg
Εμφανίσεις:  514
Μέγεθος:  48,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20160127_184230.jpg
Εμφανίσεις:  528
Μέγεθος:  37,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20160131_122831.jpg
Εμφανίσεις:  509
Μέγεθος:  39,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20160201_202036.jpg
Εμφανίσεις:  489
Μέγεθος:  35,7 KB  
Παλιά 01-02-16, 21:01
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Εισαι αστερι, τερμα, τελος.
να φωναξω η γυναικα μου να τα δει, αλλά θα σε μισήσει
και η αληθεια ειναι πως σε συμπαθεί ιδιαιτερα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-02-16, 21:03
Νεράιδα της Λίμνης

Προεπιλογή

Eυχαριστώ Τάκη να ρθείτε το καλοκαίρι για διακοπές Βέβαια δεν ξέρω πόσο θα χαρεί με τόοοσα ενυδρεία και λίμνες αλλά θα τα βρούμε

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 25-02-16 στις 23:06
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές