|
|
|||
|
|||
![]()
¶ρτεμη διατηρώ παρόμοιο πρότζεκτ χρόνια τώρα, έχω σε τέτοια μαύρη λεκάνη 50λτ μονομάχους που μου έχουν δώσει και αναπαραγωγές πολλές φορές.. Αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στο σκοτεινό περιβάλλον. Φουλ φυτεμένο, χωρις μηχανικο φιλτρο, θερμαντήρας το χειμώνα και το αφήνω στην ησυχία του. Μὀνο νερό προσθέτω -απο απορροή όσμωσης- και καμιά αλλαγή αν θυμηθώ ποτε. Μια γλάστρα με πάπυρο σε καθε λεκανη προσφερει πολυ σημαντική φίλτρανση.
Αφού σου αρέσουν τα ψάρια δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν χώρο για αυτά.. Εγώ, δεν τα έχεις δει, έχω στο σπίτι μου στη βεράντα "κλείσει" ένα κομμάτι σαν θερμοκήπιο, που έχω τα τροπικά φυτά και ανάμεσά τους τρεις δεξαμενές 50λτ και 75λτ και δυο 20ρες γυάλες για διαχείμανση στα ευαίσθητα φυτά, νούφαρα και ψάρια της λίμνης, αλλά διατηρώ συγχρόνως χωριστά σε αυτά και άλλα μικρά ζωοτόκα (γκάπις, κουνουπόψαρα, εντλερς, μονομάχους) και σαλιγγάρια.. Απλά στις μαύρες δεξαμενές τα ψάρια δεν φαίνονται και δεν προσφερεται ο τροπος αυτος διατηρησης τους για αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπως γίνεται με ενα ενυδρειο. Τα έχω κυρίως για πηγή υγρασίας και θερμανσης στο χώρο των φυτων.. Χωρια από αυτά η λίμνη που είδες έξω, καθώς και τα τέσσερα ενυδρεία μου που είναι στο σπίτι με θαλασσινό (μεσογειακό), καραβίδα, μούλτις και το φυτεμένο με τις red cherrries.. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή αρχή εύχομαι στο νέο σου εγχείρημα!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Θέλω να το κάνω μια μικρή όαση μέσα στο σπίτι γιατι το χειμώνα δεν χαίρομαι τις λίμνες μου ![]() Λοιπόν μη χανομαστε, ΚΑΦΕ ![]() ![]() ------------------------- Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 26-06-16 στις 20:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το αναφέρω, σε σχέση με την απουσία μηχανικής φίλτανσης και την αραιή ανανέωση του νερού ![]() Μπράβο για όλα όσα κάνεις! |
|
||||
|
||||
![]()
Η λογικη εμενα μου λεει οτι ολα τα ειδη εχουν στο ενστικτο την επιβιωση του ειδους και προφανως την αναπαραγωγη, περνανε δεν περνανε καλα. Ιδιως ομως οταν δεν περνανε καλα.
Αλλιως δεν θα υπηρχαν περισσοτερες γεννησεις στα φτωχα μερη της Αφρικης και της Κινας, αντι για την Ευρωπη και Β Αμερικη που περνανε καλα. Επισης η λογικη λεει οτι σε ενα συστημα ανεξελεγκτο, δεν μπορεις να μετρησεις θανατους και γεννησεις. Απλα βλεπεις να συνεχιζεται η ζωη. Τι ζωη ειναι αυτη, δε ξερεις. Επισης Φιλτρανση του νερου δεν σημαινει απαραιτητα και παρουσια φιλτρου. Ανανεωση των στοιχειων του νερου και αφαιρεση των τοξικων απο αυτο, δεν σημαινει απαραιτητα και αλλαγες νερου. Δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ψαρια και ολα τα ενδυρεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σπυρο δεν νομιζω να ισχυει αυτο αν το λες για τα ψαρια γιατι στην αφρικη ειναι πιο αγνα τα μερη και οι ποταμοι και οι λιμνες απο της ευρωπης και της αμερικης.
Λιγοτερα αποβλητα και καθαροτερη ατμοσφαιρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να δούμε τι έχω κάνει μεχρι τώρα .... έβαλα πέτρες για να κάνω ένα μέρος για την φίλτρανση (δεν την τελειώσα ) , έκανα πλαίσιο με τελάρα και έβαλα πολυουρεθάνη για να φτιάξω ψεύτικο βράχο (δεν τελειώσα έχω ακόμα την διακόσμηση ) την πλάτη με καταράκτη δεν την ξεκίνησα , έβαλα φυτά στην αρχή στην άμμο έφευγαν ...
![]() Μου εχει βγεί η πίστη με την εσωτερική λίμνη ![]() ![]() ![]() ![]() Πάρτε μάτι τώρα και να είσαστε επιεικείς παρακαλώ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι αστερι, τερμα, τελος.
να φωναξω η γυναικα μου να τα δει, αλλά θα σε μισήσει ![]() και η αληθεια ειναι πως σε συμπαθεί ιδιαιτερα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστώ Τάκη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 25-02-16 στις 23:06 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY λιμνούλα στο μπαλκόνι | gouts0unin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 18-06-12 16:14 |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Εσωτερική αιμοραγία σε γκάπι | Celda | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 02-06-06 22:10 |
BETTA IMPELLIS vs BETTA SPLENDENS | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:20 |