|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για το co2 κανεις δεν μπορει να σου δωσει μια απολυτη απαντηση. Αλλοι λενε οτι καλυτερα να διαχεεται σε μορφη μικροσκοπικων φυσαλιδων και αλλοι λενε οτι καλυτερα να εχει διαλυθει τελειως μεσα στο νερο. Φυσικα υπαρχει και η τριτη αποψη που λεει οτι ιδανικα πρεπει να υπαρχει συνδυασμος νερου εμπλουτισμενου με co2 μαζι με μικροσκοπικες φυσαλιδες.
Η τελικη επιλογη θα εχει να κανει με το τι προτιμας εσυ. Για σχεδον 4 χρονια εκανα διαχυση με ενα μικρο φιλτρακι που στην εξοδο ειχα βαλει ενα σφουγγαρι. Ετσι ειχα ενα νεφος μικροσκοπικων φυσαλιδων( οπως θα ειχα απο ενα γυαλινο diffuser) αλλα χωρις να χρειαζεται τη συντηρηση που απαιτει ο γυαλινος). Κανεις ετσι πολυ καλη δουλεια εαν εχεις καλη κυκλοφορια. Ο ISTA δεχεται δυο μεγεθη σωληνα. Εγω εβαλα στο φιλτρο μου σωληνα 5/8 της ιντσας ή 16/22 σε χιλιοστα. Ταιριαξε πολυ καλα με τους ανταπτορες που εχει ο ISTA. Eαν το φιλτρο σου παιρνει μικροτερης διαμετρου σωληνα τοτε θα κουμπωσει πανω κατευθειαν. Το πολυ πολυ να χρειαστει να μαλακωσεις το σωληνα σε λιγο ζεστο νερο και μετα να χρησιμοποιησεις κατι τετοιο. Eπειδη με το θεμα co2 θα κανει πολλους πειραματισμους μεχρι να δεις τι σε βολευει ο ISTA ειναι οικονομικος και ιδανικος για δοκιμες. Σε πρωτη φαση παντως θα ελεγα να χρησιμοποιησεις το εσωτερικο φιλτρακι που αναφερεις για τη διαχυση. Απλα συνδεεις μια αεροπετρα στο σωληνακι του co2 και την τοποθετεις μεσα στο θαλαμο του φιλτρου.
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ βοηθιτικό βιντεο σε ευχαριστώ πολύ , απο οτι καταλαβα θα χρειαστει αρκετους πειραματισμους μεχρι να βρεθει ο καλυτερος δυνατος τροπος διαχυσης . Το δικο μου φίλτρο ειναι το aquael 1600 asap (εξωτερικο ) και έχω και ενα εσωτερικο aqua one F 104 που είναι επισης πολυ μεγαλο (1400l/h) . Δεν ξέρω τι πάχος έχουν οι σωλήνες τους . Οποτε ή πρεπει να παρω ενα πολυ μικρο φιλτρακι εσωτερικο και να το φτιαξω ή τον ista . Δεν ξέρω τι θα βολέψει καθώς δεν το έχω καθόλου με τα μαστορέματα και τα σωληνάκια που πρεπει να συνδέσεις απο εδω και απο κει
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nαι με το σωληνακι του co2.
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα παιδιά τελικά παρείγγειλα τον ista mix max reactor co2 (Large) . Οταν τον τοποθετησω στο ενυδρειο (απο έξω) το σωληνακι που θα μεταφερει το co2 μεσα στο ενυδρειο πρεπει να κατεβαινει κατω κατω κοντα στο carpet και να το χτυπαει υψηλη ροη απο πανω απο το εξωτερικο φιλτρο ? Ή κάπως αλλιως ποιος ειναι ο καλυτεροσ τροπος τοποθετησης ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Νικολέτα καλημέρα,
Αυτός ο ριάκτορας είναι εξωτερικός, και κάνει την διάσπαση του co2 έξω από το ενυδρείο, δεν καταλήγει κανένα σωληνάκι δηλαδή μέσα στο ενυδρείο, αλλά μόνο νερό εμπλουτισμένο με co2. Δες λίγο κάποιο βίντεο στο νετ πως είναι η συνδεσμολογία του
|
|||
|
|||
![]()
Ναι εχω κοιταξει καποια βιντεο απλως το νερο το εμπλουτισμενο με co2 είναι καλυτερα να κατυαλήγει χαμηλα στο ενυδρειο και να το χτυπαει ροη εντονη ή κοντα στην επιφανεια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και η είσοδος του νερού θα είναι στην ουσία η έξοδος του φίλτρου, συνηθίζουμε να την βάζουμε ψηλά και προς την επιφάνεια για να δημιουργεί ανατάραξη.
Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε την ανταλλαγή αερίων και αποφεύγουμε την δημιουργία πρωτεϊνικού φιλμ. Ίσως έτσι να "χάνεις" διοξείδιο, αλλά εγώ έτσι θα το έκανα. Βέβαια, εξαρτάται κατά πολύ και από την ροή μέσα στο ενυδρείο σου, και από τα ψάρια που σκοπεύεις να φιλοξενήσεις (πόσο αγαπάνε την ροή κτλ) Πάντως αν έχεις σωστή ροή, το εμπλουτισμένο νερό θα πηγαίνει παντού στο ενυδρείο, οπότε μην σε απασχολεί αυτό.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά είναι δυνατόν σε νερό γεμάτο απο drift woods να έχω τις ακόλουθες μετρήσεις :
PH : 7,5 ΚΗ : 6 GH : 14 Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ KH και GH ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως μεταφέρω ψάρια για 25 με 27 ώρες | kornek | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 28-02-11 23:24 |
Τι γίνεται σε άλλες χώρες. | Τσιόνογλου Σταύρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 19-02-10 12:02 |
Βοηθεια χήρες και καρδιναλιοι! | Oakenfold | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-01-09 12:16 |
Μετακόμιση 12 ώρες απόσταση | k. konstantinos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 26-03-08 12:46 |
¶λλα προιόντα σε άλλες χώρες | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 25-06-07 13:36 |