|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετρήσεις νερού δεν είχα ποτέ γιατί δεν ήξερα, ούτε κάποιος πωλητής μου είχε πει ποτέ πως χρειάζεται. Τώρα που ψάχτηκα με τα φορουμ είδα ότι έχετε μετρήσεις. Και δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω για να έχω αυτές τις μετρήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια.αρα εχεις κρεμαστα φιλτρα στο καπακι.τι υλικα εχεις βαλει μεσα και με τι σειρα περναει το νερο απο αυτα?
με ποιο τροπο στρωθηκε το ενυδρειο και ποσο καιρο τρεχει? |
|
||||
|
||||
![]()
Ο κάθε κυκλοφορητής έχει συνδεδεμένη μία σωλήνα η οποία περνάει πάνω από 6 κουτάκια στα οποία μέσα έχω βάλει 3 κουτιά βιολογικό υλικό siporax της sera και από πάνω υαλοβάμβακα.
Το ενυδρείο τρέχει από 1η Σεπτεμβρίου 2015. Το στρώσιμο έγινε ως εξής: Έβαλα πρώτα την άμμο, την οποία την ξέπλυνα περίπου 10 φορές, μέχρι να μην θολώνει καθόλου το νερό, μετά γέμισα μέχρι την μέση με νερό και πρόσθεσα το ξύλο mopani. Έβαλα κυκλοφορητές, θερμαντήρες, το γέμισα με νερό, έριξα και το αντιχλώριο. Επειδή δεν είχα την δυνατότητα να αφήσω κάπου τα tetra από το προηγούμενο ενυδρείο τα έβαλα μέσα μόλις έπιασε το νερό 25 βαθμούς. Τα υπόλοιπα μπήκαν σταδιακά με το πρώτο μετά από 10 μέρες. Τα φυτά και το driftwood και η ρίζα μπήκαν πριν από 2 εβδομάδες. |
|
||||
|
||||
![]()
από μετρήσεις για αρχη θες σιγουρα nh4,nο2,nο3
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι χρειάζεται να πάρω για να κάνω αυτές τις μετρήσεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
υγρα τεστακια api η jbl.ειναι τα καλυτερα της αγορας.
το βιολογικο που εβαλες ηταν στο προηγουμενο ενυδρειο η εβαλες καινουριο?για αρχη το βασικο ειναι να αυξησεις τη συχνοτητα αλλαγων νερου σε εβδομαδιαιες 200 λιτρων. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα 2 κουτιά ήταν στο προηγούμενο και πρόσθεσα άλλο 1 σε αυτό.
Θέλει τόσο συχνά αλλαγές νερού? |
|
||||
|
||||
![]()
αρα κανουμε υποθεσεις οτι υπηρχε απο πριν βιολογια ικανη να μετατρεπει την αμμωνια και τα νιτρωδη σε νιτρικα(no3) για καλη τυχη των ψαριων.
οι αλλαγες νερου που σου ειπα ειναι ενας μεσος ορος.αν δεν μετρησεις τις συνθηκες διαβιωσης δεν μπορεις να υπολογισεις ακριβως.χοντρικα θα υπολογιζεις 30-40% καθε βδομαδα που σε ορισμενες περιπτωσεις δεν αρκει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση Ενυδρείου | Access | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 31-08-06 00:02 |
Παρουσίαση του ενυδρείου μου | Venestus13 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 10-08-06 09:20 |
Παρουσίαση ενυδρείου 10 lt | Vasilizzz | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 16 | 04-04-06 11:04 |