Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-01-16, 21:16
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Ο καιρος δεν είναι ο καλύτερος, αστο και άλλο, κανα 2 ημέρες ακομα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-16, 21:42
redman Ο χρήστης redman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο καιρος δεν είναι ο καλύτερος, αστο και άλλο, κανα 2 ημέρες ακομα
Αφου φτιαξαμε και το θεμα με το φως, παμε τωρα στο διακοσμο.
Περναγα σημερα απο το πετσιτυ και λεω κατσε να μπω μεσα να δω τι ξυλα εχει.
Οντως εχει κατι πολυ ωραιες ριζες, πανεμορφες. Βρηκα μια ωραια με 14 ευρουλακια. Σε συνδιασμο με κατι πετρες λαβας, που δε ξερω ακομα αν θα μπουν, νομιζω θα γινει ενα ωραιο hardscape.
Επεισης αυτο που με απασχολει ειναι τι "χωμα" να βαλω. Ειναι λιγα τα λιτρα και σκευτομουν να κανω μια μινι εενδυση πανω σε αυτο το κομματι, φυσικα να μη ξεφευγουμε κιολας και πολυ. Αν και εχω ενα χαλικι, ελεγα να βαλω ενα χωμα με αρκετα μαρκοσυστατικα, για να εχω την ανεση να βαζω πιο πολλα και διαφορετικα φυτα που εχω κατα νου. Τονιζω οτι θελω να αποφυγω το dry-start. Ετσι, κοιταξα το manado της jbl. Ναι μεν καλο, αλλα διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι πολυ ελαφρυ και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σου κρατησει τα φυτα κατω οταν τα φυτευεις. Οποτε ειμαι σε αναζητηση οπως καταλαβαινετε. Καμια προταση?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-16, 01:54
Το avatar του χρήστη johnpecn`
johnpecn` Ο χρήστης johnpecn` δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από redman Εμφάνιση μηνυμάτων
Αφου φτιαξαμε και το θεμα με το φως, παμε τωρα στο διακοσμο.
Περναγα σημερα απο το πετσιτυ και λεω κατσε να μπω μεσα να δω τι ξυλα εχει.
Οντως εχει κατι πολυ ωραιες ριζες, πανεμορφες. Βρηκα μια ωραια με 14 ευρουλακια. Σε συνδιασμο με κατι πετρες λαβας, που δε ξερω ακομα αν θα μπουν, νομιζω θα γινει ενα ωραιο hardscape.
Επεισης αυτο που με απασχολει ειναι τι "χωμα" να βαλω. Ειναι λιγα τα λιτρα και σκευτομουν να κανω μια μινι εενδυση πανω σε αυτο το κομματι, φυσικα να μη ξεφευγουμε κιολας και πολυ. Αν και εχω ενα χαλικι, ελεγα να βαλω ενα χωμα με αρκετα μαρκοσυστατικα, για να εχω την ανεση να βαζω πιο πολλα και διαφορετικα φυτα που εχω κατα νου. Τονιζω οτι θελω να αποφυγω το dry-start. Ετσι, κοιταξα το manado της jbl. Ναι μεν καλο, αλλα διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι πολυ ελαφρυ και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σου κρατησει τα φυτα κατω οταν τα φυτευεις. Οποτε ειμαι σε αναζητηση οπως καταλαβαινετε. Καμια προταση?
Μια χαρά τα κρατάει κατω τα φυτά το manado,απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δυσκολεύει στα γρασιδια, επισης καλο αλλα κι αυτο ελαφρύ για γρασίδι το stratum fluval και μετα ανεβαίνουμε σε τιμες, και πας σε seachem flourite seachem black sand και Eco complete σαφώς καλυτερα κ ακριβότερα, μετα η τιμες ανεβαίνουν πολύ πχ το Oliver knott natural soil 30ευρω τα 3lt, αυτα και κανα δυο τρια ακομα αναλόγως ακριβά ειναι τα μόνα που παίζουν ελλαδα ,αν σε ενδιαφέρουν πες να στα γράψω
Παλιά 22-01-16, 08:43
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Χθες φυτεψα για 1η φορά σε ενα ενυδρείο φίλου που του έβαλα το stratum της Fluval
αυτό

από πάνω μπηκε χαλικακι λάβας, σχετικα εύκολα φυτεψα, δεν είχα θεμα. Να ξέρεις όμως πως κατεβάζει το PH. Ειναι το 1ο γέμισμα βέβαια και ειμαστε στο στρωσιμο, απο τη Κυριακή μέχρι τη Τεταρτη το PH είχε κατέβει στο 7,2 και είχα βάλει λίγο παραπάνω απο το μισο σακι απο το stratum. Περιμένω να δω πως θα πάει, η Αρτεμις που έβαλε τα φυτα της πάνε με 1000

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-16, 09:56
Senior Member

Προεπιλογή

Τακη αυτο κοιταγα και εγω
Απο το πετσουπερ το πηρες;
Σκευτομαι να βαλω καποιο μονομαχο μαζι με καρδιναλιους οποτε το ph δε θα με πειραζει.
Αραγε με το 8αρι να ειμαι καλα; Θελω να κανω μια πλαγια να δωσω την αισθηση του βαθους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-16, 11:02
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Στήνω ενα εντλεράδικο ενός φίλου , και τον έστειλα στο petsupermarket να πάρει εναν θερμαντήρα και ενα Prime, και αυτος παρα λίγο να σηκώσει όλο το μαγαζι και μου το έφερε. Δεν τον ξαναστέλνω
Οι μονομάχοι και οι καρδινάλιοι θέλουν χαμηλό PH

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-16, 12:26
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Στήνω ενα εντλεράδικο ενός φίλου , και τον έστειλα στο petsupermarket να πάρει εναν θερμαντήρα και ενα Prime, και αυτος παρα λίγο να σηκώσει όλο το μαγαζι και μου το έφερε. Δεν τον ξαναστέλνω
Οι μονομάχοι και οι καρδινάλιοι θέλουν χαμηλό PH
Με τα 8ακιλο να ειμαι καλα; μη ειναι φτωχο δηλαδη...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια χαρά τα κρατάει κατω τα φυτά το manado,απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δυσκολεύει στα γρασιδια, επισης καλο αλλα κι αυτο ελαφρύ για γρασίδι το stratum fluval και μετα ανεβαίνουμε σε τιμες, και πας σε seachem flourite seachem black sand και Eco complete σαφώς καλυτερα κ ακριβότερα, μετα η τιμες ανεβαίνουν πολύ πχ το Oliver knott natural soil 30ευρω τα 3lt, αυτα και κανα δυο τρια ακομα αναλόγως ακριβά ειναι τα μόνα που παίζουν ελλαδα ,αν σε ενδιαφέρουν πες να στα γράψω
Γιαννο για το stratum παω, ειπαμε να κανουμε την πλακα μας οχι να δωσουμε και μια περιουσια στα χωματα. Αντε μη μου την καρφωσει και παω στη λαικη σημερα και παρω ενα τσουβαλι κοκκινοχωμα και κανω τη δουλεια μου

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη redman : 22-01-16 στις 12:26 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-16, 12:27
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Δεν θα βάλεις μόνο απο αυτό, θα βάλεις και ψιλο χαλικι απο πάνω, παρε το 4κιλο και νομίζω πως θα εισαι οκ, ειναι και ελαφρυ αυτο ε

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές