|
|
||||
|
||||
![]()
η Anubias Barteri Var Nana ειναι η πιο συνηθισμενη , αλλα ολες οι ανουμπιες ειναι ευκολα φυτα , διαλλεξε οποια σου αρεσει.
ναι την δενεις πανω στην ριζα ελαφρια με μια πετονια, δεν την φυτευεις. μπροστα στο φιλτρο για να το καλυψεις , μπορεις να βαλεις valisneria |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω πάρα πολλές απορίες..1)Καταρχας η αμμωνια μου μάλλον δεν εχει ξεθυμανει γιατι εριξα χθες κ τωρα ειναι στο 0,5.Το θεμα ειναι οτι ειχα αφησει μεσα στο φιλτρο απο χθες που το αφησα να τρεχει μονο με υαλοβαμβακα για να καθαρισει η θολουρα κ δεν ειχα βαλει mini siporax και το σφουγγαρι.Το εβαλα τωρα..Εβαλα κατα σειρα..σφουγγαρι,mini siporax και λιγο υαλοβαμβακα..Μηπως πρεπει να ξαναριξω αμμωνια?
2)Επισης,το θερμοστατη επειδη ηταν απο παλιο ενυδρειο τον επλυνα με κρεμοσαπουνο,τον ξεπλυνα καλα και τον εβαλα στο ενυδρειο στους 34..(γιατι διαβασα οτι η αυξηση της θερμοκρασιας κανει τη διαδικασια πιο γρηγηρη)Υπαρχει προβλημα? 3)Οσο για το ξυλο..Πρεπει να αγορασω καινουριο κουβα για να το μουλιασω?(που να μην εχει πλυθει ποτε με σαπουνι?) 4)Το τεστακι για σκληροτητες της τετρα και το pH της sera δε γραφουν πανω ημερομηνιες ληξης.Δε ληγουν?(γιατι τα εχω γυρω στα 3 χρονια κ φοβαμαι μηπως για αυτο ειναι περιεργες οι μετρησεις στις σκληροτητες) 5)στο φιλτρο δεν εχω βαλει εκεινο το μακρυ εξαρτημα με τις τρυπιτσες,αλλα ενα αλλο μικρο που ειχε,γιατι μου αρεσει περισσοτερο ετσι η ροη! 6)χρειαζεται να βαλω αεροπετρα,αεραντλια?? 7)τα φυτα που θα πάρω πώς θα τα απολυμάνω προτού τα βάλω στο ενυδρείο? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεται στους 34, και 28 μια χαρα ειναι, μη καις ρευμα τώρα με τα κρύα.
Το βιολογικο υλικό ειναι απαραίτητο τώρα στο στρώσιμο, χωρις αυτο δεν κανεις τίποτα. Ναι το ξύλο στο καθαρό κουβά Με ποια τεστ μετρας αμμωνία ; Ειναι 0,5ppm ή 5ppm ; Το 0,5ppm είναι λιγο, το 5ppm δεν ειναι κακο αλλα δεν χρειάζεται τόσο, 3ppm - 4ppm ειναι μια χαρα Μη πλένεις με σαπουνι αντικείμενα του ενυδρείου, με ξύδι αν επλενες τον θερμοστάτη ειναι μια χαρά. Βάλε και άνθρακα τώρα στο ενυδρείο για να είμαστε σίγουροι. Το τεστ σκληρότητας πρέπει να το δοκιμάσεις με κάποιο άλλο που θα δειχνει σωστά, τι ψάρια θες να βαλεις ; Γιατι ίσως να μη το χρειαστείς. Το ποιο μπαστούνι έβαλες είναι θεμα γουστου, αλλά το spary-bar (αυτο με τις τρυπίτσες) είναι καλύτερο γιατι δημιουργει ανατάραξη στην επιφάνεια και δεν κάνει το ενυδρείο πλυντηριο, και με το άλλο όμως μπορεις να έχεις αναταραξη αν το εχεις ψηλά
|
|||
|
|||
![]()
Αν μπορειτε απαντηστε μου και στις υπολοιπες ερωτησεις που προσθεσα με edit!Ανθρακα πώς θα βάλω? αυτο που ειχε μεσα σε πλαστικο το φιλτρο δηλαδη?να βγάλω το σφουγγαρι και να βαλω ανθρακα? η αμμωνια που ειναι τησ σερα δειχνει κατω απο 1 ppm ..είναι στο 0,5 δηλαδη.. να ριξω κι αλλη?Θελω να βαλω cherry barbs..
|
||||
|
||||
![]()
Αμμωνία βάλε και άλλη τότε, αν με αυτη που έβαλες έδειξε 0,5ppm βάλε τώρα βάλε 5πλασια δόση να πάει στα 3ppm ή βάλε 2πλασια, μέτρησε μετα απο λίγο να δεις τι γίνεται και βάλε και άλλη αν χρειάζεται, αλλά λογικά δεν θα πρέπει να μπει 5πλασια απο την αρχική δόση. Ποσο αμμωνία έβαλες ;
Αν υπάρχει αναταραξη στην επιφάνεια δεν ειναι απαραίτητη η αεραντλία. Βγάλε το σφουγγάρι και βάλε τον άνθρακα για 2-3 ημέρες, αφου δεν έχεις ψάρια δεν θα έχεις και σκουπιδάκια να τα κραταει το σφουγγάρι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Το κομματακι πλαστικό το έχεις ;
Παρε κόλλα bisson για σκληρα πλαστικά και το κολλας πολύ ευκολα. Φοβαμαι πως θα τραβαει απο αυτη τη τρύπα νερό και δεν θα περναει απο το βιολογικό υλικό αν το αφησεις ετσι
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο 2ου ενυδρειου-απορία!! | leonidas87 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 13-03-14 20:08 |
Στήσιμο ενυδρειου ..τα φωτα σας | gergioz | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 82 | 07-07-13 17:44 |
Στήσιμο απ'την αρχή | geo | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 05-07-12 18:41 |
Στήσιμο βράχου | arkoujohn | Θαλάσσια Βιολογία | 9 | 05-06-09 17:06 |
στήσιμο κοινωνικού ενυδρειου με μονομάχο | frits | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-12-06 12:19 |