|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω ταϊσει ελάχιστα από χτες και μέχρι σήμερα ακόμα ούτε μπουκίτσα!
Τα βακτήρια συνεχίζω να τα ρίχνω κανονικά για ασφάλεια; Είναι τα βακτήρια jbl denitrol. Θα κοιτάξω για μπόλι και ελπίζω να βρω. Αλλιώς μου προτείνεις συχνές μετρήσεις και αλλαγές νερού; Αν με τα βακτήρια τις επόμενες ημέρες μείνουν οι τιμές μου χαμηλά (νο2,νο4 & νο3) να προχωρήσω σε μερική αλλαγή νερού ή να το αφήσω; Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ελέγχω τις τιμές μου και αν κάποια τιμή πάει να φύγει από τα όρια να πάω σε μερική αλλαγή νερού 20-30%; Σε ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το επιθυμητο ειναι να μετρας μηδενικα NO2,NH3-4 και πανω απο 5 NO3. μολις δεις να ξεφευγει απο το 0.5 που ειναι η ελαχιστη μετρηση θα κανεις αλλαγη νερου 50% με νερο ιδιας θερμοκρασιας μεχρι και 0.5 βαθμο χαμηλοτερη.οχι παρακατω.το νερο θα πρεπει να ειναι αποχλωριομενο κατα προτιμηση με τη χρηση seachem prime που ειναι υπερσυμπηκνωμενο και αποτοξικοποιει και την αμμωνια. οταν ολα θα πανε καλα το μονο που θα βλεπεις να ανεβοκατεβαινει θα ειναι τα νιτρικα.αυτα εν μερη θα ορισουν και τις ρουτινες συντηρησης νερου-φιλτρου.σκοπος μας ειναι πριν την αλλαγη να μην εχουμε πανω απο 20 NO3 και φυσικα εφοσον ειναι στρωμενο τα υπολοιπα θα ειναι 0 η 0.5 αν αυτη ειναι η ελαχιστη μετρηση. η συνιθισμενη αλλαγη νερου για ενα νορμαλ ενυδρειο ειναι 30% την εβδομαδα και για το φιλτρο οταν αρχισει να πεφτει η ροη του.στο περιπου αυτα γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. εγω πχ κανω αλλαγη νερου 50% καθε 3-4 μερες γιατι σε αλλη περιπτωση τα νιτρικα βαρανε κοκκινο ![]() επισης στο μεγαλο καθαριζω τα φιλτρα(3 εξωτερικα) μια φορα το μηνα(το βιολογικο το πλενεις παντα με νερο ενυδρειου πολυ ελαφρα) και αλλαζω και το βαμβακι(ενυδρειακο παντα),ενω στο μικρο καθαριζω το φιλτρο με τον ιδιο τροπο καθε 6 μηνες ![]() ολα αυτα θα τα βρεις στην πορεια φυσικα.η πορεια που πρεπει να ακολουθησεις αυτη τη στιγμη ειναι με τη σειρα.. 1.μπολι αμεσα(θα βρεις μη φοβασαι) 2.μετρησεις. 3.καλως ηρθες στο χομπι και καλο διαβασμα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
Είσαι κατατοπιστικότατος! Θα επανέλθω με νεότερα από αύριο και ελπίζω όλα να πάνε καλά! ΥΓ. Είναι πολύ όμορφο το χόμπι !!! ------------------------- Καλησπέρα παιδιά, Να ρωτήσω κάτι. Το εσωτερικό φίλτρο που έχω λειτουργεί με υπερχείληση και επικοινωνούν τα δοχεία μεταξύ τους. Συγκοινωνούντα δοχεία κατά κάποιον τρόπο. Στο 1ο μέρος μπαίνει το νερό και έχει τον θερμοστάτη , στο 2ο είναι τα υλικά μου (έχω ενυδρειακό βαμβάκι, μπλε σφουγγάρι , μακαρόνι και σιποράξ) και στο 3ο μέρος του είναι η αντλία όπου τραβάει το νερό και το πετάει πίσω. Είχα μία ιδέα αλλά δεν ξέρω αν επηρεάσει την κυκλοφορία του νερού. Αν έβγαζα τον θερμοστάτη που είναι στον τομέα εισόδου νερού και έβαζα μέσα εκεί υλικά; Οπότε θα είχα 2 τομείς με υλικά φίλτρου. Δεν ξέρω αν αυτή η πατέντα βγαίνει , αν γνωρίζει κάποιος... Θα επανέλθω σε καμμία ώρα με σημερινές μετρήσεις νερού! Ευχαριστώ πολύ ------------------------- O αρσενικός και μόνο αυτός, δείχνει μία επιθετικότητα προς το τζάμι. Δεν ξέρω μήπως η αντανάκλαση τον μπερδεύει. Το κάνουν αυτό γενικά ε; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lightt : 15-01-16 στις 18:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν κατάλαβα καλά έχεις φιλτροκούτι με 3 διαμερίσματα. Βάλε τον θερμοστάτη εκεί που είναι η αντλία, στο πρώτο τμήμα εισόδου του νερού βάλε υλικά κυρίως μηχανικής φίλτρανσης και στο επόμενο βιολογικής.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχει έξοδο για την αντλία στον τομέα του θερμοστάτη. Θα βγάλω μία φωτό πιο μετά να δεις ακριβώς την κατασκευή!
|
|
||||
|
||||
![]()
Χώρο να μπει ο θερμοστάτης εκεί που είναι η αντλία έχει?
Βάλε μια φωτο. |
|
|||
|
|||
![]()
Kλεόβουλε δεν τράβηξα φωτό αλλά θα το κάνω αύριο. Έκανα τις μετρήσεις μου έστω και τώρα ξημερωμάτα..
Λοιπόν είμαστε ως εξής: Mετρήσεις 16/01 PH 7,4-7,5 Εδώ κάνω μία παύση να αναφέρω κάτι που ίσως βοηθήσει και άλλους. Oι οδηγίες στα υγρά τεστ της jbl , ίσως και σε άλλες εταιρίες αναφέρουν τα μπουκαλάκια δοκιμής να ξεπλένονται με νερό από το ενυδρείο πριν την χρήση. Παρέλειψα σήμερα το σημείο αυτό και στο 1ο τεστ το χρώμα του αποτελέσματος ήταν πιο σκούρο και από το τελικό 7,6. Τα μπουκαλάκια είχαν ξεπλυθεί με νερό από τη βρύση. Ακολούθησα στη συνέχεια πιστά τις οδηγίες και επανέλαβα το τεστ λαμβάνοντας το σωστό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι φιλοξενώ το ζευγαράκι με τα κριμπένσις και έβαλα ένα μεγάλο κομμάτι φύλλο catappa στην προσπάθεια μου να μαλακώσω λίγο το νερό. Το μαγαζί που τα πήρα και ρώτησα πληροφορίες τα είχε μέσα σε Ph 6,5 γιατί τα είχε μπλέξει με κλόουν. Τους έκανα 1 ώρα προσαρμογή και αν εξαιρέσεις την ντροπαλότητα και το άγχος τους δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα με το νερό. Αμμωνία/ Αμμώνιο Εδώ η μέτρηση μου βγάζει χρώμα πιο ανοιχτό από το ελάχιστο 0.05 που έχει το τεστ μου. Επανέλαβα μία μέτρηση και με στικ , δείχνει αμμωνία 0. Συνδιαστικά καταλήγω ότι η μέτρηση μου για σήμερα είναι 0. ΝΟ2 0.01 - 0.025. Εδώ το χρώμα δεν ήταν εύκολο να το διακρίνω και να προσδιορίσω αν είναι στο 0.01 ή στο 0.025. Πάντως, τα ΝΟ2 δεν ήταν 0. ΝΟ3 Όπως και χτες , (και που να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη) 0.5-1 Οι μετρήσεις νομίζω είναι αποδεκτές και το περιβάλλον μη τοξικό. Εγώ συνεχίζω να ταϊζω 1 φορά την ημέρα και γενικά λίγες μπουκίτσες.Ακόμα δεν τρέχουν κατευθείαν για φαγητό. Απομακρύνομαι και έρχονται μετά από λίγο και τρώνε τα μπιλάκια από κάτω. Θα ήθελα με βάση τα παραπάνω να σας ρωτήσω. Εγώ σύμφωνα με τις οδηγίες των ετερότροφων βακτηρίων της jbl μπορώ να σταματήσω πλέον να τα ρίχνω και να ξαναρίξω για ασφάλεια στις πρώτες αλλαγές νερού που θα κάνω. Από την άλλη, μπορώ να συνεχίσω ακόμα να τα ρίχνω, πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες τους για extra ασφάλεια έως και 10 μέρες , δηλαδή μέχρι την Κυριακή. Να σταματήσω και να δω πως θα ανταποκριθεί η βιολογία μου ή να τα ρίξω για ασφάλεια μέχρι την Κυριακή; Εδώ, θέλω να πω πως το νερό είναι αρκετά ομιχλώδες λόγω της παρουσίας τους. Ελπίζω να μην σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο μεθοδικός γίνεται , για να γίνει μία σωστή δουλειά και ένα ωραίο περιβάλλον για τα κριμπενσάκια. ΥΓ. Σκέφτομαι για ένα σύστημα που έχω δει ΑΟ πολύ φτηνό σε ευκαιρία. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lightt : 16-01-16 στις 05:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πέτρες λάβας | theofilos | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 18-10-13 13:27 |
Πέτρες λάβας | Αλέξης6 | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 21-05-13 17:18 |
Γενικές συμβουλές | ErsaTs | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 02-11-10 00:31 |
Πέτρες λάβας | violinist | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 19-04-07 23:12 |
Πέτρες Λάβας? | jpatou | Malawi | 6 | 31-08-04 12:42 |