Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-01-16, 16:43
Το avatar του χρήστη stav
stav Ο χρήστης stav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Δεν προσθετεις αλλα ψαρια και ταισμα με φειδω.
Παλιά 14-01-16, 19:31
Lightt Ο χρήστης Lightt δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Παιδιά καλησπέρα και πάλι,

Έκανα το υγρό τεστ της jbl για τα no3. Είχε μέσα ένα υγρό και μία σκόνη. Ήταν λίγο ιδιαίτερο τεστ νομίζω το έκανα όμως οκ.

Το χρώμα που βγάζει δεν είναι σαφές. Είναι μεταξύ 0.5 με 1 Νο3.

Για πείτε καμμία ιδέα!

Ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-16, 19:44
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

ειναι αυτο που σου ειπα και πριν.εφοσον εχεις τοσο χαμηλα νιτρικα δεν εχει ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου.ενας πολυ εμπειρος χομπιστας εχει την ικανοτητα να το δυναμωσει το συστημα χωρις απωλειες απλα με καθημερινες μετρησεις και αμεσες αλλαγες νερου οταν χρειαστει.

στην περιπτωση σου τωρα επειδη εισαι ακριβως πανω στο στρωσιμο αρα ολο το συστημα ειναι πανω σε μια κλωστη θα σου προτεινα να βαλεις μια αγγελια στην οποια θα ζητησεις μπολι απο ωριμο ενυδρειο.φυσικα να αναγραφεις περιοχη για να εξυπηρετηθεις πιο γρηγορα απο καποιον κοντινο σου.αυτη η κινηση θα σε γλυτωσει απο αρκετο τρεξιμο.μην ξεχνας οτι πρεπει να ταιζεις ελαχιστα.τα ψαρια δεν παθενουν τιποτα απο λιγο διαιτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-16, 19:54
Member

Προεπιλογή

Έχω ταϊσει ελάχιστα από χτες και μέχρι σήμερα ακόμα ούτε μπουκίτσα!

Τα βακτήρια συνεχίζω να τα ρίχνω κανονικά για ασφάλεια; Είναι τα βακτήρια jbl denitrol.

Θα κοιτάξω για μπόλι και ελπίζω να βρω. Αλλιώς μου προτείνεις συχνές μετρήσεις και αλλαγές νερού;
Αν με τα βακτήρια τις επόμενες ημέρες μείνουν οι τιμές μου χαμηλά (νο2,νο4 & νο3) να προχωρήσω σε μερική αλλαγή νερού ή να το αφήσω;

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ελέγχω τις τιμές μου και αν κάποια τιμή πάει να φύγει από τα όρια να πάω σε μερική αλλαγή νερού 20-30%;

Σε ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-16, 20:25
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lightt Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω ταϊσει ελάχιστα από χτες και μέχρι σήμερα ακόμα ούτε μπουκίτσα!

Τα βακτήρια συνεχίζω να τα ρίχνω κανονικά για ασφάλεια; Είναι τα βακτήρια jbl denitrol.

Θα κοιτάξω για μπόλι και ελπίζω να βρω. Αλλιώς μου προτείνεις συχνές μετρήσεις και αλλαγές νερού;
Αν με τα βακτήρια τις επόμενες ημέρες μείνουν οι τιμές μου χαμηλά (νο2,νο4 & νο3) να προχωρήσω σε μερική αλλαγή νερού ή να το αφήσω;

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ελέγχω τις τιμές μου και αν κάποια τιμή πάει να φύγει από τα όρια να πάω σε μερική αλλαγή νερού 20-30%;

Σε ευχαριστώ πολύ
εφοσον τα αγορασες συνεχισε να ριχνεις την αναγραφομενη δοσολογια.
το επιθυμητο ειναι να μετρας μηδενικα NO2,NH3-4 και πανω απο 5 NO3.

μολις δεις να ξεφευγει απο το 0.5 που ειναι η ελαχιστη μετρηση θα κανεις αλλαγη νερου 50% με νερο ιδιας θερμοκρασιας μεχρι και 0.5 βαθμο χαμηλοτερη.οχι παρακατω.το νερο θα πρεπει να ειναι αποχλωριομενο κατα προτιμηση με τη χρηση seachem prime που ειναι υπερσυμπηκνωμενο και αποτοξικοποιει και την αμμωνια.

οταν ολα θα πανε καλα το μονο που θα βλεπεις να ανεβοκατεβαινει θα ειναι τα νιτρικα.αυτα εν μερη θα ορισουν και τις ρουτινες συντηρησης νερου-φιλτρου.σκοπος μας ειναι πριν την αλλαγη να μην εχουμε πανω απο 20 NO3 και φυσικα εφοσον ειναι στρωμενο τα υπολοιπα θα ειναι 0 η 0.5 αν αυτη ειναι η ελαχιστη μετρηση.

η συνιθισμενη αλλαγη νερου για ενα νορμαλ ενυδρειο ειναι 30% την εβδομαδα και για το φιλτρο οταν αρχισει να πεφτει η ροη του.στο περιπου αυτα γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.
εγω πχ κανω αλλαγη νερου 50% καθε 3-4 μερες γιατι σε αλλη περιπτωση τα νιτρικα βαρανε κοκκινοαντιθετα στο μικρο κανω 30% καθε 2 βδομαδες και τα νιτρικα ειναι στο 5 μονιμα.σε αυτο συμβαλει η διαφορετικη ιχθυοφορτιση και ο διαφορετικος τροπος ταισματος.
επισης στο μεγαλο καθαριζω τα φιλτρα(3 εξωτερικα) μια φορα το μηνα(το βιολογικο το πλενεις παντα με νερο ενυδρειου πολυ ελαφρα) και αλλαζω και το βαμβακι(ενυδρειακο παντα),ενω στο μικρο καθαριζω το φιλτρο με τον ιδιο τροπο καθε 6 μηνες..

ολα αυτα θα τα βρεις στην πορεια φυσικα.η πορεια που πρεπει να ακολουθησεις αυτη τη στιγμη ειναι με τη σειρα..
1.μπολι αμεσα(θα βρεις μη φοβασαι)
2.μετρησεις.
3.καλως ηρθες στο χομπι και καλο διαβασμα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-16, 18:08
Member

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

Είσαι κατατοπιστικότατος! Θα επανέλθω με νεότερα από αύριο και ελπίζω όλα να πάνε καλά!

ΥΓ. Είναι πολύ όμορφο το χόμπι !!!
-------------------------
Καλησπέρα παιδιά,

Να ρωτήσω κάτι. Το εσωτερικό φίλτρο που έχω λειτουργεί με υπερχείληση και επικοινωνούν τα δοχεία μεταξύ τους. Συγκοινωνούντα δοχεία κατά κάποιον τρόπο.
Στο 1ο μέρος μπαίνει το νερό και έχει τον θερμοστάτη , στο 2ο είναι τα υλικά μου (έχω ενυδρειακό βαμβάκι, μπλε σφουγγάρι , μακαρόνι και σιποράξ) και στο 3ο μέρος του είναι η αντλία όπου τραβάει το νερό και το πετάει πίσω. Είχα μία ιδέα αλλά δεν ξέρω αν επηρεάσει την κυκλοφορία του νερού.

Αν έβγαζα τον θερμοστάτη που είναι στον τομέα εισόδου νερού και έβαζα μέσα εκεί υλικά; Οπότε θα είχα 2 τομείς με υλικά φίλτρου. Δεν ξέρω αν αυτή η πατέντα βγαίνει , αν γνωρίζει κάποιος...

Θα επανέλθω σε καμμία ώρα με σημερινές μετρήσεις νερού!

Ευχαριστώ πολύ
-------------------------
O αρσενικός και μόνο αυτός, δείχνει μία επιθετικότητα προς το τζάμι.

Δεν ξέρω μήπως η αντανάκλαση τον μπερδεύει. Το κάνουν αυτό γενικά ε;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lightt : 15-01-16 στις 18:08 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-16, 18:20
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Αν κατάλαβα καλά έχεις φιλτροκούτι με 3 διαμερίσματα. Βάλε τον θερμοστάτη εκεί που είναι η αντλία, στο πρώτο τμήμα εισόδου του νερού βάλε υλικά κυρίως μηχανικής φίλτρανσης και στο επόμενο βιολογικής.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-16, 20:01
Member

Προεπιλογή

Προχώρησα με την σπηλίτσα που μου προτείνατε. Μου αρέσει πολύ!

Η alternanthera που βλέπετε (έχω και στην πλάτη δεξιά μία συστάδα) ξέρω πως είναι ρίσκο σαν φυτό.
Πήρα τις ταμπλέτες λιπάσματος flourish και τις έβαλα κοντά στην ρίζα και μακάρι να πιάσει το φυτό.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0116.jpg
Εμφανίσεις:  396
Μέγεθος:  42,3 KB  
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές