|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρέπει να μειώσεις τα νιτρικά , ή ταίζεις πολύ ή έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτιση, ισως να βοηθούν και αυτα στην ανάπτυξη άλγης.
Και λογικο ειναι με 50% αλλαγη να μειωθούν λίγο τα νιτρικά, τα 30 θα γινουν 15 και τα 40 20. Πρέπει να κάνεις μερικές διαδοχικες αλλαγες να τα χαμηλώσεις πολύ και να ξεκινήσεις απο εκει σαν βάση. Και τώρα που σταμάτησες την Α/Ο θα βάζεις από λιγο αν θες να αρχίσεις να βάζεις πάλι, μη πάθουν τα ψάρια οσμωτικο σοκ. Να ξέρεις πως οι καλες αλλαγες μειώνουν την άλγη σημαντικά
|
||||
|
||||
![]()
Ποτέ δεν ειχα θέμα με τα νιτρικά σε φουλ φυτεμενο...τωρα έχω σε 200λιτρα πενήντα τετρα και νιτρικά ρίχνω 5ppm*3 την εβδομάδα και στο τέλος μετράω 5ppm.Για μένα φίλος δεν ξέρω αν έβγαλες φυτά ,αλλα αν το κανείς φουλ φυτεμενο θα σου λυθεί το πρόβλημα.
Έλα κ να σ δώσω να βάλεις σταργκρας κ σεσιφλορα κ βλέπεις....
|
||||
|
||||
![]()
Την φωτό την ζητάω για να δούμε την φυτόμαζα. Αν μας έδινες περισσότερες λεπτομέρειες θα βοηθούσε. Πόσα και τι ψάρια έχεις μέσα ώστε σου φεύγουν τόσο ψηλά τα νιτρικά; Τι φυτά έχεις; Τι φωτισμό;
Το excel δεν είναι λύση αν έχεις μόνιμο πρόβλημα με άλγες. Και δεν είναι σωστό να το χρησιμοποιείς συνέχεια για να την καταπολεμήσεις. Πρέπει να βρεις την αιτία που τις δημιουργεί. Φως; Διοξείδιο; Νιτρικά; Κάτι άλλο; Αυτό που λες για το Co2 πάντως εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση. Οι 200 φυσαλίδες είναι υπεραρκετές. Πως καταλαβαίνεις ότι "το μισό πάει χαμένο". Τι ph έχεις; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το κο2 ειπαμε το κανω διαχυση με το συνσυν οποτε καθως χτυπαει στην επιφανεια για μια μικρη αναταραξη χανετε αρκετο κο2 6,8 με 7 ειναι το πεχα |
|
||||
|
||||
![]()
τον διάχυτη γιατί τον αλλαξες?
Εγώ με 50φυσαλιδες και σταματημένο το βράδυ μου ρίχνει τη μερα το πεχα 0,1 μέχρι να σβήσουν τα φωτα και έχω και πόση φωτοσύνθεση.
|
|||
|
|||
![]()
Το θεμα ηταν τι λειπει απο το φυτο οχι το πεχα μου ουτε τα νιτρικα νομιζω πως ξεφυγαμε απο το θεμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα λείπει κάλιο.βάλε 20ppm την εβδομάδα μιας κ βάζουμε από το ίδιο κ μάλιστα εφόσον εκωψες τα. νιτρικά βάλε 25 με 30.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πολλη αλγη, τι φταιει; | aNe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 03-04-13 01:32 |
Φταιει το ξυλο??? | Γιαννης Μ5 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 06-03-10 16:17 |
τι μπορει να φταιει; | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 06-02-10 00:20 |
δεν ξερω τι φταιει!!! | Κυριάκος | Ζωοτόκα | 8 | 06-03-09 17:14 |
Τι φταιει; | Θεοδωρος | Bettas | 10 | 07-01-08 19:18 |