|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσοχή στα ram! Δε γνωρίζω την εμπειρία σου, αλλά τα ram όχι μόνο είναι ευαίσθητα ψαράκια, αλλά πολλές φορές και στα μαγαζιά δεν έρχονται σε πολύ καλή κατάσταση. Είτε εξαιτίας του εκτροφέα, είτε λόγω διαχείρισης των ψαριών!
Αν αποφασίσεις λοιπόν, φρόντισε να τους δημιουργήσεις ιδανικές συνθήκες αλλά και να επιλέξεις υγιή ψάρια από μαγαζί που εμπιστεύεσαι.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο GH KH ?
(τα ψαρια επηρεαζονται και απο τη σκληροτητα του νερου GH. Δεν φτανει το σωστο pH)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
GH: 8° dGH (143.2 ppm) Πάντως τα Herotilapia Multispinosa απορρίφθηκαν έπειτα από σχετικό ψάξιμο για συνθήκες και συμπεριφορές κλπ κλπ...καθώς διάβασα αρκετές περιπτώσεις όπου μπορεί να σου ξηλώσουν όλα τα φυτά του ενυδρείου.... ![]() ------------------------- Παράθεση:
Για ραμ συγκεκριμένα, επειδη έχω κοιτάξει σε αρκετά πετσοπ..έχω διαπιστώσει ότι όλοι τα φέρνουν σε πολύ μικρες ηλικίες και είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίσεις φύλο και να πετυχεις ζευγαρι με 2 μονο ψαρακια...
Η παρατηρηση του ενυδρειου αποβαλλει το αγχος και μειωνει την αρτηριακη πιεση... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fighter : 06-01-16 στις 13:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι τελεια, αλλα ειναι ΟΚ.
Μη το παρακανεις με το co2. Μεχρι εκει που εισαι.
|
||||
|
||||
![]()
Τα Herotilapia μπορεί να τσιμπήσουν ένα φυλλαράκι εδώ και εκεί αλλά πιο πολύ επικεντρώνονται στις άλλες παρά στα φύλλα. Πολύ γρήγορα μαθαίνουν να μην ασχολούνται καθόλου με τα φυτά αν ταίζονται, και τους αρέσει να κυνηγούν την μαύρη άλγη με το που πρωτοπάρει να βγει. Τα Herotilapia έχουν πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά, σαν μείξη γκουράμι με κιχλίδα. Το δικό μου δεν πειράζει πλέον τα φυτά καθόλου
Προσωπικά θα έβαζα ή ένα τρίο Herotilapia ή ένα ζευγάρι και τα ram. Τα γκουράμι πάνε πολύ μαζί με όλα τα άλλα, κυρίως λόγω λίγων λίτρων που θα σου αυξάνει την ανάγκη φροντίδας. Επίσης πρέπει να εχουν και τα cardinal κάπου ασφαλές να πάνε αν αποφασίσουν να ζευγαρώσουν ταυτόχρονα τα άλλα, κάτι πολύ πιθανό
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ζευγάρι τι το θες; Αν θες απλα ενα μεγαλύτερο ψαρι απο καρδιναλιους μπορείς να βαλεις μονομαχο, επισης αλλα ωραια ψαρια με το αυξημένο κοπάδι καρδιναλίων ειναι οι οτοκινκλοι μερικές Αμανο και ραμσχορν σαλιγγαρια Εδω στη φωτο εχω 25 καρδιναλιους Helena σαλιγγαρια και ενα μονομαχο σε 120 λιτρα 3-4 χρονια ηταν ολα μια χαρα
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αυτά χωρίς αύξηση του κοπαδιού. Τα κοπάδια tetra κατα την γνώμη μου δεν αξίζουν καθώς ζουν ελάχιστα. Σε πολύ λίγα χρόνια αρχίζουν να φεύγουν ένα ένα. Τα ram ζούνε λίγο επίσης, προσωπικά θα πήγαινα για τα Microgeophagus altispinosa. Παρότι πιο άχρωμα, είναι πιο έξυπνα, λίγο μεγαλύτερα και ζουν περισσότερο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση του κοινωνικού μας!!! | Koninos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 10-05-11 10:27 |
Help με σύνθεση | CHRIS4204 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 15-10-08 15:00 |
Σύνθεση! | poliko_selas | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 09-06-08 23:17 |
Σύνθεση - 40 L | nezard | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 11-03-07 12:10 |
Νέα Σύνθεση... | qstavrosq | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 11-09-05 18:01 |