|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τον τύπο του υπολογισμού του χαλικιού
![]() Artemisia έχω πάθει πλάκα με το ενυδρείο σου! Μη μου πεις ότι είσαι νέα κι άπειρη στο χόμπι δε θα σε πιστέψω. ![]() Ρίζα έχω ήδη από την προηγούμενη φορά που είχα στήσει το ενυδρείο μου, βρασμένη κλπ κλπ μόνο που δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η δική σου (οι οποίες είναι πανάκριβες απ' ότι έχω δει, 45 ευρώ πρέπει να τις είδα σε ιντερνετικό πετσοπ-ενυδρειάδικο και σε όποιον πω τη σήμερον ημέρα ότι θέλω να δώσω 45 ευρώ για ρίζα θα με βαρέσει) Αν επιτρέπεται μπορείς να μου πεις τι περίπου σου κόστισε όλο αυτό το ξαναστήσιμο; Έχω και κάποιες πέτρες απ' έξω αν τις χρειαστώ θα τις βράσω. Οπότε αυτά που υπολόγιζα ότι θα χρειαστώ είναι: τεστ αμμωνίας-νιτρικών-Ph χαλίκι υλικά του φίλτρου φυτά (οτιδήποτε που θα με βοηθήσει σε ενα μινιμαλιστικό και φυσικό στήσιμο χωρίς να χρειάζεται εξαιρετική φροντίδα με co2 ή εξτρά φωτισμό) υπόστρωμα? είναι κάτι που ξεχνάω?
|
||||
|
||||
![]()
Κοπελίτσα μου , πρώτη φορά κάνω φυτεμένο (την τυφλα μου δεν ήξερα)
![]() ![]() Ενυδρείο έχω απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αλλά φυτεμένο ποτέ ![]() Θερμοστάτη - θερμόμετρο αν δεν έχεις .
|
||||
|
||||
![]()
εμπειρια δεν χρειαζεται υπερβολικη πλεον για να γινει ενα σωστο ενυδρειο.υπαρχει τοση βοηθεια απο τα μελη του φορουμ που οποιος ζητησει βοηθεια και εχει ανοιχτα τα αυτια του μπορει να κανει σχεδον τα παντα!!!καλη επυτυχια
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν επέστρεψα μετά από μεγάλη απουσία.
¶λλαξα ξανά γνώμη για το μέγεθος τους ενυδρείου γιατί σκέφτηκα ότι με τόσες ώρες που δουλεύω θα βαρεθώ πολύ σύντομα την συνέπεια του να έχεις ενυδρείο που θέλει 24/7 παρακολούθηση. (το ίδιο μου συνέβη και με το χαμστεράκο μου και ένιωθα απίστευτες τύψεις που με κούραζε η φροντίδα του). Οπότε μιας και το μόνο που θέλω είναι το στοιχείο του νερού που μου αρέσει πολύ παρότι είμαι ζώδιο του αέρα ![]() θέλω μόνο μια ''υδρόβια γλάστρα'' κατά κάποιο τρόπο! Αρχικά η ιδέα για ξαναστήσιμο του ενυδρείου μου ήρθε όταν λάτρεψα το υδρόβιο φυτάκι μου από το ικεα το οποίο έχω στο μαγαζί και αντέχει ακόμα! (παρότι ζορίστηκε λίγο το χειμώνα και έχασε τα πολλά φυλλαράκια του που είχε βγάλει όσο το είχα στο μαγαζί και στον ήλιο) και σκέφτηκα γιατί να μην κάνω κάτι τέτοιο λίγο πιο οργανωμένο; Και έτσι σκέφτηκα να στήσω κάτι μικρό ίσα ίσα για να βάλω μερικά όμορφα φυτάκια. Θέλω να ρωτήσω εδώ λοιπό για πιο σίγουρες απαντήσεις και όχι στο πετ σοπ που κατα 99% θα μου πουν οτι να 'ναι (λόγο άγνοιας κι αυτοί, όχι ότι φταίνε). Για ένα ενυδρείο με απλά φυτάκια )βαριά βαριά κανένα σαλιγκάρι λαθρομετανάστης, χρειάζομαι φίλτρο και θερμοστάτη έτσι; (Αυτό που έχω από το ικέα ακμάζει και μόνο του στο βαζάκι του αλλά δεν ξέρω αν αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος συντήρησης ή αν είναι τυχαίο φαινόμενο που μέχρι στιγμής δείχνει καλά) Ελπίζω να μη ''παρεξηγηθεί'' κανείς που επιστρέφω στην ιδέα του μικρού :P
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς ψάρια δεν χρειάζεσαι φίλτρο.
Αρκεί ένας μικρός κυκλοφορητής και ένας θερμοστάτης αν ο χώρος που βρίσκεσαι πέφτει κάτω από τους 18-19 βαθμους
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή όλα αυτά που διάβασα στη κατηγορία ''φυτεμένα'' αναφέρονται σε βαριά φυτεμένα ενυδρεία και άρα δε θα τα χρειαστώ;
Και άρα αλλάζει τελείως όλη η διαδικασία στησίματος που συνήθως ακολουθούμε για το στήσιμο ενός κανονικού ενυδρείου; Είχα την εντύπωση ότι χρειάζεται όπως και να χει το φιλτράκι και ο θερμοστάτης και σαφώς ο φωτισμός και το υπόστρωμα.
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον δεν θα έχεις ψάρια πάρα μόνο κάνα σαλιγκάρι και θα το κάνεις φυτεμένο το φίλτρο δεν σου χρησιμεύει σε κάτι πάρα μόνο αν θέλεις να σου μαζεύει τα αιωρούμενα μικρόσωματιδια στο νερό.
Στο φυτεμένο χρήσιμη είναι η κυκλοφορία που μπορεί σε τόσα λίτρα να την προσφέρει ένα μικρό κυκλοφορητακι. Θερμοστάτης αν και εφόσον ο χώρος σου τον χειμώνα πέφτει κάτω από τους 18-19 βαθμους. Υπόστρωμα χρειάζεσαι. Φωτισμός είναι ανάλογος με το πόσο βαριά θες να φυτέψεις, το ύψος της γυάλα και το είδος των φυτών που θα επιλέξεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιστροφή?!? | Pritanis | Δίσκοι | 17 | 14-12-15 10:12 |
Επιστροφή | George81 | Malawi | 37 | 14-12-15 09:05 |
Η μεγάλη επιστροφή!!! | billos95 | Tanganyika | 179 | 03-03-14 11:05 |
Επιστροφή!!!! | madfdg | Reef | 68 | 15-11-09 01:08 |
Επιστροφή και αλλαγή. | Fonamstel | Greek Aquarist's Boards | 9 | 27-07-05 15:53 |