|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες.
Λιγο-πολυ, γνωστη η ιστορια σου. Καπως ετσι ξεκινησαμε οι περισσοτεροι και τα ιδια προβληματα ειχαμε να λυσουμε. Ολα γινονται αν θελουμε (και με τροπο ![]() Το θεμα με το καλοριφερ εχει να κανει με τη σταθεροτητα της θερμοκρασιας. Ενα θεμα ειναι οτι οσο πιο μικρο ειναι το ενυδρειο, τοσο πιο ευκολα επηρεαζεται η θερμοκρασια του (και ποσοτικα και χρονικα μας ενδιαφερει). Στα ψαρια κρυου νερου και σε ενυδρειο μικρου μεγεθους, το καλοριφερ ειναι θεμα. (αν αντιθετα ειχες δισκαδικο, θα εκανες απλα οικονομια στη θερμανση του ενυδρειου) Εμενα παντως σε 500 λιτρα δεν εχει μεγαλη επιρροή το καλοριφερ (απο πισω μαλιστα κατα μηκος). Πχ με 2 ωρες καλοριφερ να ανεβει ενα βαθμο. Μεχρι εκει ειναι ΟΚ. Μετα? Παιζεται για ποσο καιρο θα φαινονται καλα τα πραγματα. Για αυτο σε χωρους με ενυδρεια με χρυσοψαρα πχ σε ενα εργασιακο χωρο που λειτουργει κλιματισμος/θερμανση μονο τις ωρες εργασιες και το βραδι πεφτει πολυ η θερμοκρασια, εχουν θερμαντηρα στο ενυδρειο για να κραταει και τη νυχτα τη θεερμοκρασια σταθερη (αφηνωντας μικρη πτωση 2 βαθμους, που ειναι και φυσικη σε τοσες ωρες). Η αλλη επλογη ειναι να εχει ψυξη την ημερα. Φυσικα αυτα γινονται με stc 1000. Δεν μπορεις να εισαι πανω απο το ενυδρειο και να ελεγχεις συνεχεια τη θερμοκρασια. Καλως ηρθες λοιπον και καλη συνεχεια. Αφου σε εχει "αναλαβει" ο Τακης, θα κοιμαμαι ησυχος ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σου
|
|
||||
|
||||
![]()
Μέτρησα τον χώρο που υπάρχει και είναι 90Χ45 (ύψος εξαρτάτε) οπότε χωράει ένα ενυδρείο περί τα 150-170lt αναλόγως το ύψος.
Οκ μετά τις γιορτές θα αρχίσει το θέμα βάση. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ενα θα σου πω εγω απλα και τπτ αλλο γτ σε εχει παρει υπεργολαβια ο κ.τακης
<χαλαρα και χωρις βιασυνες> τα εχω παθει και εγω ![]() Κατι ασχετο αν οντως δεν υπαρχει θεμα με το καλοριφερ και την σιλικονη να αρχισω να το σκεφτομαι να το ανοιξω μπας και σταθεροποιησω λιγο την θερμοκρασια... Γτ το σπιτι μου ειναι νοτιο και δεν πιανει παρα πολυ κρυο αποτομα δλδ... Οποτε παιζει με το καλοριφερ να κανω δουλιτσα... Σορρυ που μιλαω σε ασχετο ποστ για δικο μου θεμα αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα...
|
|||
|
|||
![]()
πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και ωραία που θα προσθέσεις αληθινά φυτά. Να σου πω οτι, οι ανούβιες πιάνουν, αλλά εγώ επίσης έβαλα μικρά λογχοειδή που μοιάζουν με φυντανάκια με φύλλα σαν τα γκαζόν. Λίγα φυντανάκια, που όμως πέταξαν βλαστούς και στα μέρη που έφτασαν, δημιουργήθηκαν νεα φυτά.
Ακόμα εγώ στο στο πάνω μέρος του ενυδρείου σου θα πρόσθετα λεπτή άμμο που τους αρέσει, να την ψάχνουν! (Χαλαζιακή νομίζω την λένε, χμ). Για το καλοριφέρ είτε μπορείς να προσθέσεις μονωτικό ανάμεσα, πρόβλημα σίγουρα μπορεί να υπάρξει τόσον όσον αφορά μεταβολές της θερμοκρασίας εντός του ενυδρείου, όσο το ότι η απότομη ζέστη που αποκτούν τα καλοριφέρ που δουλεύουν με λέβητα, μπορεί να θραύσει, να στραβώσει, να χαλάσει τα γυαλιά του ενυδρείου. Είτε θα προέβλεπα μια κατασκευή με μονωτικό, αρκετό να μην περνάει σχεδόν καθόλου η ζέστη! Είτε θα έκλεινα το καλοριφέρ από την βαλβίδα! ![]() ![]() ![]() Γειά και καλή κατασκευή. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά για την υποστήριξη
![]() Ο χώρος μετρήθηκε και βγήκαν οι διαστάσεις της βάσης και του ενυδρείου. όπως το κόβω πάμε για DIY σε όλα ![]() Πρώτα η Βάση 90 Χ 45 Χ 80 Το προτιμότερο είναι να είναι έτοιμη για sub (Αν χρειαστεί) Έχω διαβάσει πάρα πολλά τώρα τελευταία αλλά για το πως θα γίνει τελικά έχω κάποιες ιδέες αλλά δεν έχω καταλήξει. Σε αυτό το μήκος και με ενυδρείο περίπου 200lt πρέπει να είναι οπωσδήποτε από σίδερο ή μας κάνει και η ξύλινη αν είναι ενισχυμένη? Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι πως επειδή θα μπει στο σαλόνι πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του χώρου αλλιώς η γυναίκα θα μου το δώσει να το φάω ![]() Το ενυδρείο θα είναι 90 Χ 45 Χ 50 = 200lt ![]() Εκεί θα μετεγκατασταθούν τα χρυσόψαρα είμαστε οκ με τα λίτρα - διαστάσεις? Μήπως θα πρέπει να φύγει ένα από τα 3 χρυσόψαρα ούτως ή άλλως? |
|
||||
|
||||
![]()
90 μηκος ειναι λιγο μικρο.δες μηπως μπορεις να το κανεις παραπανω.καλο θα ειναι σε ολες τις περιπτωσεις.
τη βαση μπορεις να την κανεις οπως σου αρεσει εσενα.αμα θες να την κανεις απο ξυλο δεν υπαρχει προβλημα.με τη σωστη μελετη σηκωνει οτι ενυδρειο θες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσοψαράδικο | ChocolatePuma | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 147 | 03-07-16 14:49 |
Νέο χρυσοψαράδικο | giotiss | Χρυσόψαρα | 13 | 07-08-13 13:06 |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |
Προσωρινό CO2 | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 14-01-08 19:55 |