|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βακτηριακή μόλυνση ή τοξικότητα αμμωνίας
Μετρήσεις έχεις; |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, έκανα μετρήσεις και σήμερα με τα υγρά τεστ της Sera και είναι οι παρακάτω:
Αμμωνία: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0 Έκανα αλλαγή νερού προχτές και χτες δεν τα τάϊσα. Θα συνεχίσω για κάποιες μέρες ακόμα μετρονιδαζόλη... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Μετά από αρκετό διάστημα που έχουμε να τα πούμε, επανέρχομαι με νέα δεδομένα και αρκετές απορίες/ερωτήσεις! Το διάστημα που είχα το πρόβλημα με τα ψάρια, ακολούθησα τις συμβουλές σας χωρίς να μπορέσω όμως να σταματήσω την κατάσταση! Δυστυχώς, πέθαναν πολλά ψάρια και αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα Labidochromis, ένα Mpanga και 2 Helena snails. Η τελευταία απώλεια ήταν πριν μια εβδομάδα(ένα labidochromis). Από τότε η συμπεριφορά των εναπομείναντων συνεχίζει να είναι φυσιολογική(τρώνε κανονικά και βολτάρουν). Επειδή δε θέλω να βιαστώ, να βάλω ψάρια και να έχω τα ίδια προβλήματα θέλω τη γνώμη σας για τα επόμενα βήματα. Ποια διαδικασία πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθήσω για να μπουν τα επόμενα ψάρια; Περιμένω να δω αν θα πεθάνει κάποιο άλλο και αν όχι, βάζω ψάρια ή το ξεκινάω τελείως από την αρχή; |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως θα τα εβγαζα ολα εξω και θα εκανα νεο ξεκίνημα... νομιζω πως βιολογια και νερο θα ειναι επιβαρυμενα απο αρρώστιες φαρμακα και πιθανον να εχεις τα ιδια....
Δικη μου άποψη.... και πολυ προσεχτικά το στήσιμο και τα υλικα....ολα απι κόσκινο!!!
|
|||
|
|||
![]()
Επανέρχομαι μετά από περίπου ένα μήνα και δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, από θέματα ρουτίνας, μετρήσεων, συμπεριφοράς κτλ, χθες είχα άλλη μια απώλεια(Mpanga). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το τι γίνεται, τι φταίει και συνεχίζω να έχω απώλειες. Προτίμησα να μην βιαστώ και προσθέσω χαρέμι, αλλά να διατηρήσω την πολύ μικρή ψαροσύνθεση ένα διάστημα για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κτλ, ίσως και για ψυχολογικούς λόγους.
Μιας και έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, αποφάσισα να αδειάσω το ενυδρείο και να ξεκινήσω από την αρχή με μπόλι. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος από εσάς με το μπόλι; Αυτό που θέλω με τη νέα προσπάθεια είναι να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να έχω πάλι τα ίδια. Έχω αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο στο διάβασμα(προφανώς έχω κάνει λάθη μέχρι τώρα), είναι η 2η αποτυχημένη προσπάθεια και πραγματικά, από τότε που πήρα το ενυδρείο το έχω χαρεί ελάχιστα, οπότε δε θέλω να έχω τα ίδια γιατί θα το παρατήσω το χόμπι. Τι να κάνω με τα υλικά; Το ενυδρείο έχει μέσα άμμο πολύ καλά καθαρισμένη, μία ρίζα και πολλές πέτρες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σε προηγούμενο ποστ. Ποια διαδικασία προτείνετε να ακολουθήσω; Ευχαριστώ πολύ για τη μέχρι τώρα ανταπόκριση! |
|
||||
|
||||
![]()
καποιες φορες η ζωη ειναι παραξενη.δεν μπορω να διακρινω κανενα προβλημα σε οσα διαβασα.στη θεση σου θα τα εβγαζα ολα εξω για απολυμανση και βρασιμο του βιολογικου υλικου.επισης πλυσιμο με καυτο νερο στα σφουγγάρια.μπολιασμα απο την αρχη και τοποθετηση του πρωτου χαρεμιου μεχρι να δυναμωσει η βιολογια.μετα βαζεις και τα υπολοιπα.επισης η ριζα ειναι υποπτη αν δεν ειχε απολυμανθει σωστα.μην την ξαναβαλεις.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi 330 λίτρα my way | Κλεόβουλος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 169 | 15-11-20 22:13 |
Malawi 240 λίτρα | sofianos7 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 17 | 22-12-14 23:34 |
700 λίτρα malawi | giorgio | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 25-04-13 13:57 |
Malawi 500 λίτρα | ntritzt | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 32 | 21-12-12 16:33 |
400 λίτρα Malawi! | \/ag | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 23-11-12 01:43 |