|
Επί παντός επιστητού Εδώ μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα εκτός ενυδρειακών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειμαι κι εγω νεος ατμιστης μιας βδομαδας μονο. Σε αλλο σαιτ μου δωσαν κ μενα συμβουλες αλλα τελικα πηρα το alterego a7 και ο αδελφός μου το eleaf 30watt , εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το a7 ( τρελο ντουμανι ) κι εχω παρει ενα υγρο forest mix 9mg/ml λέει, βλεπω ομως κ λετε για 1.8 νικοτινη μηπως εχω παρει πολυ δυνατό μιγμα; υπαρχει περιπτωση να μου σκάσει κ μενα η μπαταρια η τα alterego ειναι ενταξει;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η alterego είναι μια εταιρία καταξιωμένη στο χώρο του ατμίσματος. Δεν γνωρίζω τι είδους στοιχεία χρησιμοποιεί στα προϊόντα της, αλλά όπως και να έχει υπάρχει μια εταιρία που μπορείς να απευθυνθείς σε τυχόν προβλήματα. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι κακό. ΥΓ Για να μην δημιουργείται πανικός χωρίς λόγο, θέλω να διευκρινίσω πως δεν σκάει εύκολα μια μπαταρία. Όσα ατυχήματα γνωρίζω έχουν συμβεί σε μηχανικά Mods και με άγνωστων ohm αντίστασης (προφανώς πολύ χαμηλών) όπου εκεί η απαίτηση σε ρεύμα της αντίστασης είναι φοβερά μεγάλη και ο έλεγχος της κατάστασης της μπαταρίας, απλά ανύπαρκτος. Οπότε μην αγχωνόμαστε, για να σκάσει μια μπαταρία χρειάζεται ένας συνδυασμός ακραίων καταστάσεων και με βασικό παίχτη την απειρία. Σε ένα ηλεκτρονικό Mod, ότι και να κάνουμε είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί η πλακέτα του Mod απλά θα κόψει (ή θα μειώσει) το ρεύμα. Παρόλα αυτά δεν σημαίνει πως επειδή χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά Mods θα του βάλουμε μπαταρία ότι πιο φθηνή κινεζιά βρούμε στο ebay γιατί υπάρχει και το μεγάλο θέμα της φόρτισής της όπως ανέφερα.
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη αλεξιπτωτιστή σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση
![]() Καιρό το σκέφτομαι αλλά ποτέ δεν το αποφάσισα γιατί στα αντίστοιχα φόρα με καταμπερδεύουν (χόμπυ κανονικό το έχουν κάνει). Οι οδηγίες σου ήταν σαφείς και λιτές και ίσως με κάνουν να πιάσω τη γκάϊντα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη (καλα δε θυμαμαι?), διαβασα και καπου αλλου αυτο ακριβως που λες, οτι δηλαδη το χτυπημα απο κανονικη μπαταρια εστω και μεταβλητης, δεν εχει καμμια σχεση με το χτυπημα απο mod. Το σκεφτομαι ακομα και δεν εχω αποφασισει. Νομιζω πως τελικα θα παω σε μαγαζι να δοκιμασω - εαν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα. Ισως παω σε απλη μπαταρια γι αυτον ακριβως τον λογο. Να αρχισω σιγα σιγα να κοβω τα πολλα πολλα ελπιζοντας οτι τελικα θα τα κοψω και η.τ και κ.τ. Θα δουμε. Το ιδανικο θα ηταν να βρω mod σε στυλ pen ωστε να μην εχω και το μινι ροπαλο
Βασιλη...ΩΦΩΦΩΦΩΦ ΩΦ! Αυτο ακριβως εννοουσα οταν ελεγα οτι αγχωνομαι με ενα γαιδουρι 2.500 mah τοσο κοντα στο προσωπο. Καταλαβαινω οτι οι πιθανοτητες να συμβει κατι τετοιο - εαν τηρεις καποια δεδομενα - δεν υπαρχουν ουσιαστικα αλλα, αγχωνομαι. Απο κινα/αγνωστα/σε τιμη χωμα εννοειται ουτε λογος. Εψαξα περισσοτερο αφου ειπες οτι το συγκεκριμενο καταστημα ειναι ακριβο και για καλη μου τυχη, την καλυτερη τιμη που βρηκα τοσο στον ατμοποιητη οσο και στις αντιστασεις , τις εχει ενα καταστημα κοντα στο σπιτι μου. Ερωτησεις : Ο nautilus στο site για το οποιο εβαλα λινκ αναφερετε σαν bdc ατμοποιητης. Ομως απ οτι διαβασα bdc και bvc ειναι το ιδιο ανταλλαξιμα μεταξυ τους οποτε δεν υπαρχει προβλημα. Σωστα? Πριν κανα χρονο βρεθηκε στα χερια μου ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο το οποιο δεν θυμαμαι ουτε τι μαρκα ηταν ουτε τι καπνο φουμαρε. Καπνισα απο αυτο 1 μερα. Την επομενη ξυπνησα με φριχτο πονο στο συκωτι - στομαχι. Λεω τυχαιο. Μετα απο δυο τρεις μερες ξανακανω το τσιγαρο. Την επομενη παλι ο ιδιος πονος. Δεν το εψαξα τοτε αλλα τωρα το απογευμα ρωτησα τον φιλο ο οποιος μου ειχε γεμισει το τσιγαρο και εμαθα οτι το υγρο ηταν με PG. Διαβαζοντας και παλι ειδα οτι αρκετοι παραπονιουνται για την PG και προτιμουν VG. Οποτε για υγρο λεω να παω εκει. Ομως διαβαζοντας παλι λιγο ( ενυδρειο - ενισχυτες - τσιγαρο - ποδηλατο ο,τι και να κανει κανεις, το διαβασμα δεν το γλιτωνει απ οτι φαινετε ), ειδα οτι η VG καθως ειναι περισσοτερο παχυρευστη απο PG θελει και μεγαλυτερη αντισταση. Οποτε η 1.8 του nautilus θα κανει δουλεια η πρεπει να παω σε αλλο ατμοποιητη? Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα παιδια ειλικρινα, στα φορουμ δεν βγαινει ακρη ευκολα γιατι απο ενα σημειο και μετα μιλανε μεταξυ τους ανθρωποι που ατμιζουν χρονια - οποτε ο ενας λεει μια κουβεντα ο αλλος καταλαβαινει τρεις και προχωραει ετσι το θεμα χωρις να βγαζει ιδιαιτερο νοημα για καποιον που δεν εχει ιδεα. -------------- Edit:: Βασιλη στην πρωτη απαντηση σου προτεινεις τον nautilus και οχι τον nautilus mini. Γιατι αυτο? Εκτος απο την χωρητικοτητα εχει καποιο αλλο μειονεκτημα ο mini? |
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη επειδη και εγω εχω εδω και καιρο τον nautilus mini για πες γιατι???
Αν ειναι η χοριτικοτητα δεν με πειραζει αν ειναι κατι αλλο πες το μας τωρα που ειναι νωρις |
|
||||
|
||||
![]()
Εψαξα περισσοτερο αφου ειπες οτι το συγκεκριμενο καταστημα ειναι ακριβο και για καλη μου τυχη, την καλυτερη τιμη που βρηκα τοσο στον ατμοποιητη οσο και στις αντιστασεις , τις εχει ενα καταστημα κοντα στο σπιτι μου.
Είναι καλές αυτές οι τιμές που βρήκες ![]() Ο nautilus στο site για το οποιο εβαλα λινκ αναφερετε σαν bdc ατμοποιητης. Ομως απ οτι διαβασα bdc και bvc ειναι το ιδιο ανταλλαξιμα μεταξυ τους οποτε δεν υπαρχει προβλημα. Σωστα? Ναι σωστά. Δέχεται και τις δυο αντιστάσεις (bdc και bvc). Εγώ ότι έβρισκα από τα δύο έπαιρνα. Κάποια από τις δύο, νομίζω η bvc έχει μια σήτα επάνω από την αντίσταση (βαμβάκι - σύρμα) στο εσωτερικό της. Αυτή νομίζω πως κυκλοφορεί περισσότερο. Πριν κανα χρονο βρεθηκε στα χερια μου ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο το οποιο δεν θυμαμαι ουτε τι μαρκα ηταν ουτε τι καπνο φουμαρε. Καπνισα απο αυτο 1 μερα. Την επομενη ξυπνησα με φριχτο πονο στο συκωτι - στομαχι. Λεω τυχαιο. Μετα απο δυο τρεις μερες ξανακανω το τσιγαρο. Την επομενη παλι ο ιδιος πονος. Δεν το εψαξα τοτε αλλα τωρα το απογευμα ρωτησα τον φιλο ο οποιος μου ειχε γεμισει το τσιγαρο και εμαθα οτι το υγρο ηταν με PG. Διαβαζοντας και παλι ειδα οτι αρκετοι παραπονιουνται για την PG και προτιμουν VG. Οποτε για υγρο λεω να παω εκει. Στην PG κάποια άτομα έχουν αλλεργία. Δεν γνωρίζω για τα συμπτώματα που λες αλλά έχω ακούσει - διαβάσει για κοκκινίλες, σπυράκια κτλ. Αν διαπιστώσεις ότι είσαι μέσα σ' αυτά τα άτομα, τότε επιλέγεις υγρά με 100% VG ή με ποσοστά PG 10%, 20% κτλ σε σημείο δηλαδή που δεν σου δημιουργεί πρόβλημα. Ομως διαβαζοντας παλι λιγο ( ενυδρειο - ενισχυτες - τσιγαρο - ποδηλατο ο,τι και να κανει κανεις, το διαβασμα δεν το γλιτωνει απ οτι φαινετε ), ειδα οτι η VG καθως ειναι περισσοτερο παχυρευστη απο PG θελει και μεγαλυτερη αντισταση. Οποτε η 1.8 του nautilus θα κανει δουλεια η πρεπει να παω σε αλλο ατμοποιητη? Για το διάβασμα έτσι όπως τα λες είναι. Με ότι έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε, ιδιαίτερα δε αν αφορά την υγειά μας, επιβάλλεται να διαβάζουμε και γενικότερα να ψαχνόμαστε. ![]() Οι αντιστάσεις του Nautilus είναι μια μέση καλή αντίσταση. Βγαίνουν σε 1,6 και 1,8 Ohm. Προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο οι 1,6 και αυτές θα πρότεινα. Στο θέμα ατμοποίησης του υγρού (παχύρευστο ή αραιό) τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ο ατμοποιητής και η αντίσταση (Ohm) έρχεται δεύτερη. Όπως έχω ξαναπεί, ο Nautilus θεωρείται από τους καλύτερους νορμάλ ατμοποιητές και προσωπικά πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω πως έκανα ιδιαίτερα αραιά υγρά αλλά ούτε και μέλια. Πιστεύω πάντως πως θα σου δουλέψει και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν πάλι δεν σου κάνει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα δυσκολευτείς να τον πουλήσεις. ![]() Edit:: Βασιλη στην πρωτη απαντηση σου προτεινεις τον nautilus και οχι τον nautilus mini. Γιατι αυτο? Εκτος απο την χωρητικοτητα εχει καποιο αλλο μειονεκτημα ο mini? Το ένα μειονέκτημα (για εμένα πάντοτε μιλάω) είναι όπως είπες η χωρητικότητα. Είναι σπαστικό να μένεις από υγρό και να θες πιο συχνά γέμισμα. Το δεύτερο είναι πως απ' ότι έχω διαβάσει και από συζητήσεις που είχα με συνατμιστές είναι ότι ο μεγάλος Nautilus έχει καλύτερη είσοδο αέρα και συνεπώς καλύτερο άτμισμα. Εδώ απάντησα και στον alexis cosmo ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο μοναδικός ενδοιασμός για εμένα ήταν και είναι τα υγρά. Θα παρατηρήσετε πως σπάνια υπάρχουν υγρά που αναφέρουν τον κατασκευαστή ή τα στοιχειά της εταιρίας που τα παρασκευάζει ή τα συσκευάζει. Για αυτό τα υγρά τα φτιάχνω μόνος μου. Έως τώρα αγόραζα βάση και γλυκερίνη από Πολωνία , από την inawera, αλλά λόγο capital control αγοράζω τώρα τα Atmos, αρώματα Flavor Art από την Ελληνικά αγορά και το παίζω λίγο Χημικός. Τα υγρά τα φτιάχνω σχεδόν 4 χρόνια , από τους πρώτους μήνες που άρχισα να ατμίζω
|
||||
|
||||
![]()
Επανερχομαι στο θεμα για να επιβεβαιωσω οσα ειπε ο Βασιλης και ο Γιαννης.
Καλη η μπαταρια τυπου στυλο, αλλα ενα μοντακι παιζει σε τελειως αλλο γηπεδο. Συγκεκριμενα με μπαταρια φουλ φορτισμενη SpinnerV2, στα 4.8 βολτ ρυθμισμενη, η τζουρα δεν εχει καμμια σχεση με την τζουρα που παιρνω απο το μοντακι ρυθμισμενο στα 8 βαττ. Και ειναι ακριβως αυτο που ειπε ο Γιαννης Μπαταρια = Αερας Lights Mod = Ασος Αφιλτρο. Οσο ειχα την μπαταρια ολο και κανα τσιγαρο θα αναβα μεσα στην μερα. Τελικα αφου περασα απο καταστημα και ειδα/κρατησα/επεξεργαστηκα τις επιλογες, διαλεξα ενα Kanger Kbox 40W γιατι η οθονη πραγματικα με χαλαει. Καλη η κακη επιλογη για τα λεφτα τις ( 30 ευρω ) δεν ξερω - αλλα ξερω οτι εχω μεινει ευχαριστημενος. Μπαταρια πηρα μια Samsung 25R στα 2500mah γιατι την LG που προτεινε ο Βασιλης, δεν την βρηκα πουθενα διαθεσιμη. Με την χρηση που κανω τωρα η μπαταρια με βγαζει 2 μερες και κατι ψιλα. Τωρα θελω να παρω αλλη μια μπαταρια και διαβαζοντας κατεληξα σε αυτες τις δυο: LG HG2 3000mah και Samsung 30Q 3000mah Εχει χρησιμοποιησει κανεις καποια απο τις δυο? Προτεινει κανεις καποια απο τις δυο για καποιο λογο ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για τα log | \/ag | Greek Aquarist's Boards | 23 | 25-09-12 19:14 |
Συζήτηση για τις συνθήκες διαβίωσης μονομάχων | Nick74 | Bettas | 27 | 26-05-12 18:07 |
Θέμα για συζήτηση | Ioanna.bar | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 20-11-11 15:53 |
Συζήτηση για βακτήρια και στρώσιμο | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 18 | 30-10-10 17:14 |