|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μήπως η μειωμένη ροή προέρχεται απο αλλού? Μήπως τσάκισε κάπου ο σωλήνας της eheim? Για δες το. Ο θόρυβος που λές πρέπει να προέρχεται απο αέρα ο οποίος δεν εχει βγεί. ΥΓ. Εχω την ίδια χωρίς κανένα πρόβλημα ροής. Μπορεί να μπεί και πλάγια ποιος είπε οτι δεν μπορεί Δες εδώ http://www.riffaquarium.de/images/Te...20UV%20400.jpg http://www.george-a.com/gallery/album01/pic5 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lasal : 27-11-05 στις 01:34 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι απο τα δυο τελικα εχεις κανει?
Στην αρχη λες Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η λογική μου είναι ότι δε μπορούμε έτσι γενικά να λέμε ότι η UV θέλει χαμηλή ροή. Η κάθε UV έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μπορεί να είναι αποτελεσματική με διαφορετική ροή από κάποια άλλη UV με ίδια ένταση. Παράθεση:
Και βέβαια είναι δυνατό μία λάμπα UV να έχει μεγαλύτερη απόδοση από μία άλλη με τα ίδια Watt αν είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένη (ελικοειδής ροή) που να επιτρέπει την έκθεση του νερού στην ακτινοβολία για περισσότερο χρόνο. Όσον αφορά τη σύγκριση με τα σκίμμερ να μη μπερδεύουμε δύο εντελώς ανόμοια πράγματα. Η άπόδοση του σκίμμερ είναι πολύ υποκειμενική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι εύκολα προσδορίσιμοι. Η λειτουργία και η απόδοση μιας λάμπας UV περιγράφεται από ένα νόμο της φυσικής και είναι απόλυτα ελέγξιμη και αντικειμενική. Φαντάζομαι μια σοβαρή εταιρεία δεν είναι δυνατό να λέει ότι μια λάμπα UV που κατασκευάζει σε συγκεκεριμμένη ροή έχει μια άλφα απόδοση και να λέει ψέματα. Συνεπώς στη συγκεκριμμένη περίπτωση μπορούμε να την εμπιστευτούμε. Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thediscusman : 27-11-05 στις 11:20 |
|
|||
|
|||
![]()
Μου φαίνεται ότι πιάσαμε και οι δύο τις υψηλές θεωρίες. Το ζουμί δεν είναι πάνω στη δικιά σου και στη δικιά μου UV αλλά στη συγκεκριμένη που ούτε ελικοειδή ροή έχει ούτε τίποτα. Όσον αφορά στα σκίμμερ ανέφερα ένα παράδειγμα που είναι γνωστό ότι οι εταιρείες "υπερεκτιμούν" τις δυνατότητες των προϊόντων τους. Σχεδόν κανένα σκίμμερ δε δουλεύει στα λίτρα που το δίνουν κι ήθελα με αυτό να επισημανθεί ότι κάποιες φορές δίνονται τιμές δυνατοτήτων μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά αντέχουν για εμπορικούς και διάφορους άλλους λόγους. Κι όσο υποκειμενική είναι η απόδοση του σκίμμερ άλλο τόσο είναι και της UV. Ας αφήσουμε τώρα τα αλμυρά και ας πιάσουμε τα γλυκά. Όσον αφορά στην ερώτηση του netblues φαντάζομαι ότι στην αρχή δεν τα έκοψε αλλά μετά στην προσπάθεια για αύξηση της ροής τα έκοψε. Επειδή έχω δει τη συγκεκριμένη UV σε λειτουργία και σε βάθος χρόνου, κάτι που συμπεραίνω ότι δεν έχεις κάνει εσύ thediscusman, παρατήρησα ότι είχα καλύτερα αποτελέσματα όταν είχε συνδεθεί η UV με ένα κυκλοφορητή 300lt/h. Εμπειρία που έζησα και μεταφέρω, αν κάποιος έχει κάνει κάτι άλλο ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ UV ας πει τη γνώμη του.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας,η UV 400 /UV5 είναι σαν αυτή που δείχνει ο lasal στην φωτογραφία , την λάμπα την έβαλα στις 16,00 οριζόντια με τα ακροφύσια προς τα πάνω ,χωρίς να κόψω τα ακροφύσια (3 διαβαθμίσεις) η ροή έπεσε στην μικρότερη διαβάθμιση του ελέγχου της ταχύτητας ροής στο exeim από την μεγαλύτερη που ήταν.στις 21,00 έκοψα μία διαβάθμισή από τα ακροφύσια χωρίς να μεγαλώσει η ροή .
Το πρόβλημα είναι ίσως σύνθετο θα κόψω και την δεύτερη διαβάθμιση ,θα μειώσω λίγο το μήκος των σωλήνων του eheim,5-6 εκατοστα,και μέσα στο φίλτρο θα βγάλω τον άνθρακα που έχω βάλει πάνω πάνω λόγω θεραπείας απο ικ (costapur). Oτι δεν μπαίνει οριζόντια το διάβασα όταν έκανα το post κάτω κάτω στα παρόμοια θέματα,διαβάζω και το manual και λέει Place the unit in an upright position to insure correct operation!!! Επίσης όταν την βάζω στο ρεύμα κοιτάω τα διάφανα ακροφύσια και δεν βλέπω το μώβ χρώμα που λέει στο manual ,πρέπει να έχω βάλει λάθος την λάμπα ,δεν ξέρω μηπως περνώντας το νερό την χάλασα και όλας Μπορω να την βάλω σε λειτουργεία χωρίς νερό για να δώ αν λειτουργει η λάμπα? Τελικά ενοχλεί η οριζόντια θέση (με τα ακροφύσια προς τα πάνω)? Την λύση με το Τ δεν την κατάλαβα. Θα σας ενημερώσω για κάθε εξέλιξη. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας |
|
||||
|
||||
![]()
Kενταυρε προσεχε αγορι μου μην παθεις καμια ζημια με την λαμπα.... Το φως της ειναι επικινδυνο για τα ματια μας..... Εχω και εγω την ιδια λαμπα με εσενα σε λιγο μεγαλυτερο ενυδρειο και την τροφοδοτω με ενα εσωτερικο ακουαμπολ της εχαιμ.... Τωρα για να δεις αν λειτουργει πανε καπου σκοτεινα βαλε την uv στην πριζα επικεντρωσου στο διαφανες ακροφυσιο και βγαλε την απο την πριζα χωρις να παρεις τα ματια σου απο το ακροφυσιο..... Ετσι θα καταλαβεις αν λειτουργει.....Μην κοιταξεις ποτε τη λαμπα αναμμενη γυμνη......
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tetratec UV sterilizer UV 400 5W | leonm | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 25-05-05 12:43 |
Airpumps: Elite 800 vs. Tetratec AP100 | mikenuke | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 21-05-03 20:34 |