|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω ενα 70λιτρο και ειναι μονα τους!!
Εσωτερικο φιλτρο fluval 2. Λιγα φυτα και αμμο. Σκληροτητα 7. Θερμοκρασια 28. Αλλαγες καθε 4 μερες περιπου 15 λιτρα. Οσο για την γονιμοτητα που λες εχω δει μωρα ( εχω δει ουριτσες ). Φιλικα, Μανωλης.
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην μπερδευομαστε...
Προς DS Στη δικη σου περιπτωση, τα αυγα απο οτι φαινεται τα τρωνε οι γονεις. Δοκιμασε να καλυψεις τις τρεις μεριες του ενυδρειου με χαρτονι. Θα τα κανει να αγχωνονται λιγοτερο και ΙΣΩΣ αυτό τα γλιτωσει. Αν συνεχισουν να τα τρωνε, τοτε η μονη λυση ειναι η μεταφορα των αυγων σε ενυδρειο 15-20 λιτρων με methylene blue και αεραντλια.. Προς captain Kirk Θα εχεις στο μελλον την ευκαρια να διαπιστωσεις ποιος εφαγε τα αυγά. Παρατηρησε τα δυο σκαλαρια στο μετωπο και προσπαθησε να δεις αν το "κουτελο" τους ειναι ομοιο. Αν οχι εχεις πιθανοτητες να ειναι ζευγαρι. Τα αυγα μπορει να φαγωθηκαν και απο αλλα ψαρια. Τα σκαλαρια παραμενουν στην περιοχη απο ενστικτο και οχι λογική.. Αν τα βαλεις σε 50-60 λιτρα μονα τους τα πραγματα θα ειναι ευκολοτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Την επόμενη μέρα ξαναγεννήσανε, αλλά τα αυγά το βράδυ είχαν την ίδια τύχη.
![]() Προς Giorgos: 1. Περίπου 7-8 εκ. χωρίς τα πτερύγια φυσικά. 2. Είναι πολύ δύσκολο αλλά νομίζω ότι στο ένα τα γεννητικά όργανα φαίνονται για αρσενικού (πιο μυτερό και λεπτό). Αυτό δεν ρωτάς; 3. Σε καμία από τις δύο γέννες δεν ήμουν παρών. 4. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Δες απάντηση 2. Πρός Netblues: Αυτό με το μέτωπο δεν το ήξερα. Θα το παρατηρήσω. Ευχαριστώ
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Kirk!
Τα ψάρια σου βρίσκονται σε ακόμη νεαρή ηλικία κάνοντάς τονδιαχωρισμό του φύλουπολύ δύσκολο. Για να παρατηρηθεί διαφορά από τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, συνήθως πρέπει να έχουν ενηλικιωθεί. Πάντως, σε ενήλικα άτομα, το κεφάλι των αρσενικών είναι πιο στρογγυλεμένο, και μοιάζει να έχει έναν μικρό λοφίσκο. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Για λόγους πληρότητας δείτε και τη φωτογραφία από τις γέννες. Φαίνεται το φύλλο με τα αυγά και τα δυο σκαλάρια που ήταν συνέχεια από πάνω τους.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο μέλος, νέο ενυδρείο γλυκού νερού. | andreasp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 114 | 15-02-07 10:38 |
To Q&A του dph.nl (κάποιο μέρος του δηλαδή) | Fonamstel | Δίσκοι | 0 | 19-02-05 20:37 |
Tridanca Giant Clam | Discos | Μαλάκια (Όστρακα, clams κλπ) | 0 | 21-10-04 11:48 |
Oscar | newfish | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 0 | 22-12-02 19:26 |
Glyptopterichthys gibbiceps | newfish | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 0 | 14-12-02 19:13 |