|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ωραία όλα Samian!! Τακτοποιημένα... Από υγρασία είχες ποτέ θέμα/πρόβλημα?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Thx.. Όπως θα δείξω σε επόμενη ανάρτηση το έπιπλο που στεγάζει όλο το σύστημα, έχει 2 ντουλάπια... Στο αριστερό που έχω τα ηλεκτρικά και ότι άλλο χρησιμοποιώ γενικά (τροφές κλπ) δεν περνάει καν νερό από εκεί και δεν έχει καμία επαφή με το ενυδρείο και ο άλλο ντουλάπι που είναι το σαμπ. Σε αυτό το κομμάτι δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Στο άλλο ντουλάπι που είναι το σαμπ, ιδιαίτερα από τότε που έβαλα σε λειτουργία το ATS, η υγρασία πλέον είναι ανησυχητική. Ως μέτρο αντιμετώπισης φροντίζω να κερώνω το ξύλο πότε - πότε, να το σκουπίζω διεξοδικά παντού και να το ανοίγω συχνά - πυκνά για να μην κρατάει υγρασία. Με τα ηλεκτρικά μέχρι στιγμής εκεί (είναι η 2η παραπάνω εικόνα) δεν είχα κάτι ιδιαίτερο. Έχω λάβει μέτρα βέβαια για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος (μόνωση συνδέσεων καλώδίων, στεγανές μπρίζες κλπ. Η 3ετής χρήση βέβαια έχει βοηθήσει κατά καιρούς να αποφύγω και να αλλάξω πράγματα που πιθανόν να έθεταν σε κίνδυνο την κατάσταση. Βέβαια έχω μέχρι στιγμής αλλάξει μετά από 2,5 χρόνια μεντεσέδες....κάτι είναι και αυτό.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Α μια χαρά!! Την καλύτερη έχεις κάνει!!
Στο μεγάλο μου ενυδρείο, επειδή είχα κι εγώ λίγη υγρασία από το sump (το ATS το έχω κλεισμένο σε πλέξιγλας κουτί) έβαλα ένα ανεμιστηράκι υπολογιστή 22cm, ψηλά στη μία πλευρά της βάσης και στην απέναντι έκανα πάλι τρύπα 22cm για να μπαίνει ο αέρας και την κάλυψα με φίλτρο από απορροφητήρα... Από τότε δεν έξω ξαναδει υγρασία μέσα στη βάση... Δες και μια κατασκευούλα που έκανα για το ενυδρείο της ανηψιάς μου... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=908824 ------------------------- Περιμένουμε και τις επόμενες αναρτήσεις σύντομα!!! Όχι τίποτα άλλο, για να μην γκρινιάζει ο Σάκης ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 29-11-15 στις 01:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.
Υγεία, χαρά, ευτυχία και ανάπτυξη σε όλους μας και φυσικά στα ενυδρεία μας. Συνεχίζοντας την ανασκόπηση, σειρά έχει τώρα ο λοιπός ηλεκτρο-μηχανολογικο-υδραυλικός εξοπλισμός. Το σύνολο σχεδόν του εξοπλισμού βρίσκεται στο ντουλάπι με το σαμπ. Στην αριστερή πλευρά που είναι η επιστροφή από το κυρίως ενυδρείο, βρίσκονται το σκίμμερ με την αντλία του (TMC V2 1500 με RIO 3100) καθώς και οι 2 ριάκτορες με άνθρακα και αντιφώσφωρο. Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται το συγκρότημα με τις αντλίες επιστροφής (ΕΗΕΙΜ COMPACT+2000) και εσωτερικής κυκλοφορίας (ΕΗΕΙΜ COMPACT+3000) καθώς και το σύνολο του ATS. Μιλώντας για εσωτερική κυκλοφορία εννοώ την κυκλοφορία προς τους ριάκτορες, το ΑTS και το ψυκτικό. Εδώ κατά την 3χρονη λειτουργία του ενυδρείου υπήρξαν αρκετές αλλαγές : Στις αντλίες με εναλλαγή των 2 υπαρχόντων μεταξύ τους. Στους ριάκτορες οι οποίοι λόγω του ATS, μετακόμισαν στην αριστερή πλευρά. Για περίπου 16 μήνες χρησιμοποίησα μακροάλγη chaeto. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοσή της ιδιαίτερα κατά τους «καυτούς» μήνες (22-23 oC) λειτουργίας του ενυδρείου, οπότε και αναπτύσσονταν αρκετά. Κατά το υπόλοιπο διάστημα αλλά ιδιαίτερα το χειμώνα (16-17 oC) απλώς σταματούσε να αναπτύσσεται. Μου φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλητικό η διάσπασή της σε μικρά κομματάκια τα οποία πήγαιναν παντού και απαιτούνταν συχνός καθαρισμός. Το ATS λειτουργεί τους τελευταίους 10 μήνες με πολύ καλά αποτελέσματα. Τροφοδοσία όπως προαναφέρθηκε. Φωτισμός από λάμπα LED 14W 3000K και προβολέα (floodlight) 10W 4500K. Καθαρίζεται κάθε 3 – 4 εβδομάδες και έχει συμβάλει σημαντικά στην μείωση κυρίως των νιτρικών αλλά και φωσφορικών κλπ του ενυδρείου. Στόχοι του επόμενου διαστήματος είναι : Η αναβάθμιση του φωτισμού του ATS με την αντικατάσταση του προβολέα από άλλον λεπτότερο των 20W στα 3000K. Με θετικά αποτελέσματα άλλος ένας θα αντικαταστήσει και την λάμπα LED. Δοκιμαστική αύξηση της ροής της εσωτερικής κυκλοφορίας με την αντικατάσταση της ΕΗΕΙΜ COMPACT+3000 από την ΕΗΕΙΜ COMPACT+5000 κυρίως για την αύξηση της τροφοδότησης του ATS. Η ΕΗΕΙΜ COMPACT+3000 θα αντικαταστήσει την ΕΗΕΙΜ COMPACT+2000 στην επιστροφή. Το σύστημα εξελίσσεται και επιδέχεται περαιτέρω βελτιώσεων.
|
|||
|
|||
![]()
Καλη χρονια φιλαρακι!
Πιο λεπτομερης αναφορα πεθαινεις... Μονο μια παρατηριση. Βλεπω οτι σκοπευεις να αλλαξεις και να βαλεις eheim compact. Δεν σκοπευεις να το κανεις και λιγο πιο ενεργιακο απο θεκα καταναλωσης;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή χρονιά, με το τσιγκέλι αργά αργά όπως είχε πει και ο Σάκης, αλλά τι να κάνουμε...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Σου προτείνω για το ATS τα 20w flood κι εγώ, απλά κοίτα από ebay να πάρεις κόκκινα ή κόκκινα-μπλε που βγάζουν ένα ανοιχτό μωβ χρώμα!! Θα έχεις καλύτερη ανάπτυξη της άλγης!! Τουλάχιστον σε εμένα δούλεψαν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, και το ίδιο με 3w DIY κατασκευές!! Το βάζεις όρθιο και στην κατάλληλη απόσταση έχεις ομοιόμορφη κάλυψη της σίτας σου.. Π.χ. αυτά |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶ργησα πάλι και αυτή τη φορά, αλλά έτσι είναι αυτά. Αλλιώς δεν θα την έλεγα "Σταγόνα"...... ![]() ![]() ![]() Δοκιμή σκοπεύω να κάνω. Εάν πάει καλά θα δούμε στη συνέχεια....όσο για το ενεργειακό, είναι θέμα που μας καίει όλους μας. Παράθεση:
![]() ![]() Έχω ήδη προβολέα αυτόν που ανέφερα. Εάν η αναβάθμιση πάει καλά θα συνεχίσουμε με ........αναβάθμιση της αναβάθμισης..... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η μικρή μου ζούγκλα | drbig | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 39 | 29-05-10 23:55 |
Μια μικρή λιμνούλα | ko$ta$ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 24-04-09 15:49 |
Απο το πανεπιστήμιο Αιγαίου............ | aristomenis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 19-01-08 00:40 |