|
|
||||
|
||||
![]()
πιο επικινδυνο ειναι να τα μεταφερεις.
εγω θα τα αφηνα εκει που ειναι. |
|
||||
|
||||
![]()
παίδες ο αρσενικός ζευγαρώσε και με την δεύτερη θυλικια και ενώ μαζεύει τα αυγά από το ζευγάρωμα μαζεύει και τα ψαράκια που είναι τόσο μικρά σαν ουρίτσες .
βλέπω και μικροσκοπικες ουρίτσες και λίγο μεγαλυτερες. τι κάνω τώρα ? να τον αφήσω να ζευγαρώσε καί με την τρίτη θυλικια? τι να κάνω με τα αυγά και τα ψαράκια? φοβάμαι στο τέλος μην τα φάει αλλά μέχρι τώρα είναι υπερπροστατευτικος. αν χώθηκα με τόσο ζευγάρωμα δεν ήμουν έτοιμος. |
|
||||
|
||||
![]()
μην αγχωνεσαι,δεν υπαρχει λογος.
αφησε τα οπως ειναι και μην ανακατευεσαι πολυ. ταιζε μονο καλα(εννοω τακτικα),και φροντιζε να κανεις προσεκτικες αλλαγες με καθαρο νερο στην ιδια θερμοκρασια με αυτη που εχει το ενυδρειο και τα υπολοιπα θα τα κανονισει η φυση και τα ψαρια απο μονα τους ![]() οσο ανακατευεσαι τοσο χειροτερα θα τα κανεις. δεν θελουν τιποτα απο σενα εκτος απο καθαρο νερο και φαι. τα μικρα που πρεπει και μπορουν να επιβιωσουν,θα επιβιωσουν μονα τους χωρις να κανεις κατι παραπανω εσυ. ετσι θα μαθεις και εσυ και θα μαθει και το ψαρι τι πρεπει να κανει αν ειναι η πρωτη του γεννα. ακομα και αν χαθουν ολα αυτη τη φορα,στην επομενη γεννα καποια θα επιζησουν. θα δεις και μονος σου οτι το ψαρι απο γεννα σε γεννα θα μαθαινει μονο του και θα γινεται καλυτερο στο πως φροντιζει τα μικρα. ουτε ειναι φυσικο να μεγαλωνουν τα μικρα χωρις τους γονεις τους. ασε τη φυση να δουλεψει μονη της και θα βγαλεις καλυτερα ψαρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω και εγω να τα αφησεις λογω της τοσο γρηγορης εξελιξης των πραγματων και αν δεις οτι δε στεριωνει μικρο κανε τα υπολοιπα με τον καιρο.
αντε και καλους απογονους ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ θα αφήσω την φύση να κάνει τα υπόλοιπα.
τα μικρά αν ζήσουν πότε να τα βγάλω χωριά? όταν μεγαλώσουν πολύ? |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις ακομα δρομο γιαυτο.σε κανα τριμηνο βλεπεις.
αν θες να κανεις κατι για τα μικρα,πηγαινε παρε και μια μπαλα αλγης σαν αυτες που πουλανε στα πετσιτυ(marimo balls) και βαλε μεσα.μολις αρχισουν να κατεβαινουν χαμηλα θα βρισκουν να τρωνε πανω της. μεχρι τοτε,πηγαινε(παλι στα πετσιτυ-γιατι μονο εκει τις εχω δει)και παρε μια τροφη για μικρα υγρη με αρτεμια. jbl nobili λεγεται η καπως ετσι. παρε και μια-δυο ακομα σε σκονη για γονο και θασαι κομπλε. αν μπορεσεις να βρεις και micro worms ακομα καλυτερα.αλλα μη βιαζεσαι γιαυτα. τα δικα μου αρχισαν να τα τρωνε μετα τις τρεις βδομαδες. μεχρι τοτε ινφουσορια απο φυτα και φυλλα που ειχα μεσα. |
|
||||
|
||||
![]()
σκόνη σαν πούδρα πήρα για τα μικρά και βάζω είδη.
βλέπω είδη καμιά 30 μικρά και ακόμα ζευγαρώνουν με την άλλη θυλικια και έχει γεμίσει αυγά στις φυσαλίδες. οποίο ramshorn πάει κοντά το σ κουνάει και πέφτει κάτω. κοιτάω μόνο πλέον. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
crowntail or halfmoon? | Efh | Bettas | 24 | 17-01-11 17:32 |
halfmoon betta | j.p. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 21-04-09 23:58 |
Μονομάχοι Halfmoon και Crowntail | kastmaniac | Bettas | 28 | 06-10-07 23:00 |