|
|
||||
|
||||
![]()
Με 30C στα χρυσόψαρα ρισκάρεις δευτερογενείς μολύνσεις και ασθένειες, όπως και σε άλλα ψάρια που δεν αρέσκονται στους 30C, παρότι επιβιώνουν ok. Προσωπικά θα άφηνα την θερμοκρασία ως έχει και θα τάιζα με Metroplex και Focus για 14μέρες. Αλλιώς Metroplex σκέτο στο νερό και ακολουθείς θεραπεία για 10μέρες
Ναι, το Ick μπορεί να σκοτώσει γρήγορα καθώς μπορεί να υπάρχει ως εκτεταμένη, κρυφή μόλυνση στα βράγχια. Γιαυτό ο γρήγορος ρυθμός αναπνοής είναι πολύ ανησυχητικός
|
|||
|
|||
![]()
Kostas G σ' ευχαριστω πολύ κι εσένα. Νομίζω ότι προτιμώ όμως να δοκιμάσω με την πιο "φυσική" θεραπεία, ειδικά από τη στιγμή που δεν βλέπω κάποιο άμεσο-επείγον θέμα στα ψαράκια που απέμειναν...
Τώρα βέβαια, αν θα καταφέρω να φτάσω τους 30 C είναι ένα άλλο θέμα! Καθότι χρυσοψαρούχος, δεν έχω φροντίσει ιδιαίτερα για τη θέρμανση. Και το θερμαντικό του Juwel Rio 240 που έχω (μέσα στο εσωτερικό φίλτρο) το βλέπω να ζορίζεται... Θα πάρει πολλές μέρες για να τα καταφέρει, αν τα καταφέρει! Η άλλη λύση που σκέφτομαι είναι να το βοηθήσω με πολύ-πολύ μικρές και συχνές αλλαγές (πχ 2 λίτρα κάθε ώρα) με πολύ ζεστό νερό (από το βραστήρα) που θα "διαλύεται" στον όγκο του ενυδρείου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, έχω βάλει αεραντλία, ελπίζοντας κάποια στιγμή να ανέβει η θερμοκρασία και να μου χρειαστεί. Αλλά δεν το βλέπω...
|
|
|||
|
|||
![]()
ο θερμοστατης π εχεις αν δε κανω λαθος ειναι 200βαττ ,χριαζεσαι μεγαλυτερο σιγουρα για να πας σε τετια θερμοκρασια και να την κρατησεις .Προσθεσαι αλλον ενα 200αρι και ισως κατι γινει
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι και αλλιώς δεν πρέπει να την πας σημερα στους 30, πας αυριο και παιρνεις άλλον εναν θερμαντηρα και την ανεβαζεις
|
||||
|
||||
![]()
Η φυσική θεραπεία δουλεύει (συνήθως), αλλά δεν στερείται κινδύνων.
Να πάνε όλα καλά εύχομαι ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσόψαρο με άσπρα στίγματα στα πτερύγια | George.GL | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 10 | 17-09-18 13:01 |
μικρά άσπρα σκουληκάκια | nitroqqq | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 28-03-13 01:55 |
Μικρό μου χρυσοψαράκι... | in the pond | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 15-06-09 19:00 |
Gripensis με άσπρα στίγματα και πρισμένο μάτι | Alex_Salonica | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 14-12-08 00:40 |
Μικρά άσπρα στίγματα σε Blue (Regal) Tang | Stathis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 14-04-04 04:15 |