|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως το Ich νομιζω οτι ταιριάζει απόλυτα. Δεν πρόλαβα ομως να κάνω τίποτα και το ψαράκι το βρήκα ήδη νεκρό σήμερα το πρωί...
Είναι τόσο γρήγορο το Ich; Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κάνω έτσι κι αλλιώς τη θεραπεία με τη θερμοκρασία και το αλάτι για τα υπόλοιπα, παρόλο που δεν δείχνουν κανένα ίχνος ασθένειας, ετσι; Να σημειώσω ότι οι μετρήσεις μου είναι πάντα τέλειες (ακόμα και πριν τις αλλαγές) και η θερμοκρασία σταθερή με stc-1000. Ευχαριστω και παλι... |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι , στο ICH κάνουμε θεραπεία σε όλο το ενυδρείο, γιατί το πρωτόζωο παραμένει στο ενυδρείο.
Ανέβασε σταδιακά τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς για 10 ημέρες και πρόσθεσε αλάτι 30 γραμμάρια/10 λίτρα νερό. Όταν τελειώσει η θεραπεία αφαιρείς τα αλάτι σταδιακά, με μικρές αλλαγές ή με μειωμένο αλάτι στις αλλαγές. Στις 10 ημέρες της θεραπείας θα βάζεις πάντα και το ανάλογο αλάτι στο φρέσκο νερό των αλλαγών, το νερό των αλλαγών θα έχει και αυτό την ιδία θερμοκρασία με το ενυδρείου. Ταΐζεις ελάχιστα έως καθόλου τις 10 αυτές ημέρες
|
|||
|
|||
![]()
Να μη φοβηθώ τους 30 βαθμούς για τα fancy, ετσι; Αντέχουν;
Σκέφτηκα επίσης, αφού θα κάνω τη θεραπεία, μήπως είναι ευκαιρία να προσθέσω πάλι ένα καινούριο ψαράκι από σήμερα ώστε να "καθαριστεί" κι αυτό προληπτικά (παρά να το πάρω μετά τη θεραπεία με κίνδυνο να ξαναμεταφέρω κάτι από το pet-shop στο καθαρό μου ενυδρείο); |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη βάλεις άλλο ψαρακι ακομα θα το ταλαιπωρήσεις τσαμπα
|
|||
|
|||
![]()
Οκ, ευχαριστώ και πάλι!
|
|
||||
|
||||
![]()
Με 30C στα χρυσόψαρα ρισκάρεις δευτερογενείς μολύνσεις και ασθένειες, όπως και σε άλλα ψάρια που δεν αρέσκονται στους 30C, παρότι επιβιώνουν ok. Προσωπικά θα άφηνα την θερμοκρασία ως έχει και θα τάιζα με Metroplex και Focus για 14μέρες. Αλλιώς Metroplex σκέτο στο νερό και ακολουθείς θεραπεία για 10μέρες
Ναι, το Ick μπορεί να σκοτώσει γρήγορα καθώς μπορεί να υπάρχει ως εκτεταμένη, κρυφή μόλυνση στα βράγχια. Γιαυτό ο γρήγορος ρυθμός αναπνοής είναι πολύ ανησυχητικός
|
|||
|
|||
![]()
Kostas G σ' ευχαριστω πολύ κι εσένα. Νομίζω ότι προτιμώ όμως να δοκιμάσω με την πιο "φυσική" θεραπεία, ειδικά από τη στιγμή που δεν βλέπω κάποιο άμεσο-επείγον θέμα στα ψαράκια που απέμειναν...
Τώρα βέβαια, αν θα καταφέρω να φτάσω τους 30 C είναι ένα άλλο θέμα! Καθότι χρυσοψαρούχος, δεν έχω φροντίσει ιδιαίτερα για τη θέρμανση. Και το θερμαντικό του Juwel Rio 240 που έχω (μέσα στο εσωτερικό φίλτρο) το βλέπω να ζορίζεται... Θα πάρει πολλές μέρες για να τα καταφέρει, αν τα καταφέρει! Η άλλη λύση που σκέφτομαι είναι να το βοηθήσω με πολύ-πολύ μικρές και συχνές αλλαγές (πχ 2 λίτρα κάθε ώρα) με πολύ ζεστό νερό (από το βραστήρα) που θα "διαλύεται" στον όγκο του ενυδρείου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσόψαρο με άσπρα στίγματα στα πτερύγια | George.GL | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 10 | 17-09-18 13:01 |
μικρά άσπρα σκουληκάκια | nitroqqq | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 28-03-13 01:55 |
Μικρό μου χρυσοψαράκι... | in the pond | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 15-06-09 19:00 |
Gripensis με άσπρα στίγματα και πρισμένο μάτι | Alex_Salonica | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 14-12-08 00:40 |
Μικρά άσπρα στίγματα σε Blue (Regal) Tang | Stathis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 14-04-04 04:15 |