|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
γνωμη μου ειναι να πεσεις αρκετα σε υψος οποτε θα αλλαξουν και οι απαιτησεις παχους στο τζαμι,αλλα δεν το προτεινω γι αυτο αλλα για το οτι 60 υψος θα εχεις θεμα με τον φωτισμο κυριως, και σιγουρα 60*50*40 ειναι ποιο ωραιο οπτικά ,αποψη μου παντα.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και προσωπικα δεν μου αρεσουν οι κοντρες, προτιμώ τα rimless
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.
60 Χ 50 Χ 40 εννοεις Μ Χ Π Χ Υ? ![]() Εβαλα +10 εκ για το sump, το οποιο εχει χωρο για 3 διαμερισματα των ~7 λιτρων εκαστο (10εκ Π Χ 50εκ Μ Χ 40 εκ). Ισως ναι, το υψος των 60 εκ. να μην ειναι τελικα πολυ πρακτικο, ομως με 45 εκ. υψος τα λιτρα ειναι πολυ λιγοτερα ... Απο την αλλη βεβαια, χρειαζεται μονο 6 χιλιοστα τζαμι χωρις κοντρες και με Safety factor 4. Και ΧΩΡΙΣ κοντρες Παρεπιπτοντως, το theaquatools υπολογιζει τις διαστασεις με τη λογικη οτι ολα τα τζαμια τοποθετουνται ΠΑΝΩ στη βαση. Θα προτεινατε τα τζαμια να μπουν περιμετρικα της βασης? |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλάζουν πολύ τα δεδομένα με αυτές τις διαστάσεις.
Πάνω στη βάση νομίζω πως είναι πιο εύκολο να το κάνεις, από θέμα αντοχής οι απόψεις διίστανται. Τώρα με τις νέες διαστάσεις να υπολογίσεις τα έξης. Αν βάλεις και εσωτερικό φίλτρο στο πλάι , αυτόματα το μήκος του ενυδρείου πέφτει στα 60 εκατοστά, αυτό μπορεί να σε περιορίσει στο είδος των ψαριών που θες να βάλεις. Αφού θες να βάλεις εσωτερικό φίλτρο δώσε όσο πιο πολύ μήκος μπορείς. Και προφανώς το ύψος 40 είναι η στάθμη του νερού, γιατί αν είναι το ύψος του ενυδρείου, αφαιρώντας 4-5 πόντους από το υπόστρωμα και κανα 2 πόντους από την επιφάνεια αυτόματα πας λιγότερο από 35 πόντους ωφέλιμο ύψος
|
|||
|
|||
![]()
Ο κυβος σου Τακη 50-60εκ. μηκος δεν ειναι?
Εχεις δικιο για το υψος, μιλαμε για 10 Χ 50 Χ 30 στη χειροτερη, τουτεστιν 15 λιτρα, ή 5 λιτρα για τη μηχανικη φιλτρανση και την τυρφη, και 5 λιτρα για την ελαφροπετρα + τυρφη. Καλα δεν ειναι? 5 λιτρα δεν εχουν ουτε τα ακριβα eheim. 5 λιτρα για βιολογικο + τυρφη δεν ειναι πολλα για 140 λιτρα μικτα? |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα ο κύβος στη ταράτσα είναι 40 Χ 40 Χ 40
Το φυτεμένο είναι 110 μ Χ 32 π Χ 45 υ Για το φίλτρο δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί υπάρχει και ο χώρος για την αντλία που θα πρέπει να μπει χαμηλά για να μη ξενερίζει και είναι άδειος χώρος, και αυτός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 Χ 12 και αυτό ανάλογα την αντλία πχ η SICCE NOVA (800 Λ/Ω 10watt) χωράει άνετα. Επίσης το ύψος του βιολογικού υλικού θα πρέπει να είναι πιο χαμηλά από τη στάθμη του νερού , γιατί σε περίπτωση εξάτμισης και μείωση της στάθμης η αντλία πάλι θα ξενερίζει. Θέλει καλή μελέτη όλο αυτό
|
|||
|
|||
![]()
Ριξε μια ματια σε αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=omx9O6wB60c Αυτο που κανει ο τυπος ειναι πλεξι καθ' ολο το μηκος και υψος του ενυδρειου (στη δικη μας περιπτωση ολα τα 10 Χ 50 Χ 40 εκατοστα και μετα κανει τρυπες στο πλεξι και ετσι οδηγει τη ροη του νερου εκει που θελει |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εσωτερικο sump | klipitiklopos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 20-03-12 04:02 |
Μια βοηθεια για εσωτερικο sump | johnm62 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 08-06-11 13:31 |
30 λιτρα κυβος!! | Γιώργος Κ | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 34 | 01-12-09 21:42 |