Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-11-15, 08:43
gregkn73 Ο χρήστης gregkn73 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: komotini
Προεπιλογή

Καλημερα

Φιλε παγοκοφτη, αν και φαινεσαι εκνευρισμενος, ελπιζω να μην εισαι, γιατι κουβεντιαζω μαζι σου πολυ ομορφα. Ουσιαστικα διαφωνουμαι στο ποτε ειναι στρωμενο και ποτε ωριμο ενα ενυδρειο. Στρωμενο εγω θεωρω οτι ειναι ενα ενυδρειο, οταν μπορει να διαχειριστει και την ελαχιστη ποσοτητα αμμωνιας. Ωριμο, ειδικα.το θαλασσινο ,μετα τον χρονο! Υποεκτιμας ,οπως και εγω πριν το διαπιστωσω με τα ματια μου, την ππσοτξτα των νιτροποιητικων βακτηριων, που υπαρχουν στο θαλασσινο νερο. Σου περιεγραψα την εμπειια μου για να πεισθεις οπως και εγω. Επισης βλεπω οτι οτι ξερεις και ξεχωριζεις τα βακτηρια, αλλα.με μπερδεψες που συμφωνησες με τον Σακη, και μιλησες για βακτηρια που μειωνουν τα νιτρικα, ενω ο φιλος εδω , ενδειαφερεται γαι το στρωσιμο του ενυδρειου του!

Σακη θα πρεπει ςπεπιτελους να μαθεις να κουνεντιαζεις, χωρις να κανεις χαρακτηρισμους. Ο κουραστικος λοιπον, στα εγραψα για να ξεκαθαρισεις εσυ κυριως, πια ειναι τα ετεροτροφικα και πια τα νιτροποιητικα βακτηρια, και να μην πληροφορεις λανθασμενα τον φιλο εδω. Του προτεινες να στρωσει το ενυδρειο, με ετεροτροφικα βακτηρια, τα special blend, που η ιδια εταιρεια , τα συνιστα για χρηση μονο σε συνδυασμο με προσθηκη πηγης ανθρακας!!!! Πρεπει πρωτα να τα ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου, και μετα να αρχισεις να συμβουλευεις και αλλους. Αντι να διαβασεις αυτα που σουεγραψα, με.χαρακτηρισες και κουραστικο!!! Η ημιμαθεια, ειναι πολυ χειροτερη της αμαθειας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-15, 09:58
Το avatar του χρήστη voas
voas Ο χρήστης voas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Προεπιλογή

παιδια καλημερα!χαλαρωστε λιγο......καλο ειναι τις γνωσεις σας να τις μεταλαμπαδευετε προς οφελος των αρχαριων & νεων συνχομπιστων και οχι για την δικη σας "προβολη"!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-15, 11:51
Το avatar του χρήστη leonardos
leonardos Ο χρήστης leonardos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πρεβεζα
Προεπιλογή

Σακη ενιδρειο και .... επιπλο... περασαν το κρασ τεστ του σισμου που μολις εκανε... οποτε την γλυτωσαμε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-16, 16:45
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

χεχε σε μπερδεψα με το μελος Κλέανδρο που λεγεται Γιωργος

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-16, 17:22
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
χεχε σε μπερδεψα με το μελος Κλέανδρο που λεγεται Γιωργος
το φανταστηκα δεν τρεχει κατι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-16, 17:29
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Προεπιλογή

Συγνωμη που χαλαω το θεμα αλλα επειδη μαζεψε και ο μεγαλος μου γιος,εδω και 15+ μερες 3 ερημιτες απο την θάλασσα και τους εριξα στο σαμπ,ηθελα να ρωτησω,κανουν δουλεια,να τα βαλω στο ενυδρειο ή θα εχω προβλημα με κοραλια κτλ;;;;
Κατι σαλιγγαρια που εριξα παντως κανουν πολυ δουλεια με την αλγη...
Παλιά 16-10-16, 22:34
Senior Member

Προεπιλογή

Γιαννη δεν χαλας κανενα θεμα μην αγχωνεσαι!!
για τους ερημιτες της θαλασσας (μεσσογιακους) δεν εχω ιδεα να σου πω. για τους τροπικους που διαβασα δεν βρηκα καποιον (απο οσους κοιταξα) που να χτυπαει κοραλια, απλα ειναι ενγενει επιθετικοι με τα σαλιγκαρια αν μεγαλωσουν και δεν βρισκουν κελιφος
οσο για την αλγη λενε πως ειναι αποτελεσματικοι και γι αυτο τον πειρα μπας και το διαπιστωσω αλλα.... δεν προλαβα απο κει και περα κατσε μπας και μας διαφωτισει κανενας που να ξερει καλητερα!
-------------------------
παιδια εχω ενα θεματακι και θελω βοηθεια!
αγωρασα ενα ριακτορακι για τον αντιφωσφ. http://www.fish-street.com/coralbox_...racket_reactor
το παρελαβα χθες και σημερα το εβαλα σε λειτουργεια. απο την χαρα μου και την βιασινη μου ξεχασα να το πλεινω. γυρησα τον αντιφωσφ. που δουλευε ηδη για 4-6 μερες και το εβαλα σε λειτουργεια. μετα απο λιγο το ενυδρειο εχει θολωσει αρκετα και εχουν κλεισει και οι σπυρογραφοι. τα κοραλια και τα ψαρια διχνουν καλα. ξερει κανεις τι μπορει εχει γυνει?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leonardos : 16-10-16 στις 22:34 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-15, 15:04
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gregkn73 Εμφάνιση μηνυμάτων
Σακη θα πρεπει ςπεπιτελους να μαθεις να κουνεντιαζεις, χωρις να κανεις χαρακτηρισμους. Ο κουραστικος λοιπον, στα εγραψα για να ξεκαθαρισεις εσυ κυριως, πια ειναι τα ετεροτροφικα και πια τα νιτροποιητικα βακτηρια, και να μην πληροφορεις λανθασμενα τον φιλο εδω. Του προτεινες να στρωσει το ενυδρειο, με ετεροτροφικα βακτηρια, τα special blend, που η ιδια εταιρεια , τα συνιστα για χρηση μονο σε συνδυασμο με προσθηκη πηγης ανθρακας!!!! Πρεπει πρωτα να τα ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου, και μετα να αρχισεις να συμβουλευεις και αλλους. Αντι να διαβασεις αυτα που σουεγραψα, με.χαρακτηρισες και κουραστικο!!! Η ημιμαθεια, ειναι πολυ χειροτερη της αμαθειας.
Γρηγορη η εταιρια λεει οτι δουλευει καλυτερα με χρηση ανθρακα και οχι μονο αν γινεται χρηση του ανθρακα.
επισις το προιον δεν περιεχει μονο ετεροτροφικα βακτηριδια και αυτο μπορεις να το καταλαβεις εκει που λεει οτι κανει μειωση την αμωννιας!
οτι συνιστω σε φιλους ειναι απο πραγματα που εχω δοκιμασει και πολλες φορες με διαφορους συνδιασμους!
το θεμα με τα βακτηριδια το γνωριζω εδω και ενα χρονο που κανω χρηση αυτων!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-15, 16:03
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Καλημερα

Φιλε παγοκοφτη, αν και φαινεσαι εκνευρισμενος, ελπιζω να μην εισαι, γιατι κουβεντιαζω μαζι σου πολυ ομορφα. Ουσιαστικα διαφωνουμαι στο ποτε ειναι στρωμενο και ποτε ωριμο ενα ενυδρειο. Στρωμενο εγω θεωρω οτι ειναι ενα ενυδρειο, οταν μπορει να διαχειριστει και την ελαχιστη ποσοτητα αμμωνιας. Ωριμο, ειδικα.το θαλασσινο ,μετα τον χρονο! Υποεκτιμας ,οπως και εγω πριν το διαπιστωσω με τα ματια μου, την ππσοτξτα των νιτροποιητικων βακτηριων, που υπαρχουν στο θαλασσινο νερο. Σου περιεγραψα την εμπειια μου για να πεισθεις οπως και εγω. Επισης βλεπω οτι οτι ξερεις και ξεχωριζεις τα βακτηρια, αλλα.με μπερδεψες που συμφωνησες με τον Σακη, και μιλησες για βακτηρια που μειωνουν τα νιτρικα, ενω ο φιλος εδω , ενδειαφερεται γαι το στρωσιμο του ενυδρειου του!
Βρε, γιατί να είμαι εκνευρισμένος μαζί σου???? Μου έκανες κάτι και δεν το γνωρίζω????
Καμία σχέση ειλικρινά, γενικά σαν άνθρωπος δεν εκνευρίζομαι και σίγουρα δεν προσπαθώ να περάσω τις απόψεις μου με το ζόρι!!!

Στρωμένο πιστεύω οτι θεωρείται ένα ενυδρείο όταν μπορέι να διαχειριστεί μία έστω και μικρή ποσότητα ΣΥΝΕΧΟΥΣ παραγωγής αμμωνίας, όπως είναι ένα ψαράκι που κάνει κακάκια καθημερινά και όχι μια ποσότητα αμμωνίας από υπολλείματα σε βράχο...
Αν στις 8 μέρες δηλαδή κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού, πες 80% με συνθετικό αλάτι και όχι από την θάλασσα, το ενυδρείο σου θα είναι και πάλι στρωμένο?? Αν μπορούν να υπάρξουν τόσα πολλά βακτήρια μέσα στο νερό, τότε η παρότρυνση σε μερικές περιπτώσεις για άνω του 70% αλλαγή νερού με συνθετικό αλάτι, θα ήταν επικίνδυνη!!!
Έχω στρώσει 3 ενυδρεία θαλασσινά με νερό θαλασσινό και αμμωνία μετρώντας με τεστ, πώς δεν παρατήρησα κάτι αντίστοιχο με την περίπτωσή σου??
2 χρόνια που ασχολούμαι, δεν είδα ούτε μία δημοσίευση ποτέ για στρώσιμο ενυδρείου σε μια βδομάδα!!
Πέρασαν οι 8 ημέρες και είδες αμμωνία 0 και νιτρικά 3... Πες οτι βάζεις ψαράκι και αρχίζεις και το ταΐζεις και το ψαράκι αρχίζει τα κακάκια, πόσα βακτήρια θα έχουν απομείνει μετά από 8 μέρες και χωρίς φαγητάκι, ώστε να αντιμετωπίσουν την διαρκή πλέον παραγωγή αμμωνίας??
Την ελάχιστη ποσότητα αμμωνίας δεν την διαχειρίστηκε το ενυδρείο σου, αλλά το νερό από την θάλασσα... ότι μπορούσε να κάνει το έκανε, έστω να μπορούσε να κάνει και κάτι παραπάνω από 3ppm... όταν βάλεις το ψαράκι μέσα τι θα γίνει που θα έχεις συνεχή παραγωγή αμμωνίας και τα βακτήρια απο το νερό θα εξαντληθούν?? Θα περιμένεις η αμμωνία αυτή να μετατραπέι σε νιτρώδη νιτρικά κλπ... δηλαδή να στρώσει το ενυδρείο σου... Αυτό λέγεται στρώσιμο ενυδρείου με ψάρια....
Τέλος να πω το προφανές, η ελάχιστη διαχείριση ποσότητας αμμωνίας μπορέι να γίνει και σε λιγότερο από 1 μέρα, αφού ότι χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί, βρίσκεται μέσα στο νερό αρχικά.. Δεν χρειάζεται να περάσουν 8 μέρες... θεωρείται και σε μία μέρα στρωμένο το ενυδρείο?????
Για να έχεις έτοιμο στρωμένο ενυδρείο, όσο το δυνατόν γίνεται, άμεσα, πρέπει να βάλουμε όσο πιο ζωντανό βράχο τουλάχιστον μπορούμε και ζωντανή άμμο αν γίνεται και όχι μόνο φρέσκο θαλασσινό νερό!!
Μπορείς να κάνεις πείραμα κλείνοντας ένα βαρέλι με θαλασσινό νερό αεροστεγώς και να το ξανανοίξεις μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και να μετρήσεις αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά ότι θες... για να καταλάβεις πόσα βακτήρια υπήρχαν και ψόφησαν μέσα στο βαρέλι...

Να γράψω κι ένα λίγο σιχαμερό παράδειγμα μιας και εκτρέφω κατσαρίδες για τις ταραντούλες μου...
Έχω σε ένα δοχείο 100 κατσαρίδες μιας ημέρας και ξέρω οτι για να αρχίσουν να αναπαράγονται πρέπει να περάσουν 3 μήνες... Και όντως μετά από 3 μήνες αρχίζω και βλέπω νύμφες και λέω ωραία έστρωσε η αποικία μου, μπορώ να ταΐζω συνεχώς τις ταραντούλες μου χωρίς να φοβάμαι οτι θα μου μειωθούν σε αριθμό, καθώς για κάθε μία που δίνω θα παίρνω 10-15 μικρά κλπ κλπ
Έχω και ένα άλλο δοχείο με 100 κατσαρίδες μιας ημέρας, που όταν μου το έφεραν τους έπεσαν και 3-4 ενήλικες, οι οποίες μετά από 8 μέρες γέννησαν απο 10 μικρά, βλέπω τα μικρά και λέω έστρωσε η αποικία μου, μπορώ να ταΐζω συνεχώς κατσαρίδες χωρίς να φοβάμαι, μείωση του αριθμού τους...
Ποιά αποικία θα διατηρηθεί από τις 2?? Δεν ξέρω αν είναι επιτυχής παραλληλισμός, ελπίζω στο περίπου πως ναι Αν συγκρίνω τον αριθμό βακτηρίων μέσα σε ένα στρωμένο φίλτρο ή βράχο, με αυτά που μπανιαρίζονται ελεύθερα στο νερό, σίγουρα ναι...

Αν τώρα εσύ αυθαίρετα ορίζεις σαν στρώσιμο, την διαχείριση ελαχιστης ποσοτητας αμμωνιας, σε αντίθεση με ότι έχω διαβάσει μέχρι σήμερα... ε τότε έχεις δίκιο... Αλλά τότε κι εγώ μπορώ να ορίσω σαν στρώσιμο του ενυδρείου, την επιβίωση για μία μέρα ένος χρυσόψαρου σε νερό βρύσης και βουαλά, το ενυδρείο στρωνει μέσα σε μία μέρα...

Ξαναγράφω οτι έγραψα για τις χρήσεις βακτηρίων απαντώντας στο δικό σου παρακάτω ποστ και όχι σε συμφωνία ή διαφωνία με τον Σάκη...
Παράθεση:
Γνωμη μου σε στρωμμενο ενυδρειο, η χρηση βακτηριων ειναι πεταμα χρημματων, μια ακομη υπερβολη των θαλασσινων!
Αυτά!! Μπορείς κάλλιστα να συνεχίσεις να πιστεύεις οτι το ενυδρείο έστρωσε όντως σε 8 ημέρες κι εγώ το αντίθετο, εκτός και φυσικά αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω λάβει υπ' όψην μου... Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συμφωνία σε μια γνώμη μετά από μια διαφωνία όπου όλα τα επιχειρήματα έχουν παρατεθεί

Και μη μου ξαναπεις οτι εκνευρίστηκα γιατί θα γίνει χαμός
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από voas Εμφάνιση μηνυμάτων
παιδια καλημερα!χαλαρωστε λιγο......καλο ειναι τις γνωσεις σας να τις μεταλαμπαδευετε προς οφελος των αρχαριων & νεων συνχομπιστων και οχι για την δικη σας "προβολη"!!!
Φίλε μου αν αναφέρεσαι σε εμένα, με συγχωρείς ειλικρινά και σίγουρα δεν επιθυμώ καμία προβολή εδώ μέσα!! Είμαι διάσημος έτσι κι αλλιώς στην Πάτρα που ζω
Χωρίς πλάκα τώρα, παρακολουθώ κάθε θέμα ειδικά νέου θαλασσινού και γράφω όπως μπορέις να διαπιστώσεις πολύ σπάνια, συνήθως αν έχω εμπειρία σε κάτι που δεν έχει προταθεί από τους εμπειρότερους!! Απλά επειδή μου έκανε πολύ παράταιρο το στρώσιμο του ενυδρείου σς 8 ημέρες και κάθε αρχάριος θα μπορούσε να πράξει το ίδιο, γι' αυτό διαφώνησα και το συνέχισα...
Αν ήμουν αρχάριος θα καταλάβαινα οτι το μυστικό για το αστραπιαίο στρώσιμο είναι το θαλασσινό νερό, καθώς όλα τα άλλα είναι νεκρά, και χωρίς βακτήρια σε μπουκαλάκια κι όλας... Magic!!! Αυτά!!
Σορρυ που καταστρέψαμε το θεμα του φίλου...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 24-11-15 στις 16:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-15, 17:11
mixalakis Ο χρήστης mixalakis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Προεπιλογή

από τα λεγόμενά σας δείχνετε ότι έχετε προηγούμενα. καλό είναι να τα λύσετε , ίσως σε κάποιο καφέ η αν θέλετε μέσα στο φορουμ μπείτε σε ένα νέο ποστ που θα ανοίξετε με τιτλο " το στρωσιμο σε 8 ημέρες" κάτι σαν τον γύρο της γης. ο άνθρωπος εδώ ζητάει πληροφορίες , κι εγώ ως αρχάριος μπαίνω και θέλω να μάθω κάτι παραπάνω οχι να χανω την μπαλα.
Circulation: 2 X Tunze 6055 Return pump: Sicce 4000
Skimmer : RLSS 6
Heating : Eheim 300 Cooling : Teco TK500

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-15, 17:28
Senior Member

Προεπιλογή

Σορρυ που καταστρέψαμε το θεμα του φίλου... [/QUOTE]

Ασφαλος και δεν κατεστρεψες κανενα θεμα, ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος!!! οι διαφωνιες ειναι για να υπαρχουν και μεσω ανταλαγης αποψεων να μας κανουν καλητερα κατιρτισμενους η ποιο ξεροκεφαλους

Παρ ολα αυτα τα απονιτροποιητικα βακτιρια εχουν σαν δουλεια την οξειδωση της αμωνιας σε νιτροδι ιοντα και αυτα με τη σειρα τους σε νιτρικα ιοντα. Αυτα ειναι τα Nitrosomonas sp. και τα Nitrobacter sp. Οσ γνοστον μια αποικια ακμαζει οσο τα φαγητο ειναι επαρκες (υπερ επαρκεσ θα ελεγα), παρικμαζει με την μειωση του και σταθεροποιοιτε με την σταθεροποιηση του. Αυτο ακριβος ειναι που περιμενουμε να γινει σε ενα νεο ενυδρειο, η δημιουργεια μιας υπερ αποικειας και η σταδιακη μειωση του πληθησμου της μεχρι να σταθεροποιοιθουν οι παραμετροι μας, κατι το οποιο θα αλλαζει (ασημαντα ομος) καθε φωρα που θα αλλαζει κατι μεσα στο ενυδρειο. Αν ας πουμε κουνισουμε ενα βραχο τοτε καποια βακτιρια εδεχομενος να πεθανουν αυτα κατα την αποσυνθεση θα παραξουν αμωνια.... το ιδιο αν προσθεσουμε καποιο ψαρι... ολα αυτα λογικα ειναι.
Τωρα το ποσο γρηγορα γυνεται αυτη η διαδικασια... η βιβλιογραφια λεει 2 μηνες max
Η ερωτιση ηταν αν μπορει μα μπουσταριστει, αλλα μαλων ειναι καλητερα να την ξεχασουμε

Ας δοκιμασω τοτε μια αλλη ερωτιση!!
Οταν λεμε ζωντανος βραχος η ζωντανεμα του βραχου τι ενωουμε??? τον αποικισμο του απο απονιτροποιητικα βακτιρια ή και αλλα???
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές