|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για αιτιολόγησε λοιπόν γιατί σε στρωμμένο ενυδρείο, με επαρκηνπληθυσμο νιτροποιητικων βακτηρίων για την ιχθυοφορτωση μας, χρειάζεται ή προσθήκη τέτοιων βακτηρίων σε ρουτίνα; Λεονάρντο εβαλες και ζωντανό βράχο εκτώς από θαλασσινό νερό είδα. Τα βακτήρια δεν σοιυνχρειαζονταινσε τίποτα και απλαμθανσου ελαφρυνουν την τσέπη σου. Κάνε υπομονή και θα στρωσει χωρίς βακτηρια . Αν και βιάστηκε, έπρεπε να τελειώσει το σαμπ και μετά να ξεκινήσεις!οταν τον συνδέσεις , θα ξαναπεράσει έναν μικρό κύκλο αμμωνίας και ίσως στρεσαρεις άδικα, τα οποία ζωντανά έχεις βάλει μέχρι τότε. |
|
||||
|
||||
![]()
ζωντανο δεν εχω βαλει καθολου ακομα αλλα σε λιγο θα βαλω 1-2 κιλα. ολος ο βραχος ειναι νεκρος απο παραλια της πρεβεζας, αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι κανα 2 κωματια ειναι λες και ηρθαν απο τα φιτζι
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μην τα περνεις ολα οτι τα λεμε για παρτη σου! Εγω προσωπικα δεν εχω να χορισω κανενα χωραφι -ενυδρειο ο καθενας εχει το δικο του και το απολαμβανει!!! Φυσικα δεν μπορουμε να σε αφηνουμε να γραφεις πραγματα που μπορουν να διμιουργισουν προβλημα σε αλλο συνχομπιστα! Απο οτι βλεπεις δεν στο λεω μονο εγω αλλα και αλλοι! καλο βραδυ να εχεις και μην πιστεψεις οτι εγω θα παψω να γραφω για κατι που με γεμιζει καθημερινα περισσοτερο!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια πρωτον και κυριον ψιχρεμια!!! ειμαστε που μαστε λιγοι τοι αλμυρου εδω μην αρπαζομαστε κιολας. Προφανος υπαρχουν διαφορετικες αποψεις που δοκιμο ειναι να τις ακουμε και ο καθενας με τη σειρα του μπορει να κρινει και να λεει αν θελει την αποψη του.
Τον κυκλο της αμωνιας τον ξερω στο γλυκο αλλα δεν ηξερα αν υσχιει το ιδιο και στο αλμυρο... αλλα προφανος και ειναι το ιδιο μιας και μιλαμε για βακτιρια που δεν επιρεαζονται απο αλατοτιες και τρεφονται απο κατι που παραγουν ολοι οι οργανισμοι!!! Απλα ηλπιζα οτι ειπαρχουν σκευασματα τα οπιοια με καποια σειρα χρησης μπορουν να ζωντανεψουν ενα βραχο κατα την διαικασια του στισηματος (ετσι για να εχω κατι να ασχολουμε μεχρι να ειναι ετιμο για ψαρια η κοραλια) Φυσικα και ξερο οτι κανω χαζομαρα που δεν περιμενω το επιπλο αλλα επιδει στην βραση κωλαει το συδερο και τα οικονομικα ειναι.... αστα αν δεν τα κανω τα αρχικα με μια ανασα και να βλεπω καποια προοδο (και η γυναικα γιατι φωναζει) τοτε ... καικαμε αλλα οκ τι να κανουμε αποδω και περα υπομονη!!! χαχαχα |
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι δικαιολογημένος για τα πάντα τότε φίλε, σε καταλαβαίνω
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Την ιδια δουλεια =μειωση νιτρικων, με τα ετεροτροφα βακτηρια που αναπτυσονται με τις προβιοτικες μεθοδους, αλλα με πολυ πιο φυσικο τροπο και διαφορετικη βιολογικη διεργασια , κανουν τα αναεροβια απονιτροποιητικα βακτηρια, που αναπτυσονται στα Deep Sand Bed, που χρησιμοποιω εγω , για μειωση νιττρικων! Φιλε παγοκοφτη ο κυκλος ολοκληρωθηκε σε λιγοτερο απο 8 μερες(για να παρω ενδειξη νιτρικων, σημαινει οτι πριν ειχα αμωνια), γιατι προφανως ο νεκρος βραχος και αραγωνιτης ειχαν ελαχιστους νεκρους οργανισμους που απελευθερωσανε μικρη ποστητα αμμωνιας, ενω το θαλασσινο νερο ειχε μεγαλο πληθυσμο απο νιτροποιητικα βακτηρια, που πολυ γρηγορα καταναλωσανε την λιγη αμμωνια....γι αυτο και στις 8 μερες ειχα μολις 3ppm ΝΟ3 και 0ppm ΝΗ4. Ποτε δεν γραφω κατι αν δεν ειμαι απολυτα σιγουρος και το καταναω πληρως ! Λεοναρδο οταν λεω οτι μικρες αλλαγες σε στρωμεννο ενυδρειο , προκαλουν ενα μικρο κυκλο αζωτου, εννοω οτι θα ανεβει λιγο η αμμωνια, με τα οποια επακολουθα στα ζωντανα μας. ο λογος https://en.wikipedia.org/wiki/Periphyton http://algaescrubber.net/forums/show...-food-producer Σακη ο πληθυσμος των νιτροποιητικων βακτηριων, μετα το στρωσιμο, αυξανεται σιγα, γι αυτο χρειαζεται και με μετρο στοκαρισμα, ειτε στρωσεις με θαλασσινο νερο, ειτε με ζωντανο βραχο=μπολι, ειτε με αγοραστα βακτηρια=πεταμενα λεφτα για εμενα, διοτι υπαρχουν δωρεαν καλυτεροι και πιο φυσικοι τροποι στρωσιματος! Και εγω επαρχεια ειμαι, και μετα το στρωσιμο, ανεμωνες εβαλα δικες μας, τις οποιες εχω ακομη, για να αυξησω των πληθυσμο των νιτροποιητιλων βακτηριων, πριν βρω και βαλω ψαρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου πρώτα απ' όλα γνωρίζω πολύ καλά τα είδη των βακτηρίων και τι δουλειά κάνει το καθένα και δεύτερον τα μπουκαλάκια που περιέχουν βακτήρια γράφουν πάνω τι βακτήρια περιέχουν και για ποια δουλειά προορίζονται... Το αν κάνουν δουλειά ή όχι να το δούμε... Πάντα μου φαινόταν εξωπραγματικό να κρατήσεις βακτήρια μέσα σε ένα σφραγγισμένο μπουκαλάκι...
Κάνω από πέρυσι πειράματα με vodka και ζαχαρίτσα σε θαλασσινό ενυδρείο και με και χωρίς πρόσθεση βακτηρίων (ουσιαστική διαφορά δεν είδα με χρήση βακτηρίων, εκτός της μη τήρησης καθημερινής ρουτίνας, αλλά περιοδικής, εβδομαδιαίας π.χ.)... Προφανώς και δεν μπερδεύω κάτι!! Πρόσθεσα για την χρήση βακτηρίων, αναφερόμενος στην παρακάτω δημοσίευσή σου Παράθεση:
Αν δεν ήταν από θάλασσα το νερό, θα χρειαζόταν υποχρεωτικά??? Πίστεψέ με το θαλασσινό νερό περιέχει ελάχιστο αριθμό βακτηρίων, ικάνο να σου επιταχύνει τον κύκλο!! Και ο λόγος είναι οτι τα βακτήρια δεν γουστάρουν το κολύμπι, αλλά τις επιφάνειες και κυρίως δεν χρειάζεται να είναι αυξημένα σε αριθμό στην θάλασσά μας, γιατί δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο τις αμμωνίες κλπ... που παράγονται στο ενυδρείο μας... Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Για να λες οτι από τους ελαχιστους νεκρους οργανισμους, που απελευθέρωσαν αμμωνία, μέτρησες μετά από 8 ημέρες 3ppm ΝΟ3, πρώτα απ' ολα σημαίνει οτι αυτες τις μέρες δεν προσέθετες κάποια άλλη τροφή ή αμμωνία!!!! Δηλαδή κατάφερες να στρώσεις ενυδρείο και σε 8 μέρες και χωρίς να προσθέσεις τροφή ή αμμωνία!!!!!!!!!!!!!! Είσαι απόλυτα σίγουρος και το κατανοείς αυτό???? ![]() ![]() ![]() Δεύτερον, με 3ppm NO3 θεωρείς οτι το ενυδρείο έχει στρώσει?? Αυτό που λέμε ότι όταν το ενυδρείο στρώσει να νιτρικά θα έχουν φτάσει στον Θεό και κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή νερού.... στο δικό σου στρώσιμο, απλά δεν συνέβη??????? (που δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να συμβεί) ![]() ![]() ![]() Τρίτον, για να λέμε ένα ενυδρείο στρωμένο, θεωρούμε οτι έχει επαρκή εποικισμό από βακτήρια το φίλτρο του, ή ο βράχος στο θαλασσινό ενυδρείο, ώστε να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του!! Εσένα αυτή η εποίκηση πώς έγινε??? Αυτός ο ελάχιστος αρχικός αριθμός από βακτήρια, αποφάσισε να πάει να ξεκουραστεί μετά το κολύμπι στον βράχο σου και να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται (χωρίς τροφή!!!) σαν τρελός για μία βδομάδα ΜΟΝΟ και εγένετο στρώσιμο ενυδρείου?????????? Τέταρτον, αν δεν είχες καθόλου βράχο μέσα και έβαζες σε ποσότητα τροφής ή αμμωνίας το ποσό της αμμωνίας που απέβαλε ο βράχος σου, και έβλεπες ότι μετά από μία βδομάδα είχε γίνει 3ppm NO3, πάλι στρωμένο θα έλεγες το ενυδρείο σου???? ![]() ![]() ![]() Δεν έχω να πω κάτι άλλο, εκτός από ότι το ενυδρείο σου, σίγουρα δεν έστρωσε ποτέ μέσα σε 8 μέρες!!! Παράθεση:
Έχεις γράψει αρκετά ποστ που έχω διαβάσει και ψάχνεις και διαβάζεις αρκετά, αλλά το θέμα αυτό με το στρώσιμο οφείλεις να παραδεχθείς οτι ήταν off εντελώς... ![]() Οτιδήποτε μπορεί να εκλάβεις σαν ειρωνία = χιούμορ (χωρίς δεύτερη σκέψη) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε 8 μερες δεν κανεις τπτ το οτι εσυ ειδες χαμηλα νιτρικα και μη μετρησημα φωσφορικα δεν σημαινει στρωσιμο! πηραμα εκανες με πηραματοζωα της ανεμονες δεν εβαλες κανενα σοβαρο ψαρι!! Ο αλλος δεν ξερεις τι εχει να βαλει για να κανει την δοκιμη. Οποτε πρεπει να κανει λιγο υπομονη ακομα μεχρι να περασουν μερικες μερες δυνεχιζοντας καποιες ρουτηνες! Δεν λεμε οτι χορις βακτηριδια δεν μπορεις να κανεις δουλεια απλα να boostaris το συστημα σου! δεν ειναι πεταμενα λεφτα σε οποια μορφη και να ειναι.Πεταμανα τα εβλεπα και εγω οταν μου ελεγαν πριν απο περιπου 1.5 χρονο αλλα τελικα κανει δουλεια! Επισις το συστημα σου ειναι 850λτ και ισως και με λιγα ψαρια ή της ανεμωνες να μη φενοταν αμμωνια γιατι ηταν πολλα τα λιτρα! σε ενα μικροτερο δεν ξερεις τι θα επαιζε και δεν μπορεις να πεις ειναι σε κλιμακα! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα με reefακι 150λιτρων | jiraiya | Reef | 72 | 11-01-11 23:43 |
Το reefακι μου! | golf4470 | Reef | 13 | 11-04-10 13:54 |
Το reefακι μου! | madfdg | Reef | 96 | 12-10-08 19:36 |
Το reefακι μου | sot-zoe | Reef | 13 | 01-01-06 21:42 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ DIY CO2 | GEORGE ARGOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 22-09-05 16:09 |