|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομιζω οτι ενα εσωτερικο φιλτρο μεγεθους να χωραει αρκετη τυρφη για 110 λιτρα ενυδρειο, χωρις να φαινεται γκουμουτσα μεσα στο ενυδρειο.
Αν δεν πιστευεις οτι το φιλτρο σου με μειωμενο βιολογικο υλικο (για να χωρεσει τυρφη) θα ανταπεξελθει στην ιχθοφορτωση, παρε ενα μεγαλυτερο εξωτερικο φιλτρο (για να μη βγαλεις βιολογικο) και αφιερωσε το ενα καλαθι του στην τυρφη. Βαλε σμιχτα 3 δεματακια τυρφη και αλλαζε το ενα εκ παραδρομης καθε εβδομαδα. Μη πας για μεγαλες ποσοτητες και μεγαλη πτωση πεχα, για να μην εχεις και μεγαλες μεταβολες σε καθε αλλαγη. Επειδη καθε εβδομαδα θα εχεις ανοιγμα φιλτρου, θα ελεγα να μη παρεις Classic eheim,αλλα καποιο μοντερνο με πιο ευκολο priming. Αλλιως ενα επιπλεον μικρο εξωτερικο (0.5-1 λιτρο χωρητικοτητα), μονο για τυρφη και μηχανικο υλικο. (νομιζω οτι 300-400ml συνολικα ενυδρειακη τυρφη θα ειναι ΟΚ) ------------------------- Να ξερεις ομως οτι η προετοιμασια (παλαιωση) το νερου, δεν ειναι μονο για θερμοκρασια (για καποιους που δεν εχουν ασφαλες ή οικονομικο μεσο θερμανσης του νερου), αποχλωριωση, τυρφη κλπ Γινονται κι αλλες διεργασιες με τα αερια του νερου. Σπανια δημιουργειται εμφανες προβλημα (GBD ή ph μεταβολες), αλλα ειναι να μη σου τυχει. Οποιος δεν μπορει να εχει εσωτερικα βαρελι (οι περισσοτεροι δλδ) μπορει να βαλει τουλαχιστον στο μπαλκονι (με καποια προστασια απο το κρυο).
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 20-11-15 στις 00:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
|||
|
|||
![]()
delta ευχαριστω για την απαντηση.
Προετοιμαζω αγορα ενυδρειου 450 λιτρων (καθαρα) - δεν εχω εξωτερικο φιλτρο και δεν ξερω πιο να προτιμησω. Εχω ενα εσωτερικο φιλτρο που δουλευει τωρα στο 120λιτρο. Ειναι το Shark ADV 600 της Sicce και δινει περιπου 600L/hr. Αυτο που σκεφτομαι ειναι να εχω μονο τυρφη στο εσωτερικο που αλλαζει ευκολα, αλλα βεβαια τιθεται θεμα της ποσοτητας της τυρφης που μπορει να χωρεσει, δεδομενου οτι το δικο μου χωραει μονο 320ml υλικου, το οποιο ειναι ομολογουμενως πολυ λιγο για 450 λιτρα καθαρα. Οποτε καταλληγω σε αυτο που επεσημανες εσυ στην αρχη, ποιο ειναι το καταλληλο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ φιλτρο για 450-500λιτρα? Προτεραιοτητα ειναι: α. Επαρκης κυκλοφορια νερου β. Επαρκης χωρος για μηχανικη φιλτρανση και βιολογια β. Ευκολια ανοιγματος για αλλαγης τυρφης + καθαρισμο (εχω ακουσει πολυ καλα για τα Fluval) γ. Watt λειτουργιας & κοστος αγορας Εχω δει κατι φτηνα Dophin και Sun Sun, δεν ξερω αν αξιζουν... Να ανοιξω ξεχωριστο θεμα?? |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Κώστα, άνοιξε ένα καινούριο θέμα, είναι καλύτερα
![]()
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ισως οχι μονο για ενα εξωτερικο, αλλα για δυο, αν θες και τυρφη. Γιατι αληθεια τυρφη? Γιατι δεν πας σε ωσμωση? Τι ψαρια θα εχει?
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι να πας σε νεο εξωτερικο , πανε για Α/Ο.
επισης σε 450 λιτρα , δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξεις με την τυρφη.. θα σου βγει πολυ φθηνα η Α/Ο και πολυ πιο ευκολη δουλεια. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελει να μην εχει βαρελια κλπ, δεν θα του βγει τοσο φτηνα η ωσμωση, γιατι θα πρεπει να παρει δυνατη, να μπορει να κανει απευθειας αλλαγη και να κανει και μιξη με προφιλτραρισμενο αυτοματα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τύρφη | kospets | Δίσκοι | 4 | 25-01-12 14:57 |
Τύρφη σε εσωτερικό φίλτρο. | kostasz87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 28-03-11 14:02 |
Τύρφη στο φίλτρο | asteris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 05-08-04 11:44 |
Τύρφη στο φίλτρο? | Filippos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 15-05-04 16:17 |