|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δε ρουφας με ενα λαστιχο σκετο για να αδειαζεις και μετα με την αντλια μονο να γεμιζεις?
|
||||
|
||||
![]()
Τα δοχεία τροφίμων/λαδιού(πλαστικά και ανοξείδωτα) ή πόσιμου νερού κάνουν μια χαρά. Τα βρίσκεις αρκετά φθηνότερα αν ψάξεις ή αν πας στις βιομηχανίες που τα παράγουν
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλά με την αντλία θα αδειαζει/γεμίζει πιο γρήγορα με λιγότερη μουρμούρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να το κάνεις και χωρίς μανομετρικό, και χωρίς να χρειάζεται η αντλία να είναι εκτός βαρελιού.
Κάτι σαν και αυτό δηλαδή, που αν βάλεις το ταυ χαμηλά δεν χρειάζεσαι μανομετρικό, και με ένα quick release το λάστιχο μπαίνει και βγαίνει σε δευτερόλεπτα. Φαντάζομαι ότι το βαρέλι αλλαγής θα το έχεις κάπου κοντά στο ενυδρείο; Πάντως αν έχεις την δυνατότητα το βαρέλι να το έχεις σε υψηλότερο επίπεδο από το ενυδρείο, δεν χρειάζεσαι καν αντλία με αυτό το σύστημα (πχ σε μεζονέτα, ή σε μονοκατοικία) αρκεί να έχεις μακρύ λάστιχο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλά θα ήταν αλλά είμαι στον 3ο και πάνω δεν έχω κανέναν.
αν είχα τόσο μεγάλο λάστιχο μαύτο θα με κυνηγούσε ![]() το βαρέλι θα το έχω ακριβώς δίπλα. για το άδειασμα έτσι θα το κάνω για το γέμισμα έχω πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού θα έχεις το βαρέλι δίπλα τότε είναι πολύ εύκολο!
Στο ίδιο λάστιχο που θα έχεις στο ταυ για το άδειασμα, μόλις τελειώσεις, το συνδέεις στην αντλία που θα έχεις μέσα στο βαρέλι (στην οποία θα έχεις ένα κομμάτι λάστιχο με έναν σύνδεσμο στην άκρη του) και δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο μανομετρικό, γιατί δεν θα το στέλνεις το νερό μέχρι το χείλος του ενυδρείου, αλλά μέχρι το ύψος του βαρελιού (λογικά το ταυ θα είναι πιο χαμηλά). Αν δεν γίνομαι κατανοητός, αύριο που θα είναι μέρα θα σου βγάλω μερικές φωτογραφίες! Όχι ότι είναι κακό να έχεις μια δυνατή και καλή αντλία όπως η sicce (την χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια κι εγώ)!
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ξανά βάζω το ποστ για αναζήτηση αντλιας
θέλω η αντλία να έχει 2 εξόδους να μην είναι βυθιζόμενη δλδ για να την συνδέσω εξωτερικά. εκτός τις sicce που έχουν 2 στομια υπάρχει κάποια άλλη γνωστή μάρκα η έστω κινεζική αλλά δοκιμασμένη που να έχει 2 στομια? το θέμα είναι ότι θέλω να έχει τα εξής χαρακτηριστικα 2000-3000l/h μανόμετρικο 2-3 μέτρα τα w δεν με πολύ νοιάζουν γιατί δεν θα δουλεύει συνέχεια, έχω βρει στο ebay αλλά μόνο κινεζικές και με μεταφορικά γύρο στο 50 - 70 βγαίνουν. και sicce δεν έχω βρει Ελλάδα σ αυτά τα χαρακτιριστικα, γύρο στο 50ρικο υπάρχει κάτι? πείτε καμιά γνωμη
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα και για τις αντλιες της EHEIM και της AquaMedic.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκουπα βυθου και υψος | Zelampal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 02-06-14 10:28 |
Φυτο Για ενυδρειο με υψος 1,20 | gmavro | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 52 | 12-11-12 10:18 |
τελικο υψος φυτων | jimfytakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 12-05-08 17:36 |
ΒΑΣΗ-επιπλο ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ.....ΠΙΟ ΥΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟ? | maria-paok | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 01-01-05 14:14 |