|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν στειλεις την γιαγια σου (που μαλλον δεν εχει πτυχιο ηλεκτρονικου μηχανικου) σε ενα μαγαζι καπου στη καννιγος και της πεις να σου φερει ενα μετασχηματιστη 12 volt 500ma μην εκπλαγεις αν σου φερει κατι ΧΩΡΙΣ ανορθωση...
Γιαυτο το λεω και το τονιζω. Μην ξεχνας οτι πολλοι απο αυτούς που ασχολουνται με ψαρια και οχι με τεχνολογια και μας διαβαζουν, ήδη το γεγονος οτι ειναι στο internet ειναι μαλλον too much. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.eshop.gr/search_per.phtml...ategory=LIGHTS
1. Ποια απο αυτες τις λάμπες, πιστεύετε οτι θα δώσουν φωτισμό τέτοιο στο ενυδρείο, ώστε να τονίζονται τα χρώματα των ψαριών και φυτών , χωρίς να ενοχλεί τα ψάρια κατά την διάρκεια της νυχτας? Θελω να βάλω μία λάμπα έτσι ώστε οταν σβήνει το κανονικό φώς, να ανάβει αυτη και να μπορώ να βλέπω μέσα στο ενυδρείο και να θαυμάζω τα ψαράκια μου, και ταυτόχρονα να μην φωτίζει και όλο το δωμάτιο. Βασικά κάτι σαν black light το φαντάζομαι. 2. Υπάρχει κανένας διπλός χρονοδιακόπτης , έτσι ώστε αυτόματα οταν σβήνουν τα κανονικά φώτα να ανάβουν τα "βραδυνα" ? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εβαλα αυτα :
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.806111 Η δουλεια σου μπορει να γινει με δυο διαφορετικους χρονοδιακοπτες. |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο μου ειχε χτυπησει στο ματι και εμενα.
Ποσο μεγάλο ειναι το ενυδρείο σου? Εφτασαν οι δυο λάμπες αυτές για να το φωτίσεις? Ρεύμα θα δώσω απο ένα AT τροφοδοτικό pc, που έχω κάπου στο πατάρι και ειναι και αχρησιμοποιήτο. Μπορείς να ανεβάσεις μία φωτογράφια, φωτισμένο με αυτες τις λάμπες? Γινεται και με δυο χρονοδιακοπτες, αλλα δεν θα εχει ακριβεια στο σβησιμο και αναμα, εκτος και αν παω να πάρω δύο ψηφιακούς χρονοδιακόπτες που θα ρυθμιστούν τέλεια. Στην εσχατη των περιπτωσεων θα το κανω ετσι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν χρειαζεται να γινει απολυτος συγχρονισμος !!! Βαλε το moonlight να αναβει μιση ωρα πριν σβησουν οι λαμπες και να σβηνει μιση ωρα αφου αναψουν !! Το ενυδρειο μου ειναι 110 λιτρα. Για το ρυθμιζομενο τροφοδοτικο δες την φωτογραφια που ανεβασα πιο πανω (τιμη περιπου 6 ευρω αν θυμαμαι καλα). Οσο για φωτογραφια του ενυδρειου μου...ρωτησε τον netblues που την ειδε ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Κάπως έτσι θα το κάνω με δυο χρονοδιακόπτες. Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν στείλω τη γιαγιά μου της λέω ένα μετασχηματιστή 220/12 συνεχές και τελειώνει το πρόβλημα... Αλλά είπαμε να μην είμαστε τόσο της λεπτομέρειας!
![]() ![]() EDIT: ένας εύκολος τρόπος να κάνεις με το που σβήνουν οι "κανονικές" να ανάβους οι νύχτας είναι με τη χρήση ενός ηλεκτρονόμου ή ρελέ ή διακόπτη ελεγχόμενου από τάση. Τα εξάντλησα όλα! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george hmmy : 24-11-05 στις 09:41 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εβαλα τις λαμπες πανω στο καπακι σε διαφορες θεσεις : Στο πισω μερος παραλληλα την μια με την αλλη Στο κεντρο παλι παραλληλα Και μπροστα Οταν ειναι πισω...σκοταδι μαυρο !! Καπως καλυτερα ειναι στο μπροστινο μερος του ενυδρειου ... αλλα και παλι το φως φτανει μετα βιας στον πυθμενα του ενυδρειου και απλως αχνοφαινονται καποιες σκιες των ψαριων. Ειπαμε ειναι moonlight αλλα οχι να μην βλεπουμε και τιποτα. Μετρησα και την ταση ειναι ολα ΟΚ...12V. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιατι δεν τις βάζεις μέσα στο φωτιστικό δίπλα στην κανονική λάμπα?
Δεν εχεις χώρο? Εγω εκει σκέφτομαι να τις βάλω για να ενισχύονται απο τον καθρέφτη, αλλιως ειναι λογικο να μην εχουν απόδοση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μήπως πρέπει να ξαναδεις το φως σε απόλυτο σκοτάδι? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|