|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά το καταλαβα τότε, δηλαδή τα νιτρικά απο 25ppm θεωρητικά κατέβηκαν κάτω απο 10, δεν γίνεται ετσι απλα αυτό, και ειδικα δεν γίνεται μετά απο καθαρισμό, στη καλύτερη θα υπήρχε αργή αύξηση, όχι μείωση, εκτος αν δεν μέτρησες καλά.
Δεν ρίχνεις μια ματιά στο φίλτρο , μήπως απο το βυθό έπιασε κάτι και του έκοψε τη ροή ; Εχει συμβεί μία φορα σε μενα , αλλά ειχα να καθαρίσω το φίλτρο μήνες, τα νιτρικά είχαν μηδενίσει στη κυριολεξία, και η αλήθεια είναι πως τρόμαξα. Καθάρισα το φίλτρο (είχε υπερβολική μπίχλα) και τα νιτρικά επανήλθαν
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα με μπερδεψατε!!! Γιατι να το ανεβασω?Δεν ειναι καλα ετσι μειωμενα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είπαμε να τα ανεβάσεις, καθάρισε όμως το φίλτρο σου, καμια φορά η αναερόβια βιολογία συμπεριφέρεται παράξενα αν δεν είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, από την άλλη όμως , αν το φίλτρο σου έχει μειωμένη ροή λόγω βρώμας, είναι κοντά στο να σταματήσει, και τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Προσωπικά προσπαθώ να φτιάξω συνθήκες αναερόβιας βιολογίας, αλλά το κύριο φίλτρο δουλεύει κανονικά, όλο το εγχείρημα είναι εκτός του κύριου φίλτρου
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο μου δεν φαινεται να εχει μειωθει η ροη του.Εγω βεβαια θα το καθαρισω για σιγουρια.Τωρα μολις διαβαζω το αντιχλωριο που μου εδωσαν πιθανων να ειναι και βακτηρια.Η μου δωσαν βακτηρια αντι για αντιχλωριο.Δειτε εδω http://www.oceantech.gr/shop/microbe...special-blend/ Μηπως εκανε αυτο δουλεια? Μηπως εβαλα 50% νερο χωρις αντιχλωριο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, δεν νομίζω, δεν μου ακούγεται λογικό να κάνει μείωση νιτρικών
Ο κύκλος του αζώτου είναι αυτός ΝΗ3/ΝΗ4 --> ΝΟ2 --> ΝΟ3 --> ΝΟ2 --> Ν Το 1ο στάδιο (τα μαύρα γράμματα) είναι αυτό που γίνεται συνήθως , το επόμενο στάδιο (κόκκινα-μπλε γράμματα) είναι πιο δύσκολο να συμβει σε ενυδρείο, στη φύση όμως είναι συνηθισμένο, και αυτό γιατί στις λίμνες που συνήθως συμβαίνει είναι εύκολο να δημιουργηθεί αναερόβια βιολογία
|
||||
|
||||
![]()
Και κάτι ακόμα, μη στηρίζεις τη λειτουργία και τη βιολογία του ενυδρείου σε εξωτερικούς παράγοντες , όπως είναι διάφορα υγρά, χημικά κλπ, γιατί δεν θα απαγκιστρωθείς ποτέ από αυτά, και θα πληρώνεις. Το αφήνεις μόνο του, η φύση ξέρει τι πρέπει να κάνει, και η μείωση νιτρικών να γίνεται με αλλαγές νερού και κατανάλωση από φυτά.
------------------------- Παράθεση:
Το Special Blend της MICROBE-LIFT δεν μπορεί να εξουδετερώσει χλωρίνη, χλωραμίνη ή βαρέα μέταλλα.
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 12-11-15 στις 14:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στο δικο μου με αρκετα φυτα πιστευα οτι τα καταναλωναν τα φυτα και γιαυτο δεν μου ειναι μετρησιμα με πολυ βρωμια(jbl 1501 με 1200λτ/ωρα σε 240λιτρα η ροη ειναι οκ φαντασου).Αν το καθαρισω θα ανεβουν τα νιτρικα???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε αυτό στηρίζετε ο coil denitrator δες εδώ https://www.google.gr/search?q=denit...Ch3YHQo-&dpr=1 (Είναι το επόμενο πείραμα που θέλω να κάνω ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καλό τεστ νερού | Παναγιώτης Κ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 26-11-11 12:05 |
Τεστ γλυκού νερού | jean86 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 11-09-11 11:11 |
ερώτηση για τεστ νερού | giotiss | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 04-02-11 15:48 |
Αποτελέσματα ΤΕΣΤ Νερού | Aquablue | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 04-10-10 18:52 |