|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά είναι πολύ όμορφα τα ΚΟΙ και ας είναι και μηνών !!!
Από τον Γιάννη.... |
|
|||
|
|||
![]()
Και θα γίνουν ακόμα πιο όμορφα, να τα χαίρεσαι!
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα koi αυτά είναι jampo tosai (κανίβαλοι) . Eιναι μόλις 5 μηνών ,και τα μεγέθη τους αγγίζουν τα 10 cm.Δηλαδή με καλό τάϊσμα θα πιάσουν πιο γρήγορα το τελικό τους μέγεθος . Τώρα που θα τα Βάλης στη λίμνη ο ήλιος θα τους τονίσει πάρα πολύ τα χρώματα. Σου εύχομαι να τα δεις όλα στο τελικό τους μέγεθος .Καλορίζικα…..
|
|
||||
|
||||
![]()
5 μηνών μόνο και είναι 10 cm ; Φοβερό
Καλορίζικα Παναγιώτη, να τα χαίρεσαι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να τα χαίρεσαι Παναγιώτη
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Amarini mo utsukushīdesu !
(με 'σας θα μάθουμε και γιαπωνέζικα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Από το στόμα σου και στου .... ψαριού το αυτί. Ευχαριστώ !!!
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα doitsu sanke και kikusui κρύβονται μαζί, πίσω από τις γλάστρες. Είναι τα ποιο μικρά και φοβούνται να κολυμπήσουν μαζί με τα υπόλοιπα στο κέντρο της λίμνης. Τα υπόλοιπα έχουν γίνει ένα μπουλούκι από το πρώτο και όλα διάστημα. Μόνο το kohaku έχει ξεκινήσει να τρώει από την τροφή που ρίχνω. Τα άλλα ακόμα φοβούνται να με πλησιάσουν.
Έκανα 2 αναβαθμίσεις. Το 1ο είναι το skimmer. Είχα κάνει μια πατέντα με ένα καφάσι αλλά δεν δούλεψε έτσι όπως το ήθελα. Βρήκα ένα δοχείο νερού. Το έκοψα από πάνω. Έκοψα και από μπροστά μια είσοδο για να μπαίνει το νερό. Το κάλυψα με κεραμίδια για να μην φαίνεται τουλάχιστον από πάνω. Μόνο από πλάι το βλέπεις. Η αντλία που έχει είναι 3000λτ/ώρα και το νερό πάει στα φίλτρα. Αρχίζει και πιάνει πρασινάδα τα σημεία που είναι μέσα στο νερό. Μέχρι τώρα κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Δεν πιάνει μόνο τα φύλλα. Μαζεύει μέχρι και τα μικρά σωματίδια (π.χ. κόκκους από χώμα) που μπορεί να κάτσουν πάνω στην λίμνη. Το αισθητικό κομμάτι ίσως θέλει ακόμα βελτίωση. ![]() ![]() 2η αλλαγή η ταΐστρα. Η αλλαγή της τροφής από καλοκαιρινή σε φθινοπωρινή έχει γίνει. Όταν κρυώσει και άλλο ο καιρός θα πάνε σε χειμωνιάτικη που έχει ακόμα λιγότερη πρωτεΐνη. Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος η ταΐστρα δυστυχώς θα κάνει το βασικό τάισμα, τις ώρες που θα είμαι δουλειά, και εγώ κάποιο επικουρικό όταν ευκαιρώ. Μόνο όταν τα ταΐζουμε οι ίδιοι μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες των ψαριών και να διαγνώσουμε έγκαιρο τυχόν προβλήματα. Αν δουλέψει έτσι όπως το θέλω, θα το ντύσω με τούβλα για να δέσει καλύτερα στον χώρο. Με τα ίδια τούβλα έχω ντύσει την αεραντλία και τα ρεύματα. Ίσως μελλοντικά πρέπει να τα βάλω όλα σε ένα σημείο. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |