Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-11-15, 17:41
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kostas12 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φεύγετε από το θέμα όμως τώρα και θα αρχίσει μια συζήτηση για τα ξύλινα ενυδρεία
Συμφωνώ
για αυτό άνοιξα αυτο θέμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88710
να τα πουμε καλύτερα και να μη χαλασουμε το θέμα του φίλου

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-11-15, 23:14
Το avatar του χρήστη Lth1
Lth1 Ο χρήστης Lth1 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Ως καινουργιος φρεσκος κατοχος μεγαλου σχετικα ενυδρειου θα συμφωνησω με τα περισσοτερα ατομα και με αυτα που σου ειπανε...απο εκει και επειτα ειναι καθαρα στην δικη σου την κριση για το που θα ψαξεις και πως? Σε pm μπορω να σου δωσω ενα τηλ μηπως και σε βοηθησει με τιμες κτλ κτλ και οτι αλλο χρειαστεις ωστε να ξεκινησεις μια μελετη...
Σε DIy υπολογισε περιπου(αναλογα βεβαια και το χρηματικο σου) κανα 1-2 μηνες χοντρικα
ενω σε ετοιμο την επομενη μερα "που λεει ο λογος"
Αλλα λεφτα το ενα αλλα λεφτα το αλλο...Αλλα μηκη κυματος το ενα αλλα το αλλο...
Χοντρικα θα πατησεις το 1000αρικο σε DIY και ισως να το ξεπερασεις κατα 200-300 ευρω...
Οτι θελεις παντως περι του θεματος σου μου στελνεις ενα μηνυμα και σου δινω ενα τηλ και απο εκει και επειτα τα χερια σου ειναι πραγματικα "λυμενα"
Αυτα απο εμενα
Φιλικα παντα Λουκας

---------------------
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-15, 05:41
invisiblesurfer Ο χρήστης invisiblesurfer δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νεα Σμυρνη
Προεπιλογή

Lth βασικα την ιδεα την πηρα απο εσενα, με τη διαφορα οτι προτιμω το μεγαλυτερο μηκος ενυδρειου εις βαρους του βαθους και υψους.

Ενα ενυδρειο 200 Χ 50 Χ 50 των 500 λιτρων ή ακομα ακομα και ενα 200 Χ 50 Χ 60 των 600 λιτρων, δεν διανοουμαι οτι χρειαζεται 200-300 λιτρα σαμπ - εκτος βεβαια αν ειμαι εντελως εκτος θεματος... (στη χειροτερη μπορω να μετατρεψω το υπαρχον 125λιτρο σε σαμπ)

Συμφωνω στην κοστολογηση των υπολοιπων (φωτα, αντλιες, υποστρωματα, λιπασματα, αμμος κοκ) και σας ευχαριστω που ασχολειστε με το "προβλημα" μου. Η αρχικη επενδυση, δηλαδη το κοστος ενυδρειου + καπακι + επιπλο, ειναι ο περιορισμος μου. Τα υπολοιπα ξερω οτι θα τα αγορασω σιγα-σιγα, ειτε καινουρια ειτε δευτερο χερι. Γενικα χαιρομαι οταν δινω τα λεφτα μου σε συν-χομπιστες, στη βαση του οτι με αντιμετωπιζουν με την ιδια ειλικρινια που προσεγγιζω και εγω καθε συναλλαγη και καθε κατασταση, εν γενει, στη ζωη μου.

Επιπλεον στο θεμα της γυναικας: το κολπο ειναι να της δειχνετε πως θα ομορφηνει ο χωρος στο σαλονι/χωλ/διαδρομο με την προσθηκη ενος ενυδρειου. Εγω της εδειξα τα aquascapes που ειδατε. Σε μεγαλο βαθμο παντως εχει να κανει και με τον ανθρωπο. Η προηγουμενη μου γυναικα θα μου ειχε πει να παω να γ.....

Αλλη μια ερωτηση: Ταξιδευω συνεχεια σε κεντρικη και ΝΑ ευρωπη (Ρουμανια, Βουλγαρια, Πολωνια, Τσεχια κοκ). Σημερα βρισκομαι Βουκουρεστι, Ρουμανια. Εχετε εμπειρια απο πρωτο χερι απο καταστηματα σε αυτες τις περιοχες? Εχω δει κατα καιρους στο φορουμ νυξεις για καταστηματα απο τετοιες χωρες που στελνουν εξοπλισμο και ψαρια στην Ελλαδα. Εχετε καμια προταση? Μπορω να παρω ενα ταξι και να παω οπου να 'ναι να ρωτησω για ενυδρεια και ο,τι αλλο.

Επισης απο οσα εχω δει, πιο ευκολα στελνει ενας Γερμανος ενυδρειο στην Αθηνα, παρα ενας συν-χομπιστας απο Θεσσαλονικη/Β. Ελλαδα.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-15, 08:32
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Για το σαμπ να σου πω πως δεν έχουν άμεση σχέση τα λίτρα του ενυδρείου αλλά η αντλία , που έχει άμεση σχέση με τον όγκο του ενυδρείου. Μεγάλο ενυδρείο μεγάλη αντλία. Η μεγάλη αντλία όμως έχει και μεγάλη ροή. Όταν έχουμε μεγάλη ροή θα πρέπει να υπάρχουν και μεγάλες επιφάνειες στα υλικά μέσα στο σαμπ, αλλιώς η αντλία θα ξενερίζει, επίσης αν πχ η επιφάνεια που έχουν τα σφουγγάρια δεν είναι η απαραίτητη θα μπουκώνει γρήγορα και θα ξενερίζει πάλι η αντλία. Ένα μεγάλο σαμπ σου δίνει αυτή η δυνατότητα, να απλώσεις τα υλικά σου και να μην έχεις πρόβλημα. Βέβαια το σημαντικότερο λόγο θα τον παίξει η διαρρύθμιση

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-15, 08:50
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Τάκη, όταν έρθει η ώρα του σαμπ (και του επίπλου) θα σε χρειαστώ, ευτυχώς μένουμε πολύ κοντά. Για την ώρα με καίει το θέμα του κυρίως ενυδρείου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-15, 09:06
Το avatar του χρήστη Kostas12
Kostas12 Ο χρήστης Kostas12 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κορυδαλλος
Προεπιλογή

Μεγάλα ενυδρεία σε διάσταση 1.80 Χ 0.60 Χ 0.65 (700λτ) και σε καλή τιμή κομπλέ με βάση και φωτισμό είχαν τα petcity αλλά πλέον δεν τα βλέπω στο site τους, εάν θέλεις ρώτησέ τους μήπως περιμένουν νέα μοντέλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-15, 09:11
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Το μεγάλο sump είναι πλεονέκτημα, και μην τσιγκουνευτείς τον χώρο της αντλείας. Όταν η αντλεία λειτουργεί, πέφτει η στάθμη του διαμερίσματός της αναγκαστικά, χωρίς αυτό να μπορεί να αναπληρωθεί καθώς το νερό αυτό φυλακίζεται στις σωληνώσεις και στο ενυδρείο πρωτού υπερχειλίσει για επανατροφοδώτηση του sump. Οπότε με μικρό διαμέρισμα αντλείας, θα σε περιορίζει πολύ στο turnover rate και στο μέγεθος αντλείας και σωλήνων.

Και φυσικά, το καθάρισμα του sump δεν είναι μικρή υπόθεση. Φαντάσου οτι καθαρίζεις λίτρα και λίτρα υλικού και τεράστια σφουγγάρια μηχανικού... Θέλεις μπανιέρες νερό ενυδρείου για να τα ξεπλύνεις όλα αυτά

Όμως όλα αυτά αξίζουν όταν κοιτάς το ενυδρείο και όταν μπαίνεις μέσα του για να το στήσεις

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 10-11-15 στις 09:45
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-15, 09:55
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστώ συνονόματοι, για τι μέγεθος sump μιλάμε? Θα μιλήσω με τα petcity. Βλέπω και στη χρυσή ευκαιρία κάποιες καλές περιπτώσεις μεταχειρισμένων αλλά νομίζω ότι είναι παρακινδυνευμένο, για τα λεφτά που μιλάμε βεβαίως
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές