|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα πηγαινα ομαλα.
Θα εριχνα ολο το νερο της γυαλας στο 80λιτρο μαζι με το ψαρι και θα προσθετα πολυ πολυ αργα και αλλο τοσο νερο ιδιας θερμοκρασιας και με αντιχλωριο και μετα θα του εβαζα το φιλτρο μπολιασμενο και ρυθμισμενο σε ροη να μη το κανει πλυντηριο. Την αλλη μερα θα συμπληρωνα κι αλλο νερο και την επομενη κι αλλο, μεχρι να γεμισει. Μετα θα κοιταγα και για τη διακοσμηση (χοντρη αμμο, καμια πετρα, κανενα ξυλο, καμια ανουμπια) Θερμαντηρας δεν χρειαζεται στο ενυδρειο. Ψυξη θα χρειαστει το καλοκαιρι.
|
||||
|
||||
![]()
Στο φιλτρο βαλε σφουγγαρι στο πρωτο (που περναει το νερο) καλαθι και στα αλλα ξεπλυμενη με νερο ελαφροπετρα.
Αν περισσευει χωρος στο καλαθι με το σφουγγαρι, βαλε κι αλλη ελαφροπετρα μετα το σφουγγαρι. Μη τα στουμπωσεις ομως. Να εχει λιγο "αερα" αναμεσα στα καλαθια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ισως μονο την αμμο να πεταχτω την δευτερα απογευματακι οτι ωρα μπορείς,κανει για χρυσοψαρα αυτη;αλλιως το πολυ πολυ να παρω και αμμο ![]() Παράθεση:
![]() Τα καλαθακια ειναι μισοφέγγαρα και λογικα ειναι ετσι επειδη στο πλαι εμπαινε σφουγγάρι. Οποτε σκεφτομαι να βαλω στον πατο ελαφροπετρα χυμα απο πανω τα 2 καλαθακια με ελαφροπετρα και εκει που εμπαινε το σφουγγαρι στο πλαι να βαλω καποια σφουγγαρια jbl που εχω ,και τελος πανω πανω βαμβακι ενυδρειακο,τι λες γι αυτο; Επίσης θα χρειαστει η ριζα και καμιά πέτρα η απλά θα φανε χώρο; Απο διακοσμηση θα τους πω πεντε πραγματα για ανουμπιες βαλισνεριες κλπ αλλά εγω απο φυτά εχω μονο μέτρια προς δύσκολα ![]() Ξαναευχαριστω ολους για τις προσφορες και τις συμβουλες ![]() Φωτο απο το εγχείρημα μετα την τριτη ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορει να χρειαζεται το καλαθακι κατω κατω να δημιουργει καποιο "καναλι" σωστης διοδου του νερου. Μπορεις ισως να βαλεις κατω τα δυο καλαθια και να χρησιμοποιησεις δυχτι για τα υλικα που θα εμπαιναν στο τριτο πανω πανω, ακουμπωντας απλα πανω στο δευτερο καλαθι. Ναι ενα διακοσμητικο πιστευω οτι ειναι χρησιμο στο ενυδρειο, για να το χρησιμοποιει ως απαγγειο το ψαρι, οποτε αισθανθει καποια ανασφαλεια. Ουσιαστικα μια κρυψωνα πρεπει να φτιαξεις. Οι ανουμπιες (δεμενες πανω σε καποιο ξυλο ή πετρα) βοηθανε να γινει λιγο ογκωδης αυτη η κρυψωνα, χωρις να πιανει λιτρα.
|
||||
|
||||
![]()
Την ειχα χρησιμοποιησει στο χρυσοψαραδικο και ειδα δυο βασικα θεματα.
Ολες οι ακαθαρσιες φαινονται περισσοτερο απ οτι σε αμμοχαλικο. Εβρισκα διαρκως παγιδευμενο αερα. Και τα δυο προβληματα τα ελυσα με την προσθηκη mts, οποτε βαζουμε και 10 - 20 απο δαυτα (εχω μπολικα) και ειναι κομπλε. Την αλλαξα γιατι το αμμοχαλικο μου αρεσε περισσοτερο. Οπως και να εχει αν δεν βρεις κατι καλυτερο, στειλε να συναντηθουμε καμμια Ηλιουπολη η οπου αλλου βολευει, την Δευτερα. Ευχαριστω ευχαριστω για την διασωση αλλα ημουν και τυχερος εγω ηταν και γερο το κοριτσι. Ολα συμμετειχαν. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κρυψωνες θα του φτιαξω με κατι ξυλα που εχω αλλα βαλισνερια ανουμπια δεν εχω Το φιλτρο ειναι το φλουβαλ 204 εχει σωληνα σαν σπιραλ πλαστικο το ξερεις καθολου αυτο το φιλτρο;μπορω να βαλω αλφαδολαστιχο;εκανα βλακεια για να μην το κουβαλαω εγω τους το εδωσα να το παρουν μαζι ενω επρεπε να το κρατησω να κατσω να το φτιαξω με την ησυχία μου. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
https://www.google.gr/search?q=fluva...IVxg0sCh1K-w2m
Από ότι βλέπω σε φωτογραφίες , πολύ φοβάμαι πως χρειάζονται όλα τα καλαθακια , και είδικα το πάνω πάνω με το καπακι με τη τρύπα, γιατι έτσι υπάρχει ροή σε όλο το φίλτρο
|
||||
|
||||
![]()
Οχι καλσον σμιχτο.
Πρεπει να εχει τοσο μεγαλη τρυπα ετσι ωστε να περναει το νερο ευκολα απο μεσα, να μη βουλωνει αλλα και να μη φευγουν τα υλικα απο μεσα. Στη μεση, αναμεσα στα δυο καλαθια, δεν μπαινει το διχτυ τοτε? Αυτο το πλαστικο καπακι (με την τρυπα) του πανω καλαθιου, το εχεις? https://www.google.gr/search?q=fluva...tEnGlgqLxoM%3A
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιχείρηση "Διάσωση μπόμπιρα" | Τάκης | Αναπαραγωγή | 52 | 14-10-14 16:39 |
Ατύχημα χρυσόψαρου-βοηθειααα! | lionor | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 31 | 08-11-12 23:17 |
θάνατος χρυσόψαρου | emiako | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 17-01-12 22:58 |
Αναγνώριση χρυσόψαρου | lucy | Χρυσόψαρα | 11 | 20-03-07 21:52 |