|
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρή αφού βγήκες μόνο σου είμαι σίγουρος ότι δεν το πρόσεξες μπορεί λόγο βιασύνης!
Εγώ αφού όπως λες σε αλλαγές και τάισμα είσαι καλά,εγώ θα κοίταγα να αλλάξω τα "αίματα". |
|
||||
|
||||
![]()
Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε! Μπραβο σου φίλε μου που αναγνωρίζεις το πρόβλημα, είμαι σίγουρος οτι δεν το ειχες παρατηρήσει... ειναι προς τιμήν σου αυτο που έκανες!!! Γιατι πανω απο ολα ειναι να βοηθαμε ο ενας τον αλλο για να αξιζει το καθετί που κανουμε και οχι μονο τα υλικα αγαθσ...
|
||||
|
||||
![]()
Αααα απ' αυτόν τον σκοτεινό τύπο τα πήρες?
![]() ![]() ![]() Πως περίμενες να είναι τα ψάρια του? ![]() ![]() Πέρα απ' τη πλάκα.....ο Θοδωρής προφανώς δεν έχει ευθύνη και τον εκτιμώ ιδιαιτέρως ![]() Αυτά τα ψάρια όταν τα δίνεις μικρά είναι αδύνατο να τα παρατηρήσεις προσεκτικά και με μεγάλη δυσκολία τα πιάνεις, συνήθως μαζί με το κέλυφος στο οποίο κρύβονται. Έχει τύχει και σ' εμένα να δώσω σε φίλο γέννα από N.similis με παρόμοιες δυσμορφίες ![]() Οι λόγοι που απόγονοι από άρτια ψάρια μπορεί να έχουν τέτοιες παραμορφώσεις είναι πολλοί (πάνω που ετοιμάζω ένα άρθρο ![]() Ψάρια με δυσμορφία συνήθως δίνουν απογόνους χωρίς πρόβλημα ή το πρόβλημα επανεμφανίζεται σε επόμενες γενεές..... Επειδή με ρώτησε ο Θοδωρής, το γράφω εδώ για να υπάρχει μέχρι να αξιωθώ να γράψω πιο αναλυτικά : Σ' αυτές τις περιπτώσεις κι επειδή δεν είμαστε γενετιστές ή δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να βρούμε σίγουρα την αιτία, μπορούμε κατά τη γνώμη μου να πάρουμε μερικά μέτρα όπως: - απομάκρυνση/διατήρηση ξεχωριστά απ' τα υπόλοιπα ή ευθανασία (ξέρω είναι σκληρό-πάντως στη φύση τέτοια ψάρια δεν επιβιώνουν για πολύ) των δύσμορφων -αν υπάρχει υπερπληθυσμός στο ενυδρείο, αραίωση και ανανέωση με άτομα από άλλη γενεά -αλλαγή ή εμπλουτισμός της διατροφής (το έχω ξαναγράψει ότι τα ψάρια της Τανγκανίκα είναι επιρρεπή σε βλάβες του θυροειδή λόγω έλλειψης ιχνοστοιχείων ιωδίνης στη διατροφή τους) -προσπάθεια εμπλουτισμού του νερού με ιχνοστοιχεία στις αλλαγές νερού (πχ seachem cichlid trace) και ρύθμισης των παραμέτρων πλησιέστερα στις ιδανικές. Σημειώνω εδώ ότι η απόλυτη αντιγραφή της "χημείας" του νερού της Τανγκανίκα στο ενυδρείο είναι πάρα πολύ δύσκολη. |
|
||||
|
||||
![]()
Αναμενουμε το αρθρο σου με ενδιαφερον σοφε γεροντα!
![]() Να σημειωσω οτι ενδογαμια δεν υπαρχει στο ενυδρειο, μιας και ολα προερχονται απο τα ενηλικα αρσενικα. Τα νεαρα ψαρακια φροντιζω να τα δινω πριν φτασουν σε ηλικια αναπαραγωγης (ή τουλαχιστον ετσι νομιζω). Ολα τα ψαρακια, ομως, προερχονται απο ενα και μονο ενυδρειο αλλου χομπιστα, με οτι αυτο σημαινει για τα ενηλικα.
|
||||
|
||||
![]()
ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!
Σε μία πλευρά του ενυδρείου παρατήρησα κάτι δομές λευκοδιάφανες οι οποίες είναι προσδεδεμένες στο τζάμι του ενυδρείου με ένα μικρό "ριζίδιο" ενώ το υπόλοιπο μέρος τους είναι σαν σπειρογράφου... Τι μπορεί να είναι?? ΥΣ: Προσπάθησα να τα φωτογραφίσω αλλά δεν γίνεται γιατί είναι πολύ μικρά 1ον και 2ον η κάμερα δεν μπορεί να εστιάσει πάνω τους.... |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνας μύκητας θα είναι. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ανησυχητικό.
Αφαίρεσε τον αν θέλεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ!! Αν είναι θα τα αφαιρέσω!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για μυκητας μου φαινεται και εμενα, οπως φανταζομαι απο την περιγραφη, σαν κι αυτους που βγαινουν στα ξυλα φρεσκοστημενων ενυδρειων.
|
||||
|
||||
![]()
Και μια σημερινή φώτο!!
Σήμερα τα παρατηρούσα και έχουν πάρα πολύ πλάκα!!! Μπορώ να πω μέχρι στιγμής ότι είναι από τα καλύτερα ψαράκια που είχα!! Μου έχουν εξιτάρει πολύ το ενδιαφέρον!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσιαση mini tanganyika | christos har | Tanganyika | 35 | 30-12-13 08:52 |
Multies με....? | billos95 | Tanganyika | 7 | 29-11-11 23:11 |
60 lit Mini Tanganyika | ΠΑΝΟΣ | Tanganyika | 19 | 19-04-11 17:16 |
Από φυτεμένο με ζωοτόκα σε Mini Tanganyika | fillmore | Tanganyika | 2 | 20-10-09 22:51 |
Παρουσιαση Mini Tanganyika | Sta8hs000 | Tanganyika | 6 | 08-10-09 16:12 |