|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα στους ειδικούς
Ψηνομαι και εγώ για ενυδρείο αυτών των διαστάσεων περίπου. Κινούμαι προς την κατεύθυνση 200 Μ Χ 35 Π Χ 60 Υ. Δεν θέλω πολύ φαρδύ, δεν ξέρω αν κάνω λάθος, ποτέ δε μου άρεσε πάντως. Dragonld & Τάκη ποτέ θα τα πούμε? Μήπως μπορούμε να χτυπήσουμε καμία καλύτερη τιμή? |
|
||||
|
||||
![]()
η διασταση που θες δεν ειναι απαγορευτηκη αλλα σιγουρα δεν θα σε βοηθησει καθολου στο aquascape.θα σου ελεγα καλυτερα να εχεις 50 πλατος γιατι ειναι κριμα σε τοσο μεγαλο ενυδρειο να μην μπορεις να δουλεψεις την διακοσμηση..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τοσο μεγάλο ενυδρειο δεν εχω φτιάξει , ακομα ...... Τιμες μπορω να ρωτήσω μόνο, όπως έκανα εδω και για τον Θωμά (dragonld). Για το πλάτος θα συμφωνήσω και εγω, και επειδη το φυτεμενο μου είναι μόνο 32 εκατοστα πλατος , θα σου έλεγα να μη το κανεις ετσι, καλυτερα να περιμενεις να βρεις σωστό χωρο και μετα να το κανεις, και για να γελάσουμε , με τόσο μηκος και αυτο το πλατος το ενυδρείο θα μου θυμιζει το μετρό , που είναι μακρυ, ψηλό αλλά στενό ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω τί ακριβώς προσθέτει το πλάτος. Προφανώς και είναι απαραίτητο ως διάσταση, αλλά 60 ή 70 εκ. είναι πολύς χώρος.
Θα διάλεγα εξτρα μήκος εις βάρος του πλάτους αν έπρεπε να επιλέξω. Το μήκος συνεπάγεται περισσότερο χώρο για κολύμπι, περισσότερα ωφέλιμα τετραγωνικά για aquascaping... 35 ή40 εκ. πλατος δεν το λες και τραγικα στενό. Βέβαια ίσως οι στενότερες κατασκευές να μην είναι τόσο σταθερές, αλλά πάλι ούτε με τις πολύ ψηλές γυάλες τα πάω καλά... Τα ψάρια ή κολυμπούν κατά μήκος του ενυδρείου, ή παίζουν με τα φυτά μας, ή κρύβονται στις ρίζες μας. Νομίζω ότι και τα ίδια θα προτιμούσαν χώρο εις μήκος για τις βόλτες τους. ¶σε που σε ένα κοντύτερο σε ύψος ενυδρείο γίνεται ευκολότερη δουλειά ο καλός φωτισμός και η διαχείρηση των υψηλότερων θερμοκρασιών το καλοκαίρι. Προσανατολίζομαι σε 170-200 μήκος, 40-50 βάθος και 50-60 ύψος. Ναι μεν δεν θα έχω πολύ βάθος για aquascaping, αλλά σίγουρα θα έχω το μήκος. Ήδη μπορώ να φανταστώ 4-5 ρίζες κατά μήκος του ενυδρείου, να πατάει πάνω σε χαμηλά φυτά, και σημεία με πέτρα και χαλίκι. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα. διαβαζα το θεμα και βλεπω οτι σας αρεσει η ιδεα του ξυλινου.
καταρχην για να ξεκηνισουμε καλα ολα ειναιβθεμα γουστου. η αποψη μου ειναι οτι το ενυδρειο με τζαμια το κολας πολυ ευκολα και χορις ιδιετερη τεχνογνοσια. το μεγαλυτερο ενυδρειο που κολησα ειναι 135 70 70 με δεκαρι και κοντρες πανω κατω. Φυσικα βοηθισε παρα πολυ το ροντε. δεν χειαστικε κατι ιδιετερο εκτος απο το aquariumtools που ειδαμε νουμερα και καλη σιλικονη den braven για μενα αψογη μονο με αυτη κολαω... τωρα το θεμα του ξυλινου για μενα ηταν παντα αρνητικο. δλδ δεν βλεπεις ουτε ολη την φατσα του ενυδρειου. Δεν ειναι σε ολα μονο το ποσο θα γλιτωσεις σε ρευμα η αρχικο κοστος. αμα ειναι σε ενα ενυδρειο να βλεπω μονο απο μπροστα και αυτο το 80% γιατι να μην κανω ενα μικροτερο να το βλεπω και απο τα πλαγια. οσο για θεμα μονοσης στο ενυδρειο με τζαμι απο κατω ειναι απο πισω αμα δεν το βλεπεις βαζεις φελιζολ ή dow οπος και σε καθε πλευρα που δεν βλεπεις. απο πανω εχεις οσο μονοση θελεις εσυ αναλογα με φωτισμο. Επισις ενα ασφαλες ξυλινο ενυδρειο που θα μπει σε σπιτι θα πρεπει να εχει σωστη μομοση και επιδι θα κατσεο χρονια εκει θα πρεπει να ειναι100%σιγουρο. σωστη μονοση για μενα ειναι εκτοσ απο το μονοτικο υλικο και περασμα με πολιεστερα. Φυσικα εχω δει και αλλους τροπους οπος plexi glaas αμα το λεω καλα. Αλα αυτο ειναι 2ενυδρεια μαζι. με αυτα το κοστος ανεβενει παρα πολυ.χορια οτι αυτος που ια σου περασει τον πολιεστερα πρεπει να ειναι μαστορας γιατι μια φουσκαλα μπορει να ειναι αρκτετη γιανα.υπαρχει διαροη. οσο για το που θα φτιαχτει δεν νομιζω οτι αμα δεν χοραει το υαλινο θα χορεσει το ξυλινο απο της ιδιες πορτες. Δεν το συζιταω να κοληθει μεσα σε σπιτι.... πιστευω οτι δεν ειναι καλη επιλογη γιαυτο και το εγραψα. ο καθενας μας οπος ειπα και στην αρχει μπορει να επιλεξει οτι θελει. |
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη δεν είναι έτσι ακριβώς.
Από μπροστά δεν χάνεις το 20% της ορατότητας, είναι θέμα πως θα το κάνεις, μπορείς να το κάνεις να έχεις και το 100%, εγώ πχ το πηχακι που έχω είναι 4 εκατοστα περιμετρικα με τζαμι 1,20 Χ 50 , άρα χάνω 4 εκατοστα δεξια αριστερα και 4 πόντους απο κατω, βαλε 4 ποντους αμμο, και δεν χανω τιποτα, είναι και η σταθμη 4 ποντους κατω και δεν χανω απο εκει, αρα μονο 4 εκατοστα στο πλαι. Απο το πλαι ναι χανεις, αλλα συνηθως τα ενυδρεια είναι σε γωνία και τοτε χανεις μόνο τη μια πλευρα, αλλα όλα αυτα είναι σχετικα, γιατι αν αρχίσεις να το ντυνεις με DOW το έκανες το ίδιο. Το ξύλινο αν θες το κανεις επιπλο Και με το πλεξιγκλας δεν είναι 2 ενυδρεια το ένα μεσα στο άλλο, αν το πλεξιγκλας είναι 3 χιλιοστα δεν μπορει να το θεωρήσεις ενυδρειο, μόνο του δεν θα αντεξει ουτε 10 ποντους νερό, είναι ακριβως το ίδιο με το να βαλεις πολυεστερα, και ο πολυεστερας ένα κουτι θα γίνει οταν στεγνωσει. Αν όμως κάνεις ένα ενυδρείο 2 ή 3 μέτρα δεν σε ενδιαφερει το πλαι, εχεις τόση φατσα να βλέπεις, όλα τα υπολοιπα όμως δεν συγκρίνονται, δεν αντεχει με τίποτα το ιδιο ένα 2μετρο ή 3μετρο ενυδρειο γυάλινο με ενα ξύλινο, δεν έχε καμια σχεση, και αν συγκρίνεις ενα 3μετρο ξύλινο με πλεξι εσωτερικα πλαι πιο φθηνο θα είναι απο αντιστοιχο γυαλινο. Για να καταλάβουμε τη διαφορά κόστους τώρα Στις διαστάσεις που έβαλε ο Θωμάς , τα τζάμια κάνουν γύρω στα 600 Ευρώ από όσο θυμάμαι, αν το κάνεις ξύλινο και το ντύσεις με πλεξι το κόστος θα είναι το κοντραπλακέ , που είναι υπερβολικά χαμηλότερο από το τζαμί, και το πλεξι θα κοστίσει 100 Ευρώ το πολύ, αν το ντύσει μόνο με μονωτικό θα έχει 50 , και αν θα βάλεις και πολυεστέρα άλλα τόσα, άρα συμφέρει και πάλι με πλεξι, και από αντοχή το ξεχνάς, 200 χρονιά. Για μικρα ενυδρεια όντως το γαυάλινο είναι καλύτερο, δεν αξίζει το κοπο να το κανεις ξυλινο, απο 300 λιτρα και πανω ναι
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δες την τερμα αριστερα με την κεντρικη. οταν ειπα να ντυσεις με dow ελεγα για της πλευρες που δεν βλεπεις. το να εχεις ομος μια πλευρα ακομα και να φενεται το κοντρα πλακε νομιζω σε ενα καινουργιο μοντερνο σπιτι ειναι πολυ κατα και φυσικα η γκρινια της γυναικας ή μανας τεραστια. το να κανεις ολο το ενυδρειο 2-3μετρα επιπλο στο ενα μετρο υψος δεν το καταλαβα αλαα θα εχει καο αυτο το κοστος. με νομερα σε ευρω δεν μιλαω γιατι δεν εχουν ολοι εργαλια και επιδι μερικοι μπορει να χρειαστουν μαστορα. Επισις θα διαφωνισω στο οτι δεν τον ενδιαφερη η μια πλευρα γιατι σε ενα ενυδρειο 2*1*1 η πλευρα ειναι μεγαλυτερη απο τα περισοτερα ενυδρεια που δουλευουν τωρα μιση ακομα. Για το ποσο αντοχη εχει.μην εισαι απολυτος. εγω ακομα και λαθος ενυδρεια που ετυχε να επισκευασω ηταν πανω απο 15και φαντασου οτι πλεον οι σιλικονες εχουν εξεληχθει.;. Νομοζω οτι ειπες οτι 150εχει μονο.η οψη για την φατσα. Αμα πεις να.δωσεις και αλλα 100το πλαι τοτε πας στα 250 τοτε γιατι να μπεος σε δοαδικασιες και να μην το κανεις ολο γυαλι. 1ωρα κολημα μεσα στο σπιτι αμα δεν χοραει να μπει στο σπιτι και σε 2-3 ωρες σταματαει να μυριζει σκεψου να θελεις να περασεις 2-3χερια πολιεστερα μεσα στο σπιτι. ουτε μετα απο μια εβδομαδα δεν φευγει η βρομα Δεν συζυταω λοιπα πριονοδια σκονες κ.α. το να γλυτωσεις 200ξερω οτι ειναι μανικι αλλα κανεις δυο τονους ενυδρειο. μην θελουμε να εχουμε το σκυλο ταισμενο και την πιτα ολοκληρη. |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα, το αισθητικο είναι καθαρα υποκειμενικό.
Το ξύλινο δεν έχει πριονίδια και τιποτα απο αυτά, παιρνεις τα κομμάτια έτοιμα κομμενα, εσυ μόνο βιδώνεις, τωρα αν δεν εχεις εργαλεία είναι άλλο, στο φτιάχνουν άλλοι, και πάλι πιο οικονομικο θα είναι. Οταν είπα 100 Ευρω ακομα για τα πλεξι εννοω πως θα κανουν γυρω στα 150 τα ξύλα + 20 Ευρώ (το πολύ να βάψεις απεξω, πήγαμε στα 170 +150 το τζαμι πηγαμε στα 320, ε βαζεις και 100 για πλεξι, που θα εβαζες σε μονωτικο και πολυεστερα, 600 δεν είναι, αλλά και ακομα και 500 να φτασει πάλι δεν είναι το ίδιο. Θα σου δώσω ενα μέτρο σύγκρισης, το δικο μου το ξύλινο μου στοιχισε 350 χωρις τα πλεξι, τα παντα όμως , φίλτρα ηλεκτρολογικα υδραυλικα αντλιες αυτοματισμους, ολα, αν αγοραζα και τα πλεξι τα έδινα ακομα άλλα 150, 500 δηλαδή, και έκανα και κάποια λάθη που αν προσεχα θα είχα 50 Ευρω τουλάχιστον λιγότερα, αλλά έστω, με 500 Ευρω όλα έτοιμο, είναι πολλά ; Τα έφτιαξα βεβαια μόνος μου, ε αυτο είναι το DIY , το φτιαχνεις όπως θες και κανεις τα κουμαντα σου στο κοστος, αν στο φτιαξει άλλος θα το πληρώσεις, και το δικο μου αν το έφτιαχνα για εσωτερικό χώρο θα μου κόστιζε ακομα λιγότερα, μόνο τα συντηριτικά που το περασα για να αντεχουν ολα στη βροχή φτάνει, που με ένα κουτι λαδομπογια το έβαφα όλο Για την αντοχη δεν εννοώ μόνο τις σιλικονες, αλλά όλη η κατασκευή, τα τζαμια. Στο λεω, δεν έχει καμια σχεση, μόνο αν το δεις απο κοντα θα καταλάβεις τις διαφορες. Ολα αυτα είναι θεμα επιλογης του καθενος ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπολι απο ενυδρειο με γκαπι σε ενυδρειο με χρυσοψαρα | lordpektroni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-11-14 23:37 |