|
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρια οπως ειπαμε θα μπουνε σε κουβαδες με νερο μαζι με τα κοχυλια εννοειται και αγιος ο θεος.
Η αμμος τωρα (θαλασσινη) περιεχει και τεραστια βιολογια,ακομη και μικρα σκουληκακια.Τα trubeculata εγω τα ειχα προσθεσει γιατι υπηρχαν σε αρκετα κοχυλια μεσα υπολειματα τροφης που δεν μπορουσα να σιφωναρω και τρομαζα τα ψαρια και ομολογω οτι κανουν εξαιρετικη δουλεια.Επισης δεν τα βλεπεις ποτε γιατι βγαινουν απο την αμμο μονο τη νυχτα.Ολη αυτη η ζωη λοιπον που υπαρχει εκει μεσα βιολογια,σκουληκια σαλιγκαρια κτλ μηπως δεν πρεπει να απομακρυνθει? Αυτη τη στιγμη το νερο ειναι διαυγες,δεν υπαρχουν αλγες (σε λογικα πλαισια) και ο βυθος χωρις σκουπα ειναι πεντακαθαρος.Τα φυτα επισης (βαλισνεριες) πανε μια χαρα.Εχει βρει μια πολυ καλη ισσοροποια το ενυδρειο που φοβαμαι πλενοντας την αμμο θα την χασω. Ειναι ευκαιρια για απολυμανση και απομακρυνση ολων αυτων ή ειναι ωφελημα?Ποια ειναι η γνωμη σας? Βοηθηστε λιγο γιατι ειμαι προβλημματισμενος.. |
|
||||
|
||||
![]()
άσχετος με Αφρική , αλλά θα πρότεινα να μη χαλάσεις τη βιολογία του βυθού, μια φορά έκανα κάτι αντίστοιχο στα χρυσόψαρα, για αισθητικούς λόγους, και το μετάνιωσα, και το νερό δεν γινότανε κρύσταλλο γρήγορα όπως πριν αλλά είχα και αμμωνία για λίγες ημέρες
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι θα της έκανα ένα καλό πλύσιμο (όχι απολύμανση) οπωσδήποτε
![]() Το μεγαλύτερο μέρος της βιολογίας είναι στο φίλτρο και δεν δικαιολογείται εμφάνιση αμμωνίας αν δεν γίνει κάτι λάθος. Τα σαλιγκάρια-σκουλήκια (μπρρ έχεις και σκουλήκια?!) τρώνε τα υπολείμματα τροφών αλλά όχι την ανόργανη ύλη/λάσπη που δημιουργείται από την αποδόμηση των οργανικών και συσσωρεύεται στον βυθό. |
|
|||
|
|||
![]()
Κανα δυο φορες που ρουφηξα αμμο με το λαστιχο απο πολυ βαθυα ειδα στον κουβα μικρα κοκκινα σκουληκακια σε μεγεθος που σχεδον δεν φαινονται με το ματι αλλα με μεγενθυντικο φακο,τα οποια μαλιστα τα τρωνε σαν παλαβα τα ψαρια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα να ενημερωσω οτι η μεταφορα εγινε με πληρη επιτυχια.Το ενυδρειο τρεχει δυο εβδομαδες τωρα στο νεο χωρο χωρις καμια απωλεια,δεν εχασα ουτε την τελευταια γεννα που εγινε λιγες μερες πριν την μετακομηση.Απλα τα μικρα που ηταν γυρω στο 1,5 χιλιοστο βγηκαν απο τα κοχυλια και αναγκαστηκα να τα πιασω με πολυ προσοχη με αποχη για γοννο.
Λοιπον εβγαλα ενα ενα τα κοχυλια με την τσιμπηδα,κυνηγησα τα 6 νεογεννητα με την αποχη και στην συνεχεια επλυνα την αμμο αφου μαζεψα και καμια 20αρια melanoides trubeculata για να τα ξαναριξω.Το πλυσιμο εγινε με λαστιχο απο την βρυση κατευθειαν με χλωριο και στους 10 βαθμους οποτε δεν νομιζω να επιβιωσε κατι στην αμμο,γι'αυτο τα εβγαλα απο πριν τα σαλιγκαρια.Μετεφερα το ενυδρειο και το ξαναεστησα με καινουριο ετοιμασμενο νερο με apistress coat και σε ελαχιστα χαμηλωτερη θερμοκρασια.Προσαρμογη στον κουβα με τα ψαρια και μπλουμ τα κοχυλια μεσα.Την ιδια κι'ολας ημερα ολα εκοβαν βολτες εκτος των μικρων που εμφανηστηκαν μετα απο δυο ημερες.Δυο εβδομαδες τωρα λοιπον χωρις απωλεια,ολα τρωνε κανονικα και εχουν αρχισει ηδη το σκαψιμο. Επιση στο φιλτρο δεν πειραξα τιποτα,στην επομενη αλλαγη θα αλλαξω βαμβακι και ολα καλα.Μετρησεις αψογες αλλα εχω και το νου μου ακομη. |
|
||||
|
||||
![]()
Όλα καλά λοιπόν
![]() ¶ντε Καλή Χρονιά! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετακομηση σε μεγαλητερο! | Sakisdraminos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 13-01-14 21:38 |
μετακομηση φυτων | mao | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 07-10-10 16:19 |
μετακομηση απο cayman 80 σε cayman 110 | Τσιακιτζης Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 27-01-09 14:30 |