|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
αν κατάλαβα καλά λοιπόν:
- τα ζωοτόκα θέλουν ανθρακική σκληρότητα μεταξύ 6- 11 και μπορώ να χρησιμοποιήσω διτανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα από το σουπερ μάρκετ) για να την ανεβάσω. -Η αρχική αναλογία είναι 30 γρ / 100 λίτρα. -Το pH δεν θα επηρεαστεί. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν και οι μετρησεις σου σε gh και kh δεν μου πολυαρεσουν,για νερο
βρυσης αν εισαι Αθηνα.Συνηθως ειναι λιγο παραπανω αυτες.Αντιθετα στο ph καπου εκει ειναι.Με τι τεστ μετρας?
|
|||
|
|||
![]()
Τεστ της Api έχω. Νέο Ηράκλειο μένω, το νερό της βρύσης τι τιμές έχει?
Το τεστ για την ανθρακική σκληρότητα το κάνω ως εξής: ρίχνω την πρώτη σταγόνα, το νερό γίνεται μπλε και μετά αρχίζω και μετράω σταγόνες μέχρι να γίνει κίτρινο.Την πρώτη σταγόνα δεν την μετράω. Αλήθεια γαρίδες red cherry και amano αντέχουν pH 7,8 και ανθρακική 9 -10? |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα κανεις την μετρηση αν και τα μπουκαλακια της
api ειχαν ενα θεμα με την γραμμη της σταθμης των 5ml, ηταν λιγο πιο χαμηλα,δεν ξερω αν εχει διορθωθει στα τελευταια, γιαυτο τα 5ml βαζω με συριγγα φαρμακειου. Συνηθως Αθηνα εχουμε GH 8-12 ΚΗ 7-9.Ξανακανε μετρηση ακολουθωντας της οδηγιες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62669 Εγω που διατηρω τα ιδια ψαρια με εσενα τα εχω ανεβασει ελαφρως χρησιμοποιωντας ασβεστολυθικες πετρες.Οσο για τις γαριδες αν και την παλευουν με αυτες τις συνθηκες δεν ξερω μηπως γινουν μεζες απο τα ψαρια που εχεις στο ενυδρειο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλκαλικη vs ανθρακική σκληρότητα | nicpapa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 20-08-13 23:23 |
Ανθρακική σκληρότητα KH | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 07-06-07 13:45 |