|
|
||||
|
||||
![]()
Κράτα τους και μάλλον θα χρειαστείς ακόμα έναν αργότερα οπότε το βλέπεις , από υγρά δεν νομίζω , οσμωση , ρεφρακτρομετρο βρηκες ;
Τα σφουγγάρια αφαίρεσε τα γιατί κρατάνε βρώμα και το σκιμμερ βάλτο να δουλεύει , άνθρακα και αντιφωσφ. Τι σου έδωσε ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όσμωση όχι ακόμη δουλέυω με νερό βρύσης και το Prime. Έχει ξεφύγει λίγο ο προυπολογισμός ελπίζω μέσα στις γιορτές αν μας αφήσουν οι φόροι ![]() Ρεφρακτόμετρο έχω παραγγείλει, σε καμιά εβδομάδα λογικά θα παραλλάβω ακόμη δουλεύω με το πυκνόμετρο. Στο εσωτερικό φίλτρο έχω βάλει στι θέση των σφουγκαριών λίγο ενυδρειακό βαμβάκι και στη θέση του βιολογικού έβαλα ανθρακα και αντιφώσφορο το βρήκα σε συσκευασία μαζί (Seachem SeaGel). Το skimmer δουλεύει ήδη εδώ και 6-7 ημέρες. Εκανα και μετρήσεις προχτές : Αμωνία 0, Νιτρώδη 0, Νιτρικά 0 - 0,5 , PH 8,4. Δείχνει ότι πάει καλά και από άλγη λιγο πάνω στους βράχους αλλά τη καθαρίζει ο γοβιός. Αλλαγές έκανα κάθε εβδομάδα 20% μόλις έπεσε η αμωνία και τώρα λέω να να πάω στο 15ημερο. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν μου ήρθε και το ρεφρακτομετρο ,τουλάχιστον έτσι νόμιζα και πάω να κοιτάξω απο τό μάτι και βλέπω άλλα. Έχει δεξιά και αριστερά διαβάθμιση ανα 5 από το 0 έως το 25 %. επάνω γράφει saturation point και κάτω λέει: στην αριστερή στήλη sodium και δεξια chloride. Τί μετρά αυτό το πράμα;;;; το χλωριο???
Μάλλον την πατησαμε με τον κινέζο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις το λινκ απο που το αγορασες;
|
||||
|
||||
![]()
Την αλατότητα μετράει sodium cloride ειναι το χλωριουχο νάτριο (αλάτι) θα βάλεις μια μικρη ποσότητα νερού με την πιπετα και θα πατήσεις το πλαστικό τζαμακι επάνω στο γυαλί να εφαρμόσει καλά και μεγα γυρνα το προς το φως και δες που ενώνεται το μπλε με το άσπρο
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Εχει κανεις υπόψη του αν μετά από ταισμα με zooplankton έχουμε αυξηση της άλγης. Ειναι επάνω στα τζάμια - καφέ χρώμα , θα βάλω και καμιά φωτο βράδυ.
Βέβαια ακόμη είναι καινούργιο το ενυδρείο περιπου 3,5 μήνες τρεχει αλλά μέχρι τώρα δεν είχα σοβαρό πρόβλημα. Από τότε που ταιζω και phytoplakton και zooplankton, (Θυμίζω έιμαι στα 60 lit και ταιζω 1 φορά την εβδομάδα από 1 ml το καθένα και διαφορετική μέρα) έχω πήξη στην αλγη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως λειτουργεί το φίλτρο στα αλάτια | giorgos4789 | Φίλτρανση | 2 | 23-11-14 16:20 |
Νεος στα αλάτια | Papako | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 53 | 26-12-13 23:48 |
Ξεκίνημα σε αλάτια! | ΔΑΝΑΟΣ | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 14 | 26-10-12 21:41 |
Νέος στα αλάτια!! | giannhsxol | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 31-07-11 17:19 |
Μια απόπειρα στ' αλάτια. | bokostas | Reef | 89 | 29-04-11 13:33 |