|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο,
ευχάριστα νέα, και επίσης μια καλή αντιμετώπιση σε αυτού του είδος τα προβλήματα να μαθαίνουμε όλοι ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο σου!!!!!!!!!!Να κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Έχω ένα Koi Mirror ( με μεγάλα λέπια μια σείρα) έχασε 1 λέπι και δεν πρόκειται να το ξαναβγάλει ... επίσης πολλά Gin Rin αν χάσουν λέπι είναι 50 - 50 αν θα ξαναβγεί στα Common scale έχεις μεγάλες πιθανότητες να ξαναβγούν αλλά δεν σημαίνει ότι στανταρ θα αποκατασταθούν όλα . Κόι διαγωνισμών χάνουν θέση επειδή τους λείπει 1 λέπι . Φυσικά η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει απο 6 μήνες και πάνω ... και εξαρτάται απο πολλους παράγοντες ![]() ------------------------- Νάτος ο αναστημένος αλήτης ![]() Τον έχω μόνιμα με αεραντλία χωρίς φίλτρανση , δεν θα φάει στην κατάσταση που είναι έτσι και αλλιώς . ------------------------- Καλημέρες φίλοι ![]() -1 την Πέμπτη μετακίνησα το pond aerator στην επιφάνεια και σήμερα παρατηρώ για πρώτη φορά μετά απο 1 χρόνο λειτουργίας της Λίμνης "σκατούλες" στον πυθμένα . Συμπέρασμα :Τα pond aerator ή pond air diffuser βοηθούν στην φίλτρανση και την καλύτερη κυκλοφορία του νερού σε ποσοστό (θα τολμήσω να πώ) > 30% . Αν δέν έχετε την δυνατότητα να κάνετε bottom drain όπως εγώ , για πολλούς λόγους και δεν θέλετε να δώσετε 200 ευρώ για ένα καλό bottom aerator τότε προτείνω Portable Aerated Bottom Drain και θα με θυμηθείτε ![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-10-15 στις 13:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμη μου φαινεται παραξενο το να μη ξαναβγαλει λεπια....
ολες οι συγκρισεις που κανω ειναι με τα θαλασσινα ψαρια που πιανω και τι εννοώ. Στη φυση δεν εχω δει ποτε ψαρι που να του λειπουν λεπια, και ας μη γελιομαστε το κυνηγι για το τροφη ειναι πολυ σκληρο. οποτε σχεδον ολες οι πληγες αν δεν ειναι σε ζωτικα οργανα γιατρευονται πραγμα τσεκαρισμενο. ψαρια που εχουν φαει βεργα και γλυτωσαν τα πιασαμε μετα απο μεγαλο διαστημα με σημαδι, τονοι με βεργα στο κορμί τους ζουν χρονια και την κουβαλανε λες και ειναι piercing, μονο τα ματια δεν γιατρευονται. για το λογο αυτο πιστευω οτι τα λεπια θα πρεπει μαλλον να ξαναβγαινουν. οπως μια αλλη θεωρια που εχω ειναι οτι στη φυση η διαδικασια culling γινεται αυτοματα απο αλλους θηρευτες. ενα ψαρι πχ με στραβη σπονδυλικη η αλλα προβληματα δυσμορφοιας δεν μπορει να ξεφυγει γρηγορα και τρωγεται απο αλλα ζωντανα....γι αυτο και δεν εχει δει ποτε σακατικα ψαρια που μπορει να βρεις σε pet shop.....
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Σταύρο συμφωνω για την φύση αλλά εδώ έχουμε επιλεκτικές αναπαραγωγές πολλών ετών για να αποκτήσεις ένα ψάρι τύπου mirror που έχει φαρδια λέπια και ένα gin rin με γυαλιστερά λέπια στην φύση θα ήταν δόλωμα για τα άλλα ψαρια . Γι αυτο είπα οτι τα common scale (κοινά λέπια) φτιάχνουν πιο εύκολα γιατί έχουν κανονικά λέπια . Εγώ το έχω δεί στα Γριβάδια μου που όταν μου τα έφερε ο πατέρας μου έλειπαν λέπια σχεδόν και απο τα 4 τους πήρε πάνω απο 6 μήνες να ξαναβγούν και να δέσουν κάποια κομμένα πτερύγια το έχω δεί και στο Κόι το Μirror του λείπει το λέπι πάνω απο 4 μήνες και δεν νομίζω να ξαναβγεί θα το δούμε
![]() Επίσης τα ψαρια μας στις λίμνες μας ποτέ δεν ζούν σε ιδανικές συνθήκες ότι και να κάνουμε ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 01:07 |
|
|||
|
|||
![]()
Τα λέπια είναι για να προστατεύουν το σώμα του ψαριού... δε νομίζω να παίζει ρόλο αν είναι common h mirror
|
||||
|
||||
![]()
Kαι όταν τα Κόι είναι Doitsu???
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 26-02-16 στις 01:08 |
|
|||
|
|||
![]()
Τα doitsu είναι από κατασκευής χωρίς λέπια με ένα άλλο είδος ανθετικου δέρματος σα τα τονοειδη... Οπότε δε μπορούν να χάσουν λέπια. αυτά που έχουν λέπια τα έχουν για προστασία και άρα είναι απαραίτητα άρα λογικά ο οργανισμός πρέπει να τα αντικαταστησει
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου ,3650 λίτρα ( η πορεία τις κατασκευής) | mpampis varytimos | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 109 | 23-04-22 19:03 |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |