|
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο έχει κάποια φυτά, αλλά δεν περίμενα μέσα σε ενάμισυ μήνα οι σωλήνες να βουλώσουν από μάκα! Η απορία μου είναι αν αυτό συμβαίνει σε όλα τα ενυδρεία μετα το αρχικό τους στήσιμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχω καθαρισει ποτε τις σωληνωσεις των φιλτρων μου και ουτε σκοπευω να κανω κατι τετοιο αν δεν μειωθει η ροη.ποτε δεν παρατηρησα τετοιο φαινομενο που αναφερεις ποσο μαλλον σε 1,5 μηνα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πλέον έχω καθιερώσει καθαρισμό των σωλήνων με το ειδικό μάκτρο κάθε μήνα, ουσιαστικά δηλαδή κάθε 4 εβδομαδιαίες συντηρήσεις. Ψάχνοντας για την αιτία του πρωτεινικού φιλμ άνοιξα κι εγώ ανύποπτος των σωλήνα τον εσωτερικό στο καπάκι της juwel και μόλις το φώτισα με το φακό έπαθα έμφραγμα, μιλάμε είχα χάσει το 30% τουλάχιστον και με επιείκεια του διαθέσιμου χώρου ροής, εννοείται καθαρισμός και στο σωληνάκι εξόδου και του κυκλοφορητή με το μάκτρο που είχε η juwel ειδικά γι αυτό, κάτι ξέρουν κι αυτοί.
|
|||
|
|||
![]()
¶ρα λοιπόν δεν είναι κάτι που παρουσιάζεται μόνο στα καινούργια ενυδρεία.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε 1.5 μηνα ειναι οντως υπερβολικο να λερωσουν τοσο πολυ οι σωληνες, αλλα μην ξεχναμε οτι καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο. Στα δικα μου τους καθαριζω 1-2 φορες το χρονο, παντως (οταν παραγινει το κακο) και σιγουρα δεν πεφτει αισθητα η ροη.
|
||||
|
||||
![]()
Και το δικο μου στους3-4 μηνες θελει καθαρισμα.Εχω βαλει αλφαδολοστιχο δεν ξερω αν εχει καποια σχεση η ποιοτητα του σωληνα.
|
|||
|
|||
![]()
εγώ πλέον οταν ο σωλήνας χανει την διαφάνεια του θα καθαρίζω.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶μμος και καθαριότητα.. | Demetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 20-03-15 15:56 |
Καθαριότητα Τζαμιων | mmamatsis | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 01-04-13 10:02 |
Τεχνιτή λίμνη σε κήπο | dimpep | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 27 | 16-05-12 14:07 |
Σχετικά με καθαριότητα | HeliosPanoptes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-12-11 15:08 |