|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ξέρω και είναι και περασμένη η ώρα... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο ζεόλιθος όντως δεσμεύει αμμωνία και θέλει πολύ προσοχή στη χρήση, μόνο για εκτακτες περιπτώσεις που για κάποιο λόγο ανέβηκε η αμμωνία και δεν προλαβάινει το βιολογικό φίλτρο να την διασπάσει. Οι 6 μήνες ζωή είναι πολύ, στον 1 μήνα τον αλλάζεις, αλλά ποτε δεν το βάζεις πάνω από εβδομάδα, δεν χρειάζεται, ζημιά θα σου κάνει παρα καλό, εκτος και αν το παρακολουθείς, και πάντα τον βάζεις μετά το βιολογικό υλικό. Επίσης εγω θα πρότεινα να βραστεί το βιολογικό υλικό που έχει το φίλτρο, και πολύ καλό πλύσιμο τα σφουγγάρια, ακόμα και με ελαφρύ διάλυμα χλωρίνης ή ακόμα και να αντικατασταθούν, και ας γίνει το στρώσιμο απο την αρχή
|
|||
|
|||
![]()
Ορίστε μερικές φώτο. Τελικά άνθρακας ήταν μέσα στο σακουλάκι. Τον έβγαλα (άφησα ελάχιστο) και τον άλλαξα με μακαρονάκι.
και οι μετρήσεις μετά απο 3 μέρες στρώσιμο: Νο3 = 0 (ρίχνω τροφή καθημερινά για να ξεκινήσει ένας βασικός κύκλος αμμωνίας νιτρικών) Νο2 = 0 Gh=Dt=Th >21 KH = 10 Ph = 7,8 (αυτό δεν πέφτει με τίποτα τόσα χρόνια που προσπαθώ) Cl2 = 0 - 0,8 |
|
|||
|
|||
![]()
Εχουμε το ιδιο. Ωραιο φιλτρο!!!για μενα φιλε μου. Βαλε μπλε σφουγγαρι ελαφροπετρα κ ενυδρειακο βαμβακι κ εισαι μια χαρα .
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι πολύ καθαρή φωτογραφία αλλά νομίζω ότι στο σακουλάκι που λες δεν είναι άνθρακας αλλά τύρφη αυτό.
Έτσι κι αλλιώς μετά από τόσο καιρό δεν σου προσφέρει τίποτα, οπότε καλύτερα που την πέταξες. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ για τύρφη το κόβω... Ίσως όμως και να είναι άνθρακας. Ότι και αν είναι πάντως, απο τη στιγμή που είναι καιρό στο φίλτρο, δεν υπάρχει λόγος να κρατήσεις ούτε λίγο, ούτε πολύ. Βγάλτο όλο.
Αμμωνία δεν μετράς;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό Φίλτρο | Fishbone | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 09-05-14 12:01 |
DIY Εξωτερικό Φίλτρο | matser | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 26-11-13 13:52 |
Εξωτερικό φίλτρο?? | anastapalios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 07-02-11 17:41 |
Εξωτερικό φίλτρο | AXEL | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 07-06-07 13:37 |