|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα τα λιπασματα εκτος τα εξειδικευμένα ενυδρειακα,τα ιδια γράφουν
![]() Νίκο στις εχω βγάλει τις αναλογίες θα στις γράψω αναλυτικά οταν εχω χρόνο. Το φώσφορο που σου έδωσε ειναι εντάξει.
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια αρα να μην το παω πiσω το φωσφορο?Στο τσακ τωρα το πηγαινα πισω!!
|
|
||||
|
||||
![]()
KH2PO4 δισόξινο φωσφορικό κάλιο ετσι δεν γράφει;
|
|||
|
|||
![]()
Δισ. Φωσφ γραφει αρα αυτο θα ειναι!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν στα βάζω εδω μηπως τα χρειαστεί και κανένας άλλος
Δοσολογίες για 60 λιτρα. ΚΝΟ3 (νιτρικο καλιο) μίγμα 100γρ σε 1λιτρο νερο= 1.02ppm σε καθε 1ml K2SO4 (θειικο καλιο)μίγμα 100γρ σε 1 λίτρο νερο= 0.75ppm σε καθε 1ml KH2PO4(φοσφορ καλιο) 100γρ σε 1 λίτρο νερο=1.16ppm σε καθε 1 ml. Geo gold (ιχνοστοιχεία) 50γρ σε 1 λίτρο νερο = ανα 5ml Mg-0.23 Cu-0.063 Fe-0.17. B-0.0021 Mang-0.17 Η τιμες που θέλεις να εχεις ειναι για estimative index λιπανση εβδομαδιαία ειναι Νιτρικα 20-30ppm Φοσφορικα 1-3ppm Co2 25-30ppm Σιδηρο 0.1-1ppm Καλιο 20-30ppm Σου προτείνω να συνεχίσεις ως εχει η λιπανση σου μεχρι να αυξηθεί η φυτομαζα και να τελειώσουν τα seachem,και μετα ξεκινάς,αλλα συντηρητικά και με μετρησεις,γιατι τα παραπανω ειναι ενας γενικός μπούσουλας για φουλ φυτεμενο. Εγω εχω ξεκινήσει αυτη τη λιπανση λιγο ποιο συντηρητικά δηλαδή εκτος του co2 Σε ολα τα υπόλοιπα πιάνω την κατώτερη τιμη εβδομαδιαία και με πολλες μετρησεις νιτρικά φοσφορικα.
|
|||
|
|||
![]()
Καλά που έχουμε κ τον Johnpecn
![]() Φίλε ακόμα δεν μας είπες από ποιο κατάστημα τα πήρες...
|
|||
|
|||
![]()
Τα πήρα από ένα μαγαζί στην Ευριπίδου δεν θυμάμαι όνομα...είναι με γεωργικά γωνιακό πριν 20-30 μέτρα πριν το φανάρι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Οταν λες ΚΝΟ3 (ν.καλιο) ειναι τα νιτρικα; K2SO4 (θ. καλιο) ειναι για το αντιστοιχο seachem potassium;(γιατι μου τελειωνει.. ![]() KH2PO4(φοσφορ καλιο) ειναι τα φωσφορικα δηλ. το fleet enema απο φαρμακειο σωστα; Geo gold (ιχνοστοιχεία) φανταζομαι σε φακελακι συσκευασια; Οταν λες δοσολογια για 60 λιτρα (που ειναι και το δικο μου) ειναι 1 μλ για το καθενα απο το σκευασμα που φτιαχνουμε, εκτος απ τα ιχνοστοιχεια που ειναι 5; αντε να μαθουμε κατι σημερα γιατι τα ετοιμα μπουκαλακια τελειωνουν και στοιχιζουν... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νιτρικό καλιο για νιτρικα(seachem nitrogen)
Θειικο καλιο για καλιο (seachem potassium) Δισοξινο φοσφορικο καλιο η fleet enema για φοσφορικα( seachem phosphorus) Power 4 ιχνοστοιχεία (seachem traces) Οταν λεω ας πουμε οτι 1 ml =1.16ppm εννοω οτι ριχνοντας 1μλ απο το συγκεκριμενο μειγμα φοσφορικο καλιο σε 60 λιτρα ενυδρειο ανεβαινει 1.16ppm το φοσφορο για καθε 1ml που ριχνουμε.στο geo gold εβαλα ανα 5 μλ γιατι βγαινουν πολυ μικρες η αναλογιες Ολα ειναι απο calculator και ειναι παντα απλα ενας μπουσουλας,στην αρχη πριν βρουμε τις ρουτινες μας θελει κ μετρησεις, πχ μπορει το μιγμα το δικο σου να ειναι πιο δυνατο και να ανεβαζει 1.5 ppm αντι 1.16ppm η μπορει ηδη να εχεις ανεβασμενα φοσφορικα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY Traces και Power4 ή Super4 | abrous | Λίπανση Φυτών | 15 | 13-02-17 13:59 |
Gold Ramirezi | dimitrisemm | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 24 | 15-09-10 09:49 |
Blue ή gold ramirezi ?????? | yannis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 23-11-05 10:58 |