|
|
||||
|
||||
![]()
Καλη αρχη εύχομαι
![]() Την τύρφη γιατι την έβαλες; τον περλιτη; 300 λιτρα με γρασιδι θα χρειαστει πολύ φως και co2 εχεις προνοήσει φανταζομαι.
|
||||
|
||||
![]()
φως έχω 2 λάμπες τ5 54 w
co2 μέχρι 10 Σεπτέμβρη θα έχω αφού άνοιξε το ebay (μανόμετρα κτλ) την τύρφη και τον περλιτη για υπόστρωμα. τα έτοιμα υποστρωματα μου έβγαιναν για το 300 αρι 180 ευρώ τα φθηνότερα. διάβαζα στο νετ ότι έχουν κάνει κάνει πολύ όμορφα ενυδρεία στο εξωτερικό με υπόστρωμα τύρφης αλλά θέλει υπομονή και περλιτη για να οξυγονονεται. Πιστεύω να μην κάνω δεύτερη προσπάθεια τζάμπα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η τυρφη διαβασες καπου οτι εχει θρεπτικα;
ρωτάω καλοπροεραιτα λογικα θα σου σηκωσει αμμωνια τρελη και θα ριξει πολυ το ph το οποίο θα ξανανεβει όταν περασει η επιδραση της. Κανα 60ευρω σου εβγαινε να βαλεις jbl aquabasis και χαλικι απο χωματεχνικη, ή ενα 50ευρω για jbl manado. Και φως νομίζω θα χρειαστει περισσότερο για ελεοχαρις γρασιδι σε τοσα λίτρα
|
||||
|
||||
![]()
διάβασα ότι είναι φυσικό χώμα αλλά θέλει λίπασμα όταν περάσει η επίδραση της.
Το jbl manado δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά στην Ελλάδα όπου πήρα τηλ μου είπαν ότι δεν είναι καλό και δεν το φέρνουν. και υπολόγισε ότι θέλω γύρο στα 50 λίτρα jbl manado οπότε δεν θα ήταν μόνο 50 ευρώ. αλλά το θέμα ήταν ότι δεν βρήκα πουθενά. αν κάνω πατάτα να το βγάλω μην παιδεύομαι πάλι τζάμπα. αλλά που θα βρω φθηνό υποστρωμα???? χαλαζιακο χάλικακι μαύρο και άσπρο έχω από 30 κιλα |
|
||||
|
||||
![]()
Το πετ σιτυ εχει 30 τα 25 λιτρα δηλαδη κανα 60
Δεν ξερω για την τυρφη ως υποστρωμα περιμενε να σου πει καποιος αλλος. Το manado βοηθαει τρελά τα φυτα ειδικά τα γρασιδια απλα ειναι πολυ δυσκολο στην μεταφυτευση ,εγω γι αυτο δεν το ξαναχρησιμοποιησα. Πριν αλλαξεις σχεδια για το υποστρωμα περιμενε κι αλλες γνωμες για την τυρφη, και βεβαια αν πας για γρασιδι πρεπει να δεις το φωτισμό ξανά
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
τι ε νοείς ότι δεν μπορείς να μετάφυτέψεις? 0,6 w στο λίτρο νομίζω διάβασα για να μην έχω αλγες. θα δω μερικές απαντήσεις ακόμα και θα πάρω τηλ στο πετ σιτυ αν δεν κάνει η τύρφη. αν ήξερα ότι υπάρχει ελλαδα δεν θα έμπαινα σε πειραματισμό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή είναι πολύ ελαφρύ οταν κλαδευα και προσπαθούσα να φυτέψω παραδίπλα
τα κλαδεματα με ταλαιπωρούσε. Επειδή ειχα και Cuba γρασίδι οταν πήγαινα να κλαδέψω ηταν έτοιμη να φυγει,η eleocharis ομως που σκέφτεσαι εσυ πηγε σφαίρα. Με 0,6watt/lt διοξείδιο και λιπανση θα παει μια χαρα η eleocharis αλλα με τις λαμπες που εχεις εισαι 0,3. ------------------------- Επισης δεν νομιζω να χρειαστείς 50 κιλα μαναντο νομίζω ειναι λάθος να υπολογίζεται ο βυθός με τα κιλα,στο 125λιτρο έβαλα 7-8 κιλα μαναντο που ειναι ελαφρύ και απο χωματεχνικη έβαλα 15+ Αλλα ειναι πολυ βαρύ χαλικακι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 22-09-15 στις 23:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξεκίνημα στα 120 λίτρα με "ουράνια τόξα" | gkginol | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 3 | 20-01-12 17:38 |
στησιμο φυτεμενου | ραφαηλ10 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 14-09-10 17:04 |
30 λίτρα-αποριες για νεο ξεκίνημα | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 19-07-10 17:27 |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΜΕ LED | stelios_ant | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 21-04-10 14:15 |
Νέο ξεκίνημα 120 λίτρα | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 02-10-09 23:02 |