|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ένα reef με μαλακά κοράλλια, μανητάρια και πολύποδες, δεν έχει καμία σχέση με ένα άλλο με SPS. Όμως σε ένα fish only, δεν θες calcium reactor, δυνατό φωτισμό, δεν θες απαραίτητα chiller, δεν σε νοιάζουν τόσο πολύ τα ΝΟ3, δεν θες το super αλάτι για τις αλλαγές, δεν θες την τρομερή κυκλοφορία, δεν θές ζωντανό βράχο, δεν θες Deep Sand Bed και γενικότερα δεν είσαι συνέχεια "στην τσίτα"! Όχι βέβαια πως όλα τα παραπάνω δεν μπορείς να τα ακολουθήσεις, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Τώρα δράκουλα, καλύτερα να πας σε έναν άλλο skimmer. Προσωπικά δεν πάω τους red sea. Την έχω πατήσει με έναν.... Είδες aqua medic, Deltec, H&S? Να ξέρεις ότι ειδικά για skimmer δεν πρέπει να λυπηθείς τα λεφτά! Και όπως ξαναείπαμε μπορείς να ξεκινήσεις με ένα απλό fish only, με σχετικά χαμηλό κόστος και σιγά σιγά να το αναβαθμίζεις (αν θες να πας κάποτε σε reef).
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω πως 100 ευρω διαφορα μεταξυ reef και fish only ειναι λιγο φιλοδοξη ... ή καλυτερα υπερτιμαται το fish only ... και αναφερω :
1.γιατι Refractometer ? με κατι πιο απλο (ειδικα μολις παρεις τον αερα στις αναλογιες αλατιου/νερου) δεν θα κανεις τη δουλεια σου ? (με περιπου 7-8 ευρω) 2. χωρις RO δεν προχωραει το fish only? 3. χωρις κυματομηχανη ? 4..... ...ισως να υπαρχουν και αλλα σημεια ... σε κανα 20 ημερο ελπιζω να μπορεσω να αποδειξω αυτα που αναφερω ![]() επισης οταν για καποιον το κοστος αποτελει θεμα (ναι,υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που αποφασιζουν με βαση το κοστος) θα πρεπει να ξερει και τα λειτουργικα εξοδα ... 1. ποσα watt φωτισμου + αντλιων + θερμοσταστη κλπ θα καταναλωνει συνεχως 2.οτι για τα 30 λιτρα RO που θα χρειαστει για την αλλαγη νερου , θα σπαταλησει 100 λιτρα καποτε στην Ελλαδα μιλαγαμε με μια αστικη μοναδα οσες ωρες θελαμε στο τηλεφωνο (δεν μου φαινεται οτι ειναι τοσο παλια) ...ολα ακριβαινουν , συνηθως υπερμετρα ... (μια ωρα περιηγηση στο GAB , βραδυνες ωρες , θα στοιχιζει συντομα 300 % παραπανω) |
|
|||
|
|||
![]()
ο obelix μαλλον εννοει 100 ευρω διαφορα για τις λαμπες και οχι για το συνολο.tricky ,εσυ τελικα το αρχισες??
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε dracula7 (μπππρρρρ) ,
εχω μαζεψει τα περισσοτερα ...ειμαι σχεδον ετοιμος αν και αργησε πολυ λογω στρατου ...πιστευω ομως πως εχω διαβασει αρκετα στην πορεια ωστε να μην κανω πολλα λαθη στην εκτελεση ...σε κανα μηνα , οπως ειπα , θα σας ενημερωσω ολους ![]() του δικο μου εγχειρημα ομως ειναι συγκεκριμμενο : light stocked ενυδρειο με tank bred ψαρια ...πιστευω πως οι παραπανω παραμετροι καθοριζουν και τον εξοπλισμο μου ... δεν ειναι δυνατον να μην μπορεσω να κρατησω δυο ψαρακια σε ενα ενυδρειο μεγαλο για αυτα ( τα οποια γεννηθηκαν σε ενυδρειο με εκατονταδες αλλα σε συνθηκες θεωρητικα χειροτερες)... |
|
||||
|
||||
![]()
και για να επανελθουμε σε μια παλαιοτερη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΟΧ ΟΧ οσο νυχτωνει η... τιμη μεγαλωνει!!!
![]() ![]() μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του σε 2 πραγματακια? 1.το reverse osmosis τι ακριβως κανει ???δεν το θυμαμαι καθολου απο την χημεια ![]() 2.οποιοδηποτε ενυδρειο μπορει να γινει ενυδρειο θαλλασινου νερου η χρειαζεται ειδικο πατο?? |
|
|||
|
|||
![]()
H αντίστροφη όσμωση σου παρέχει υψηλής καθαρότητας νερό, αν θες να μάθεις επ'ακριβώς το πώς νομίζω έχουν γραφεί αρκετά σχετικά. Από κει και πέρα για το δεύτερο που ρωτάς δε νομίζω ότι υπάρχουν ενυδρεία κατάλληλα και μη για θάλασσα που να εξαρτάται από τον πάτο κλπ. Απλά στα θαλασσινά είναι καλό το ενυδρείο να έχει βάθος ώστε να μπορείς να κάνεις όγκους από πέτρες και υφάλους, όπως λέει και ο τίτλος -reef.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
οποιος εχει παραγγειλει βαση σε μαραγκο ποσα χρηματα | maria-paok | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 21-01-05 20:49 |
ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ R/O | tkap | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 02-12-04 15:02 |
ΨΥΞΗ | steve_ier | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 43 | 03-06-04 19:34 |
Αυτοματισμός Ενυδρείων-Ερευνα | lasal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 16-03-04 12:27 |
Τι φιλτραρισμα στα πολλα λιτρα. | Entreri1221 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 14-07-03 10:33 |