|
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ... Μόλις θυμήθηκα πως δεν ξέπλυνα το διχτάκι με τα Eheim Substrat pro και Sera siporax...
Έχω βάλει ήδη δυο μέρες βακτήρια. Κάνω κάτι ή το αφήνω ως έχει? |
|
||||
|
||||
![]()
αστο δεν πειραζει.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα.
σήμερα είναι η τέταρτη μέρα που θα βάλω το stability. μου είπαν να ρίξω και λίγα flakes ώστε να λιώσουν για τα βακτήρια. είναι σωστό ή συνεχίζω μόνο με το stability? και δεύτερον πότε πρέπει να κάνω την πρώτη μέτρηση? |
|
||||
|
||||
![]()
Μια φωτό μετά απο την είσοδο μερικών ακομα πετρων και τις ανουμπιες.
Περιμένω τις παρατηρησεις σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σας.
Χτες τέταρτη μέρα στρωσίματος και μετά την είσοδο των πετρών και των φυτών έκανα μια μέτρηση με τα strip test της JBL το easy test 6 in 1 που μετράνε pH, GH, KH, NO2, NO3, GL2 και τα αποτελέσματα ειναι τα εξής: NO3 : 10 NO2 : 0 GH : >7 d KH : μεταξύ 10 με 15 d Ph : 7,6 με 8 CL2 : μεταξύ 0 με 0,8. Δυστυχώς σε αυτά τα τεστ δεν φαίνονται πολυ καλα τα χρώματα και δεν μπορώ να ειμαι σίγουρος. Για αμμωνία δεν εχω πάρει ακομα. Πως τα βλέπετε παμε καλα; |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς κάνει το stability που χρησιμοποιείς,
θεωρώ ότι χωρίς υγρά τεστ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις. Αντιχλώριο ακόμα κι αν δεν έβαλες δεν είναι λογικό να έχεις χλώριο στο νερό μετά από μέρες. Αν όντως έχεις 10 νιτρικά και μηδενικά νιτρώδη είσαι σε καλό δρόμο. Τροφή έριξες? Μπόλι δεν μπόρεσες να βρεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Το stability ειναι βακτήρια για το ξεκίνημα του ενυδρείου.
Μπόλι δεν ζήτησα γιατί είχα αγοράσει το stability. Τροφή έριξα μετά την μέτρηση του τεστ. Θα αγοράσω και υγρό τεστ αμμωνίας σίγουρα. Πόσο πρέπει να ειναι η αμμωνία μου; Και αυτή στο μηδέν; Και τα φυτά μου θα χρειαστούν λίπασμα; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel rio 300 με Αφρικάνες | geathana | Malawi | 22 | 29-05-14 12:32 |
Αλλαγή σε αφρικάνες | Moutralewn | Malawi | 12 | 09-11-07 15:17 |
Βιβλίο για Αφρικάνες | ΜΑΝΩΛΗΣ | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 6 | 02-01-07 22:40 |
Sos Με Αφρικάνες | sea_land | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 13-01-06 14:21 |