|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα αν πεφτουν πολλα λιπασματα στο ενυδρειο, τοσα ωστε να μην τα εχουν αναγκη τα φυτα ή ακομα καλυτερα, τοσα ωστε να μη μπορουν να τα απορροφησουν τα φυτα (ειτε λογω μη σωστης αναπτυξης, ειτε λογω παραπανω ποσοτητας λιπασματων), οι αλγες θα εκμεταλλευτουν την περισσεια θρεπτικων. Σε γενικες γραμμες. Εχω την εντυπωση οτι το ενυδρειο του φιλου μας ειναι ενυδρειο Tanganyika και οχι φυτεμενο με αρκετα φυτα, γι'αυτο εγραψα τα παραπανω. Ας με διορθωσει αν κανω λαθος.
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ο nazgul εχει δικιο και συμφωνω. Επισης αν δεν εχεις ολα τα απαραιτητα διοξειδιο πολυ φωτισμο ειναι λιγο τζογος με τα λιπασματα. Εγω θα εριχνα το φταιξιμο στο excel για το συγκεκριμενο προβλημα που αναφερεις για την βαλισνερια γιατι ειναι απο τα φυτα που λιωνει απο προσωπικη εμπειρια με την spiral is που μου την κατεστρεφε μολος σταματησα το excel πεταξε νεα φυλλα που δεν καταλαβαιναν τιποτα.
__________________
- Μανα ειμαι ερωτευμενος. - Πως το λενε το κοριτσι; - DSC226454364.jpg |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε λίπασμα σε ταμπλέτα δίπλα στις ρίζες τους και θα δεις βελτίωση. Το excel αν το χρειάζεσαι για άλλα φυτά ρίχτω μέρα παρά μέρα για είναι πιο ήπιο με τις βαλισνέριες. Μπορείς και να το αφαιρέσεις εντελώς αν έχεις μόνο βαλισνέριες με ανούμπιες. Σε φυτά αργής ανάπτυξης η λίπανση καλό είναι να μπαίνει με πολύ φειδώ.
__________________
"Ακολούθησε το ρυθμό της φύσης. Το μυστικό της είναι η υπομονή". Ralph W. Emerson. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
εκανα μια 50% αλλαγη νερου να φυγει λιγο το excel και εκοψα απο την ριζα ολα τα λιωμενα και κιτρινα φυλλα.εβαλα κοντα στις ριζες και καμια ταμπλετα της seachem και αυτη και περιμενω να δω πως θα παει.σας ευχαριοστω για τις συμβουλες.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vallisneria Spiralis | vasilhs | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 21-07-13 23:39 |
προβλημα vallisneria | pyros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 09-01-10 02:17 |
Vallisneria και....προβλημα ?!? | sarevock | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 12-03-09 11:08 |