Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-11-05, 17:31
Το avatar του χρήστη Pritanis
Pritanis Ο χρήστης Pritanis δεν είναι συνδεδεμένος
DiscusModerator

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Και προσοχη μην χρησιμοποιησεις την κσψουλα.... Την ανοιγεις και διαλυεις τη σκονη που εχει μεσα σε νερο του ενυδρειου..... Χαμηλο φωτισμο, και καλο αερισμο..... Μονο σε καραντινα να το κανεις και οπωσδηποτε συχνες αλλαγες νερου.... Δες σχετικα http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=7390.... νομιζω οτι ειναι η καλυτερη μεθοδος δυσκολη αλλα ελπιζω να σου δωσει αποτελεσματα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-05, 18:55
Το avatar του χρήστη dim
dim Ο χρήστης dim δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην dim
Προεπιλογή

έριξα χθές το βράδυ 5.5 mg/l στο κανονικό το ενυδρείο και σήμερα θα ετοιμάσω το ενυδρείο καραντίνας. θα συνεχίσω να ρίχνω για 5 μέρες στο κανονικό γιατί απ ότι είδα είναι μεταδοτικό.
σκουλίκι κάνει να δίνω στον δίσκο.? είτε κόκκινο(κατεψυγμένο) είτε grintal.?
να βάλω και τους δύο δίσκους.? ο άλλος δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
αντε να δούμε τι θα βγεί....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-05, 20:37
DiscusModerator

Προεπιλογή

Τωρα που το εριξες στο ενυδρειο, μετρησεις για αμμωνια καθημερινα και 2 φορες τη μερα δεν βλαπτει..... Εγω ετσι την επαθα και ευτυχως ειχα τα seachem monitor και προλαβα......Η δοση που λες μου φαινεται πολυ μικρη 5.5 * 40 = 220 μγρ/40 λιτρα.....Τι κανεις??? προληπτικη ιατρικη!!!!!Γιατι κανεις του κεφαλιου σου????? Αντε πισω στα μονομαχακια σου που μου ηθελες και δισκους...... Αλμπανη....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-05, 21:53
Το avatar του χρήστη dim
Member

Προεπιλογή

την δόση αυτή γιατρέ την έβαλα για να καθαρίσει το ενυδρείο απο τα παράσιτα. τους δίσκους θα τους βάλω σε καραντίνα-νοσοκομείο. ετοιμάζεται η εντατική. το κακό είναι ότι βάζοντάς τους σε καινούριο ενυδρείο θα στρεσαριστούν και δεν θα τρώνε.μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. γαμαμότο. θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου παντος και αν τα καταφέρω να τα γιατρέψω θα γίνω και εγώ γιατρός σαν τον φίλο μας τον πρύτανη. !
ελπίζω να πανε όλα καλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-05, 22:19
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Δημήτρη το γεγονός όμως ότι αρχικά τα έβαλες σε μικρή δόση φαρμάκου είναι αρνητικό. Είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθούν ανθεκτικά στελέχη του συγκεκριμένου παθογόνου τα οποία στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις.
Παλιά 16-11-05, 22:30
DiscusModerator

Προεπιλογή

Eμ τα λεγα εγω..... Αυτος ειδε οτι τα σκαλαρια και οι δισκοι ειναι πλακε και νομιζε οτι θα κανει οτι θελει..... Το κουτουρου καϊκι....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-11-05, 01:34
Το avatar του χρήστη dim
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thediscusman
Δημήτρη το γεγονός όμως ότι αρχικά τα έβαλες σε μικρή δόση φαρμάκου είναι αρνητικό. Είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθούν ανθεκτικά στελέχη του συγκεκριμένου παθογόνου τα οποία στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις.
Παναγιώτη αντί για 6.25 mg/l που έλεγε έριξα περίπου 5.5 ml/l. τους απομόνωσα τους δίσκους σε ένα ενυδρείο που είναι τελικά 50 λίτρα(μου φάνηκε μεγαλύτερο) με ένα εσωτερικό φίλτρο απο το στρωμένο, θερμοστάτη, αεραντλία και σε μια ωρίτσα απο την ώρα που τους έβαλα μέσα τους τάΙσα με τροφή βουτηγμένη στο διαλυμένο φάρμακο που έριξα. τρώνε μια χαρά.ακόμη και ο άρρωστος δείχνει πολύ καλύτερα. τρώει και απ ότι διάβασα αυτήν είναι η ουσία να τρώει τροφή η οποία να περιέχει φάρμακο για να γιατρευτεί.

Παράθεση:
Eμ τα λεγα εγω..... Αυτος ειδε οτι τα σκαλαρια και οι δισκοι ειναι πλακε και νομιζε οτι θα κανει οτι θελει..... Το κουτουρου καϊκι....
όλοι κρινόμαστε απο τα αποτελέσματα.!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-11-05, 09:21
johnny98130 Ο χρήστης johnny98130 δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Περιοχή: Διόνυσος Αττικής
Προεπιλογή

Οταν κανεις θεραπεια χαμηλωσε την θερμοκρασια απο τους 32 στους 29 και βαλε αεραντλια. Η αντιβίωση μειωνει την περιεκτικοτητα του οξυγονου στο νερο και σε συνδυασμό με την υψηλη θερμοκρασια που και εκεινη κανει το ιδιο ακριβως πράγμα. Πρόσεχε μην ... σκασεις το ψαρι!!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές